2 Nov 2008

Patutkah saya sedey???

This morning saya text 'best friend' saya yg bertunang senyap-senyap tu...

Me:
"B'tunang xjemput...xbgtau plak 2.nt kawen jgn xjemput jugak sudah la ye"

Miss bride to be:
"Aduhai mcm majuk je bunyinye.sory la wei,akubkn lupe kwn,aku wat kck2 je,lgpun aku xnk sushkn ko,ko bkn ada kat cni,jauh,klo kat cni pasti jmpt.selain 2 aku sbnrnye malu nk bgthu yg aku tng.klo blh nk snyp2 je dl nt ble nk kawin br heboh,tkt xjd kn.sory eh beb.ko tetp kwn aku dunia akhirat yg plg best.kawin nt ko aku invite dl,siap suh rewang."

Me:
"xjemput xkisah.ni xbgtau pon..."

Miss bride to be:
"Sory again...wat mjls pn xrncg,aku kelm kbt,hntrn aku gubh sndr,bj aku jht sndr,smua sndr,mmg aku xnk nyusahkan spe2.umi nk dtg tlg pn aku xbg.aku suh dia dtg mlm je mtk tlg amikkan gmbr.mula2 nk simple2 je just antr cincin je xyah sistem barter.tp phk laki nk bg brg,then aku kne bls.nana,lin n fara pn last minute aku suh dtg sbb xda org tmnkn aku,aku xnk sushkn dorg gak n dorg pn xdpt blk mulanya.sbb tu aku pkr ko pon sush nk blk.rmi yg xtau.mak aku bgtau org pn aku mrh,aku xnk heboh2,malu.sory eh."

Me: (how I wish I could tell her this...)
How am i supposed to feel when other people yg bgtau brita nih instead of urself???aku rasa mcm tersisih + honestly aku mmg terasa hati...if ko mmg xjemput aku mmg tak kisah,but at least ko bgtau lh.ni dh berzaman br aku tau.tu pon dprd org lain...aku rs mcm i'm the last person yg tahu dlm dunia nih!fara siap letak pic ko bertunang kat FS + YM dia.btol ke ko tak nk heboh2???beb,aku bkn nk mengungkit...tp ko ingt tak waktu ko sakit...kne tahan kat hospital.sape yg temankan ko bmalam kat katil sempit + tilam keras kat hospital tu???aku ada waktu ko susah...tp knp waktu ko hepi...aku tak tersenarai dlm list utk sama2 meraikkan kegembiraan itu???


Now u tell me...patutkah saya berasa sedey????????????????


*Pernah anda hayati lirik lagu Cuba - Faizal Tahir???

3 comments:

ajuncr7 said...

:(
:(
:(

tau tak..perenggan yg akhir tu, sgt sedey taw..

cikc said...

ajuncr7,
aduyai...jgn la sedey.jom kite hepi2...jom shopping ;)

Anonymous said...

i pun tak paham kenapa maya tak bgtau u...tp mungkin dia ada alasan buat cam tu. apa yg i bleh ckp i takkan wat u cam tu, bukan nak bodek yarrr tp pekara yg gembira i akan kongsi dgn kawan i yg susah senang bersama. i da kawan u dr sekolah walaupun form 6 baru rapat n i bersyukur dapat kawan cam u. jgn sedey k, coz i takkan wat u cam tu...ajun pown...hu2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...