1 Oct 2008

Sepetang Sebelum Aidilfitri...

this year buat keputat ketupat lambat...sehari b4 raya br dpt daun kelapa.tatau la plak dpt kt ne sbb a week b4 raya pon dh out of stock.kire sgt bnasib baik lh nih...kalau x,beraya tanpa ketupat nasi la ktorg raya thn ni (imagine that...sedeynyer).saya tak dpt nk tlg menganyam ketupat oleh kerana dh lupa hohoho~

okeh done with ketupat nasi story.nih cite psl the other ketupat lak.ptg semlm my brother tbe2 je teringin nk mkn ketupat lepat (isinya mcm ketupat palas gak...pulut with kelapa). so, kt rumah ni the only person yg reti nk buat menganyamnye ialah abah.so he was the head chef la ptg tu..hihih...sume benda musti dh ada depan mata...dia tinggal mtk2 je apa yg dia perlukan.

ptg semlm gak i had a chance to learn buat that ketupat lepat.agak sakit ye tangan saya time nk ikat ketupat itu.sbb kne ikat ketat2 (really2 ketat) so that ms rebus nt isinya xkn tkeluar.smpi skrg masih terasa lg sakitnye...merah tgnkussss...xpe blaja pny psl..guwe thn jelh labu!

so..tadaaaaaa hasilnye...(pic after rebus lupa la plak nk snap)*apakku sungguh bangga dgn hasil kerjanya =)

4 comments:

jetsetter said...

wow..I dunno that our abah has a special gift:p
bravo abah!

cikchelsea said...

akak cpt2 blk kg selagi stock 'ketupat lepat' masih ada...its fingers licking good..nyum2

yah said...

oii
yah nye xde?
mne aci [=.=]

cikc said...

yah,
ko mkn dlm mpi jelh
kahkahkah =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...