1 Oct 2008

Mem'blogging' pada 1 Syawal...

Selamat Hari Raya peeps!
1st of Syawal thn nih sungguh bosan.dh la saya bgn lmbt (sy tgh 'cuti'), kt rumah pon ada 1 fmly akak n 1 fmly abg je...which family akak dh xde masa saya bangkit dari tidu..huhuh.dia sudaa gerak ke rumah mertua.

mengapa saya ckp pagi raya saya sgt bosan pd thn ini??sebabnya...
1) adik beradik saya sume beraya kt rumah in law. kecuali yg saya sebut kt atas td n yg masih single (which is saya n abg yg sudaa tunang itu.adik kami xde sbb dia blaja kt US).
2) ketibaan Syawal thn ini sungguh sadis utk diri saya.mlm td saya tersedu sedan di talipon sehingga menyebabkan mata agak sembap dan tidu pon sudah dekat nk subuh.owh tak payah la saya nyatakan knp saya berjuraian air mata di talipon (kpd individu tbabit...anda tau andalah puncanya!)

sekian cerita sadis.

blm habis lagik...nih nk sambung cte besh plak..hihih.walaupun kat rumah xde ramai sgt org, mak tetap masak best2.menu kami hari ini:
ketupat nasi & ketupat lepat
lodeh
kuah kacang
ayam masak merah
ayam masak kicap
rendang hati lembu
paru sambal

mmg penuh meja makan tu dgn lauk pauk.walaupun bnyk saya sgt tak bselera utk mkn...mood lari sudaaa...hr nih utk melenyapkan kesedihan angkara 'individu tbabit', saya pon menyibukkan diri mengemas rumah.furniture yg dh saya polish pon saya polish lagi tghari tadi.

1st thing yg saya buat lepas mandi...susun kuih. saya buat 2 set since ada 2 coffee table kt rumah thn nih.so saya masukkan la segala mcm biskut raya yg saya bikin sndr kekeke n kerepek2 yg mak saya buat + beli. then, saya mengemas rumah sampai la tghari.lap tu lap nih...sapu2 sampah.sgt penat sonot!!

oh lupa nk mention, tghari td abg long saya tiba di rumah bsama anak2 + menantu + cucu (saya sudah bpangkat nenek =P). agak meriah rumah saya dgn kedatangan mereka...

hari nih saya langsung tak keluar rumah...date dgn tv sepanjang masa (sama mcm k.fadd yg hubby-nye tbe2 sj dpanggil btugas...bkn sebarang tugas okeh.hubby kpd akak saya itu ada special mission which is flight g amik crew2 kapal MISC yg tlh dbebaskan oleh inchik2 lanun yg menyusahkan org di Teluk Aden).lagu pahlawanku ditujukan khas utk kak Fadd..kekeke =P

owhh..okeh skrg mari tgk rumah saya pada 1 Syawal...bpeluh2 saya mengemas hari nih.nih view dari luar...snap panorama mode guna my sony ericsson (xde kena-mengena dgn topic mengemas..saje nk tunjuk..heheh)

nih plak view from the inside...color selection sume saya punya idea.cat jalur2 tu pon saya yg wat jugaaaa...
furnitures position k.in(akak saya) punya idea...bunga2 sume tu pon idea dia gak...since saya nih xreti mengubah langsung..hihih
selain saya dan k.fadd yg mem'blogging'kan diri pada hari raya pertama pd tahun ini...rasa2nya ada tak org lain yg mcm kami??huuuuuuuuuu~

did i mention, today saya tak pakai langsung baju raya...sume dh siap iron..tp mcm jadi model dinding saja.xde mood nk pakai since tak kemana2.xbley jadi ini macam...mlm nih saya akan m'bikin beberapa plan utk hari esok!

7 comments:

jetsetter said...

hey sis..the house looks fantastic la.Well done! today buat ape pulak?and darling, if u have any probs,dont hesitate to ring me yah.
U know i will always be there for you..:-)

cikchelsea said...

ihikkss..million thnx.awin told me that rumah mak mcm kne touch up dgn kasa impian..kekeke.kembang idong sat!
owhh psl 'individu tbabit'..dunt worry...hormon xstabil =P

yah said...

*snagging the picts*
*uploading to my frenster**
=p

wahahaa

cikc said...

dasar penchopet!!!!

ajuncr7 said...

mmg chantek laa...eric leong pon tak bole carik mkn.huhu..

beby_eyena said...

lawa la umah ko..kemas jek..n aku mmg t'tarik dgn umah ko dr pndgn luar 2..fantastic!

cikc said...

ajuncr7,
hihih..mrh eric leong if dia bace komen ko (motif la dia leh baca kn =P)

beby_eyena,
aku de bakat kemas2 rumah kn kn kn..hihih.next year klo ko nk buat home make over...sile la upah saye =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...