3 Nov 2008

Durian Runtuh???

Yesterday...me + housemates went to Melaka to pick up Miss X's sister as her sister kne buat medical check-up today.

We took Simpang Ampat highway exit (formally known as Alor Gajah exit) as it is the nearest exit to Durian Tunggal.

So, after took the exit...Miss X called her brother in law to get the direction to his house. Lebey kureng mcm nilah direction dia "Lepas 6 traffic lights...ko cari sign board Durian tunggal, then ko belok kiri.nanti call aku balik."

Okeh..so kami pon ikut la direction...after traffic lights yg ke-2 or ke-3 tu Miss X dgn confidentnye cakap "Aku tak nmpk pon sign board Durian Runtuh???" and the rest of us yg kat dlm kete tu was like "Durian Runtuh???kahkahkahkahhhhhh..." gelak mcm nak mampos je!!

Cari sampai ke tua pon mmg tak jumpe lah signboard 'Durian Runtuh' ;P

Adakah anda-anda dpt menangkap mengapakah kami gelak??? For those yg kureng pasti...sebabnye adalah durian runtuh is simpulan bahasa for dapat duit yg bnyk secara tibe-tibe...eg menang lottery.

Owh before the 'durian runtuh' punya incident...I made a joke when saw a maroon house somewhere during the journey tu...n I said "Eh, ada Stadhuys kat sini." si Miss X nih bley la pulek tanya "Mana-mana???ada Stadhuys ke kat sini??"

Haku gelak macam hape ntah time tu...

Adesssss Miss X oiii...ko nih nama je blaja tourism, dah part 6 plak tu. bley ko tny Stadhuys ada kat Alor Gajah ke x???sengal btol la kawan haku yg seko nih ;P cik kak oiii...nih hah klik sini kalo nak tau Stadhuys tu kat mana :))

Banyak tempat nama plik2 la kat Melaka nun. eg M.e.n.g.g.o.n.g as I will pronounce it as 'Meng-gong' tapi local people sebut 'Me-ngong'...ada tmpt nama Melekek la...Kelemak la...huhuh..

*nama individu yg terbabit terpaksa di-X-kan...dia ugut mau saman saya kalau malukan dia dlm blog...hahahahahaaaaa...mak tak nak masuk court nox! ;P

4 comments:

c'sya said...

Kehadapan pembaca2 blog cikchelsea,

Assalamualaikum n Salam Sejahtera,
Sesungguhnya Miss X itu bukanlh saya...


Yang Benar,
SYARAFINA

jetsetter said...

ahhaha...cute je Miss X tu..:p

cikc said...

c'sya,
xpe..kite tgu dan lihat adakah miss x brani leave komen ke tak..kahkah :))

jetsetter,
adakah akak dpt meneka siapakah miss x???:p

miss X said...

cis.......hampeh betul korang ni la...!!!!!x baik tau...=(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...