21 Dec 2008

Hati rasa sungguh gumbira...baru pulang dari Singapura

Apa kejadahnya buat tajuk entry panjang mcm tu? Nak kene lempang???

Diri sendiri jawab "Nak nyanyi2 macam Bront yang kacak ala2 Bangla tu. Sangat suka tgk dia nyanyi2 kat dlm iklan..tak bolehkah???"

Panggggg
..lempang diri sendiri!!!

Stop the crap..proceed with the story.

It is only 1 day trip. It was my 1st time berjalan2 cari pasal di Kota Singa..heheh.

Jumaat 19/12/2008
Drive from YP around 8 am

50 min later smpi JB...trs g ofis YB (nama panggilan baru utk Encik Payung..mengapakah letak YB? kata2 itu kan 1 doa..sapa yg untung nt? sayalah...hahahaaa. ok sgt keji niat ini! sile jgn tiru aksi ini) Mintak tlg dia hantar g Larkin bus station n tlg jagakan kete skali :p

9.50 am dapat bas...sgt la leceh proses nak masuk Singapore if kamu org naik bas! cons ialah anda sumer kne bgegas turun dari bas utk lalu immigration Mesia..buat auto thumb print n chop passport sume tu. then turun blk cari bas td..huhu. pros guna public transport ialah anda tak tsekat dlm traffic jammed.
(Info: Bangunan Sultan Iskandar or JB Central tlh menggantikan Tambak Johor sebagai laluan masuk utama ke Spore secara rasmi pada 16 Dis 2008)

para lecturers ku...silelah bbangga dgn anak didikmu ini...sgt b'bakat menjadi tour guide bukan? tak sia2 amik tourism...kehkeh. ok..sile sambung cerita n cut the crap!

Sampai Spore kne stop lg kat dorg nye immigration...kne turun bas lg n cam org gile jln laju2 utk chop passport. knp musti jln laju2? sbb saya tgk sume org kat situ jln laju..so ikut jelh laju..kahkah! lps siap proses chop-mengechop..cari bas tadi n wehuuuuu "Welcome to Spore"

Niat mmg 1 je..nk mengirai duhet kat Orchard Road. so bas 170 from Larkin will directly bawak kite ke Kranji. then turun la bas g amik MRT dari Kranji station NS7 ke Orchard Road NS22. kat MRT station tu kami (merujuk kpd saya + Pinot) blurrrr...tatau cmner nak g print ticket MRT kn..so bjumpa la seorg kakak yg sgt baik hati (akak yg baik hati...kami mtk maap lupa mau tanya nama) yg tlg kami beli tix ke Orchard Road. akak tu Sporean tp skrg dok kat JB dgn family dia. she's on her way utk kimo...ada cancer. tp akak tu kelihatan sgt sihat n kuat. akak...semoga akak cpt sembuh..mari kita doakan beramai2..amin.


From Kranji to Orchard Road it takes around 30-40 minutes naik MRT. Sampai sudaaaa...mari tgk aksi2 gedix kami di sana..ngeh3 ;p


Thnx to Sis Iszan yang sudi memberikan sepatah dua kata tips regarding tempat mengirai duhet yg best utk diterjah! den sayang ekau kak!hihih...so berjalan la kami ke Takashimaya yg tletak kat Ngee Ann City and The Centre Point and OG Orchard Point.

kaki-ku dan kaki-Pinot...being jakuns over excited. lantak la klo ada org pandang pun time nih..kami tourists! hohoho

seketul LV utk thn 2009 adalah best...peace bebeh! hahah

yang nih kita namakan pose berani matik! wakakak..apa la motif aku posing gini sewaktu pix ini dirakamkan??sengal~

ok..begini yg kita namakan supans..kahkah!

ini bengong! sile jgn tiru...dalam toilet pon jadi ;p




Kak Isz...ku terjah juga tempat ini. org dlm nih sume pakai Gucci + LV je..waduhhh mmg betol la kata2 mu...dlm nih sume giloss babas nye super duper branded stuffs! Paragon nih less n more mcm Pavilion KL.


ok suda puas penat berjalan + duhet dah hbs dikirai + lapa tahap gaban = jom balik!

Before 5 pm we took MRT from Somerset Station to Woodlands. tak best pon Woodlands Centre Point tu..cam nyesal je g sbb menambahkan penat..hahah. so amik MRT balik ke Kranji Station n wait for our bus to going back to JB.

Q utk naik bus sgtttt pjgggggggg okeh...bkoyan-koyan org yg nak balik Mesia rupenye. but the best part is...everybody Q chantek ikut giliran masing2...xde la mcm kat KL Central tu, utk naik bas rapid...org main tolak2 je..xreti nak Q mcm nih! yg nih sgt la saya puji...sgt bagus yerr tuan2 dan puan2 :)

Ketika nk kuar dr immigration Mesia...1 perkara bodoh + memalukan tlh blaku ya sedara sedari. dah la Q utk chop passport tu pjgggg n lama...saya lak bole wat lawak bodo! dah elok lps si Pinot punya turn chop passport...tbe2 saya bukak passport n check kad puteh utk pass keluar tu xde. klo xde kad puteh tu xleh kuar ye adik2, kakak2 n abang2 sekalian...apa lg menggelabah la sy pusing n cari smpi ke hujung...TAKDE!!! waaaaa...masa tu muka dh panas n cuak di tahap maksimum! dah dok tpikir..cmner la aku nak kuar nih...matik la kene tahan kat immigration!!!

Saya call Pinot dgn kadar yg segera...saying that I lost my white card! tbe2 leh dia gelakkan saya yg sedang mengalami kecuakkan tahap melampau pada masa itu. "Cik Lin..kan white card tu tadi immigration Spore dah amik...kikiki" dia sambung gelak.

DANGGGGG...!!!! bodoh..bodoh..bodoh...saya kutuk diri sendiri! camner leh tak ingat td akak immigration Spore tu dah amik white card tu??? Saya yg malu gila nih pon g tuka lane dgn selaju yg boleh..amik yg hujung skali sbb xnk jumpe org2 yg tgh Q sebaris dgn saya td. saya malu okeh!!!! malu gileeeeeeeee...tak sanggup rasanya nak tgk muke dorg senyum kambing..arghhhh..tidakkkkk!!!

After half an hour Q..horayyyy lepas gak dari immgiration! terus turun bawah tunggu bas nak balik Larkin. bas 170 yg nak g Larkin lak xde..sume nak g Kotaraya..buduss!!! amik bas lain...n Alhamdulillah around 7 sampai kat Larkin. then YB dtg amik n we headed to Senibong utk melantak seafood. kebulurrrrr okeh dari pagi xmakan (so xleh nk review psl makanan kat Spore sbb xsinggah makan langsung. beli M&S biscuits je utk alas perut sepjg hari. wahhh..sungguh kebal perut kami..hahah!!)

(Cerita makan melantak kat Senibong akan dipaparkan dlm entry yg berlainan sbb entry nih dah mcm gerabak ketapi..harap maklum..hahah)


Sooooooo, hasil rembatans di Spore..tat tara taraaaaaa...

Dapat merembattts:
1. 1 helai top from Guess with 70% off bebeh!! dprd SGD205 tinggal SGD69. kat Mesia mana nak dpt...butik Guess sume kedekot nk bg diskaun bnyk nih! hahah..matik la kan suke suki je kutuk!!!
2. 2 helai tops dari M&S...sales kat cni pon mcm gilerrrr...rambang sungguh mata ini tatkala melihat diskaun2 yg dipaparkan. dapat 2 helai tops pada harga 1 helai top M&S kat Mesia??? sgt bestttttt...!!!
3. 3 botol perfume body shop. saya nak pakai 1 je yg Zestini. tapi gatal beli sampai 3. ada Roughberry n apa tah lg 1...ingat mahu jual saja sbb mmg xkan pakai. ada sapa2 berminat?
4. dalam paper bag yg paling tomel tu birthday present saya daripada Pinot...Guess wallet. saya sgt sukaaaa..terima kaseh Pinot :D

wallet baru..ngeh ngeh ;p

Ok, sekian saja entry trip psl 1 day or should I say half day trip to Spore ;p

3 comments:

c'sya said...

coz sibuk asyik m'convert dt, daku sgt2 m'yesal krn xde m'bli ape2 pn...
huhuhuuhuhuhu...
ade can g lg skali nih..hehehe ;)

miss x said...

camne la blh lupe not...best sgt la tu..tok aku ngan dot xde paper ker=phuhuhuhuhuhu

CikChelsea said...

to c'sya:
nk g lg skali sile payung sumer pbelanjaan saya...wakakak. ni 1 arahan sile patuh!! ;p

to miss x:
hahahaa..tah apa aku verangan ms tu..siyes 110% lupa...bongok kn??
ko kirim air liur..so ko tgk jelh gmbr yg aku tempek2 tu..hahahahaa..aku berasa sguh kejam skrg :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...