24 Nov 2008

WCIT busuk!

Siri melepaskan kemarahan!!!

Hujung bln Mei hari tu saya kje part time jadi volunteer utk World Congreee of Information Technolgy (WCIT). volunteer yg berbayar...sign kontrak sehari kje dorg akan bayar RM80. lumayan knnnnn...

So saya pon meng'volunteer'kanlah diri selama 4 hari...ikutkan schedule asal 2 hari je dgn dinner team kat Times Square + PWTC. tapi, Puan Roslinah binti Azarai (matik la kan aku tulis nama betol) call soh masuk team registration 2 hari kat KLCC. so, saya + 2 lagi kwn pon excited la nak g jadi volunteer nih kn...best wooo sehari RM80 tu...student kan..musti la jakun dibayar gaji bnyk gitu..hahahaaa...

So, jadilah kami volunteer selama 4 hari. Gaji yg akan kami terima 4 hari kje + 2 hari training + 1 hari site visit = total 7 hari. Meaning akan dpt la gaji sebnyk RM560. waaaaa..sgt besttttt. Sudah berangan2 nak bli mcm2 nih klo dpt gaji :p

TAPI...!!!

Suatu perkara busuk tlh berlaku. Gaji saya short sebnyk RM160. Pasal apa??? Saya ada 2 work sheets. 1 kat team registration KLCC, 1 lagi kat dinner team. Tapi yg financial manager dia key in cuma yg kat dinner team je. Saya dah follow up benda nih since gaji kua dlm bulan 7 hari tu. (BTW, dorg janji gaji masuk end of Jun...sampai ke sudah middle of July baru dpt). Dah dpt lak menyakitkan hati...gaji xfull!!! Klo korang jd saya..marah x? marah kan? kan??? Dah penat2 kje...gaji xnk bayar pulak la kn..hanjeng!

Lepas dah entah bpe poloh kali call leader dinner team saya yg mcm hampeh tu..janji nk settle kan tp xsettle2 gak...last2 Encik Izham (nama btol lagi..haha..naseb la) bagi no financial person yg key in gaji ktorg nih. Puan Eliza nama dia (hah..mmg btol sangkaan korg...nih pon nama btol..muahahah). 1st time call..dia layan mcm nak tak nak je...berlagak seh! Hangin je cakap dgn dia nih. Ada ke patot dia ckp xkenal dgn leader dinner aku tu. Korang dah 1 organization...sungguh unprofessional la kan ckp gitu kat outsider...sengal x?? Nampak sgt la xde kejesama. Even dlm katun wonder pet tu pon betapa pentingnya kejesama (aku melalut dahhh).

Dia soh call si Mark Dass @ N.C (leader team dinner saya..amik ko glemer...haku letak nama btol lg). Call bnyk kali...assistant je yg dok angkat...alasannye sama out station. bole??? nampak sgt la ko malas nak layan @ tlg settle kan mende nih kn...

Sampai skrg nih nan ado la dpt balance gaji tu. Saya punya member short lg bnyk RM240..pe cer??? Ramai lagi yg kena mcm nih...nama je event besa..tang bayar gaji..sume tonggang langgang..nih klo haku bgtau kat press padan muke! Konon la best WCIT organizer..huh!!! TAIK la..amik ko!!!

Makan la korang duit tak halal mana2 duit yg short tu. Sendiri mau ingat la apa jadi kalo makan duit xhalal...g sini kalo nk tgk muke dorang..hahah...keji :p

WCIT suck!!!

5 comments:

miss x said...

amboi.....marah giler nampak...sabo je

CikChelsea said...

ko dpt full mmg la ko tak mrh...kasi la sket duhet ko kat aku..br aku tak mrh..ahahah

c'sya said...

heheheh...btol2
kite lg kesian...:(
RM240 lorrr...xdpt nk li jam idaman...
br kite th muke eliza yg mane...
xku sgka...
busuk pnyerr org...kan33333

isz_3707 said...

haha, lenkali dik, ko tepek direct je muka2 yg ko maksudkan tu kat blog ko ni ha..diorg ni rasa beso pastu perlekehkan org2 kecik cam kita ni

/tetiba aku emo..hee

CikChelsea said...

c'sya,
aku xhalalkan duit yg dorg songlap tuh..anda bagaimanakah? adakah aku kejam?huuu~

isz_3707,
tulh sis...dia ingt kami nih student..bley lebih kurang je...kang klo letak muka dorg ada risiko nk kne saman x?kang dorg saman malu lak kang..muahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...