28 Oct 2008

Cinta Batu Belah

(pix taken from www.budiey.com)

Drama utk slot lagenda ni kat tv3, start mgu lepas kot (if i'm not mistaken)..I've watched it few times. Not expect much from Malay drama...cite lebey kureng sama je. As for skrg punya episode, I think the director nk bawak kite ke zaman dolu2...sbb tu dia guna props lama (eg: Mercedes lama n duit kertas lama). Time ni anak-anak lakonan Elly Mazlien maseh kicik lagi...n the story will continue sampai la mereka besa.

At first, I wonder y the title is 'Cinta Batu Belah'??? Episode hari ni br la merungkai kemusykilan t'sebut. Ingat tak dolu-dolu ada cite Batu Belah Batu Bertangkup?? Kirenye nih versi moden. Kalau dl mak dia merajuk sbb tak dpt makan telur ikan (ikan apa ek..lupa sudaaa..hihih), yg versi moden ni mak dia merajuk sbb anak-anak dia perabihkan sate daging rusa. Siap pukul anak bagai sbb tak dpt makan sate...bolih gitu???

Okeh, the reason y I make this entry is not bcoz nk cite psl this show...tp psl beberapa ketidak-logikkan scene dlm drama nih. the details yg cuba tuan director drama nih nk cube tonjolkan mmg la quite ok kn, mcm kereta n notes tu...tp tang sate tu paling tak bley blah! just imagine, 10 t0 15 years back, ada ke orang jual sate 1 cocok 50 cent?? sate rusa 1 cocok rm2??? tak logik je. i think the director musti 'terlepas' pandang details yg 1 nih...

So, waktu tgk cite nih saya dok bersidang dgn para housemates psl mende2 yg kureng logik dlm cite nih...hehehe.
*Okeh, kne stop...this Thursday ada 1st final paper. I need to baca buku!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...