6 Oct 2008

Sesi posing-posing

This year sesi posing-posing kami kat kampong jatuh pada hari raya ke-4 bersamaan hari Sabtu 4hb Oct 2008.

raya ke-3 rumah sudah ponoh dgn sume org.mulanya plan nk buat hari raya ke-3.tp, t'paksa postponed sbb my bro in law kje on-call sampai pagi jumaat.

so mcm nih la lebey kureng aktiviti kami pd hari tsebut...

8.00 am
'Mem Besar' a.k.a mak dh mengeluarkan arahan supaya sume org bgn.soh kemas tmpt tido n etc. budak2 dkerah utk mandi secepat yang mungkin (musti that day cucu-cucu mak t'gezut tgk nenek dorg b'tuka menjadi garang..hohoho).
ada yg br nk iron baju (t'masuk la diri saya...tpaksa Q panjang utk iron selai tudung..citttt).
Q kat bilik air pon panjaaaaang juga.so saya dgn pasrahnya tpaksa la mandi kt bilik air lain..sbb nk cepat punya psl.

9.00 am
siap je mandi trs b'siap.al-maklum lerr...kang nk touch-up lagik...nk tlg 'andam'kan anak buah lagik...mak andam kne la siap dl. so after menyiapkan diri saya, giliran nk tlg siapkan my nieces plak, Aribah + Syima + Sofiah + Nadiah. haaaaa...thn nih pelanggan makin btambah yerr...dorg kne la Q utk dtouch up..hihih.tak sukup dgn tuh, akak saya plak mtk tlg pakaikan tudung.saya dgn baik hatinya pon pakai kn lerr...tarik sana...pin sini...siap! (nasib baik terer..kekeke)

10.00 am
A.Din yg d'tunggu-tunggu tak sampai-sampai la plak.so we decided to amik gambar family by family 1st. start with abah + mak je...then my akak n abang punya family together with mak + abah in the photo.mmg meriahhhhh!!!punya la lama...mengalahkan photo-shoot artis okeh!sampaikan saya punya anak sedara yg bnama Sharafii tu ckp "this took ages...im tired" hihih...kesian dia dh kepanasan.bayangkan la ramai gile org kt dlm rumah tu..oksigen pon mcm cukup-cukup pakai je..heheh.owwhh ms posing beramai-ramai tu...yg last shot tu kami buat konon2 mcm candid...sume tgk tmpt lain (sure jadi klaka je).
nih pic yg 'senonoh'...yang kureng senonoh a.k.a candid tu blm dpt the copy lg

11.00 am
at last, sampai la abg saya yg sulung itu b'sama wife + 2 org anak dia yg kicik. yang lain sume tak itot.so kami t'paksa buat 1 lagi sesi posing beramai-ramai.this time kt luar rumah plak.panasnye cuaca that time...ya ampun.bpeluh-peluh.sampai ada yg dh 'ketibas' =P...naik cair make-up saya..huhu.skali snap je yg kt luar tu...n A.Faidzal selaku official photographer ckp "ok...settle." sume tepuk tgn....habis la hazab kami hari itu...hahahaaaaa.
kaum Adam kt blkg tu sume kne panjat kt batu beranda...tgk la muke dorg yg tak berapa nk stabil..sume tgh control..hihihhhhh

errrr...as for now, saya ada pics kt atas tu je from sesi posing-posing itu. encik photographer blm siap upload lg.so later-later saya update la ek!kne la tunggu...heheh.


*musti gambar-gambar ini akan 'di chopet' oleh Yah...

6 comments:

cyberchanglun said...

ekekeee tengok sapa tuh..tengok adk ka lalalalala

yah said...

warghkk X33
*sdih*

(msti a curik hahahh)
nnt klo dh upload gtau yah a

cikc said...

cyber,
ahak2...tgk ms dpn

yah,
mengapakah ko sdey?
lmbt lg la update..aku blk kg ujg bln kot

jetsetter said...

akak nk curik gak!

jetsetter said...

wahh sgt cantik gambar tu!

cikc said...

iyaahhh..mari2 menchopet gambo
nt ada lg..korg chopet beramai2 lg yek
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...