26 Nov 2008

Memunggah & Berpindah

Semalam:

Tahukah anda bahawa perjalanan dari Segamat ke Alor Gajah melalui jln biasa mengambil masa selama 2 jam???
Tahu?
Tidak tahu?
Tidak pasti?
Hohoho..iyaaaa, perjalanan sgt la lama. keras dh muntut punggung ku memandu! 1st time drive ikot jln dalam. tpaksa ya kwn2 kerana kereta pinjam berada di Segamat. nak tak nak kne la redah gak jln dalam smpi la jumpa tol Alor Gajah...alangkah bestnya ada highway :D

g rumah si kenih nih kat Segamat...sgt selim kn budak ini? kakak ku sudah naik bosan kne bebel dgn nurse kat klinik psl anak dia kuyus keying sgt :D

Stop mkn kat Somban..pastu takde benti2 dah. Sampai Shah Alam kul 10.


Hari ini:

So, dkt2 tghari td...sesi memunggah brg pun dimulakan. ya rabbi..brg den...punyolah bnyk! Bygkan la..sume mende nk kne angkut blk...tilam, kotak, kasut (yg b'belas2 kotak :p), bantal, baldi...beg yg beso gajah, etc...smpi penuh kete tu kne sumbat dgn brg..heheh

Lepas dh settle sume hal dgn landlord..kami pon blah dgn secepat mungkin...singgah bank, singgah mall. Siap sume..terus menuju ke Burger King (kat Shah Alam skrg dah de Burger King tau..xyah jejauh kne g MV :p)

Macam biasa...gambo makanan musti ada..heheh.
my onion rings n Vanilla Coke + Mimie's fries, burger n coke

Mimie's Whoopie Cheese

Mine Grilled Chicken (burger kat pic atas tu lg besa...nih nmpk je cam besa sbb t'zoom :D)

Siap je makan, terus gerak balik...dgn lafaz bismillahi tawakkal tu alaullah...head off balik..wihiiii!

hasil kerja si Mimie...sebok nau nak hambek gambo den tongah drive...disuruhnye tempek dlm blog..yerr laa..amik nih..dah tempek dah :p

Lepas je exit Tangkak...hujan punyolah lobat jang oii...cabaran tol la drive dlm ujan yg lebat ya amat. siap psg hazard light lg tau..langkah berjaga2..keselamatan no.1..tak gitu??? :)

After Pagoh dah ok n tak ujan...sampai Yong Peng kul 6.15 pm td...Alhamdulillah.
Dgn ujan segala bagai tu...2 jam suku je haku drive dr Shah Alam??heeeeee...sile jgn bagi saye kete beso..ginilah jadiknye..lopa dirik..hahah

Kene punggah beg lagi skali..hadessss...omak den cakap apo tau? "nih hidop sorang brg bnyk gini?? mcm org dah ada anak. esok2 klo ada anak tak tau la brg ko bnyk mana..."

Pulak :p
hasil 'perapan' selama 2 thn kat Shah Alam..heheh


Sekian saja laporan + aktiviti hari ini :)

8 comments:

yah said...

aiseh..nnt klo mak nmpk brg yah bnyk mne.. tah ape lak mak ckp kang..hahahh

CikChelsea said...

so...cara yg plg bgs..ko bg la mn2 brg ko yg best kat aku, nt kureng la brg ko kn...hahah

jetsetter said...

adik..bnyk nya brg!
Ni mcm kes lari rumah ni..haih

CikChelsea said...

jetsetter,
mmg pon..lari dr shah alam..muahahah...:D

cik_ienn said...

CikC,
WOW!Sangat kagum SA dah ada itu Burger King. Bila la Penang nak ada Burger King?
*sila maklum, PG takda BG*

cik_ienn said...

oooops..bukan BG. BK!

CikChelsea said...

cik ienn,
varu je bokak thn nih..
dkt2 dgn staduim shah alam :)

mimie said...

i pun merasai pjalanan yang jauh tu...sib bek minum susu jd tahanla tulang nie untuk angkat barang yg byk tuh...sib bek dapan makan burger yg sedap sekali...ilang penat...hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...