21 Dec 2008

Jom makan-makan

Nih kesinambungan entry lepas...pasal makan2 kat Senibong. mari saya jd tour guide sebentar..

Senibong adalah tmpt mkn kat area Permas Jaya, JB. specialty kedai2 makan kat sini ialah seafood of course! kedai makan di bina di atas air...persekitaran sungguh tenang dgn bayu laut yg menghembus lembut dan bunyi deruan ombak yg menghempas pantai...

Hahah...sedikit over description di sini!

Tp overall mmg best. saya slalu lepak makan kedai no.2...sbb sotong goreng tepung di setappp. dl prnh try kedai yg blkg2...tp masakan sungguh hampeh..tak kena dgn jiwa saya (bole???wakakak..). YB lak ckp..kedai 1st, nasi lemak kukus dia malatops! tp sy tak prnh try sbb gila ke hapa mkn nasi lemak mlm2...mmg menternak lemak namanya! owhhh...info lg, kedai2 makan nih hanya dibuka utk mkn malam sahaja ya tuan2 dan puan2 :)


the famous 'otak-otak' Kempas

makanan baru di order...disebabkan kebuluq melebihi paras normal...apa yg ada dpn mata..ku taram saja :p

nih bkn gambo cara2 belajar menggunakan chop stick ya cik2 dan encik2...lupa nk snap the desert. konon la desert...padahal adik tu letak je terus je kami belasah desert nih. lapooo lapooo lapooooo..gagaga

tom yam campur (tak tau pesal...tomyam dia kali nih kureng kick)

sayur capcai

telur bungkus yang di order oleh YB

butter prawn yang diidamkan oleh Pinot

sotong goreng tepung my all time fav :) (psttt...fav sbb senanye saya takleh makan ketam n udang). potong selera la, kali nih kedai nih provide sos biasa...slalunya dorang bagi sos lada buat sendiri tu..yg tu best. sos biasa = TAK BEST

kupang masak sambal (tak berapa nak sedap..kurang masin)

a must...siakap 3 rasa. best best!!



Siap makan pewot dah kenyang..badan letih..apa lagi...dalam kepala mmg dah terbayang katil la kan. so dari Senibong we head off to JB city center utk check in kat A Vista Melati Hotel. hotel budget je sedare sedari...

(Info: Hotel nih betul2 tgh bandar...sebelah je dgn City Square)



Nih bilik yang kami rent...weekend rate RM137 per nite (Superior Twin). ada air cond. agak mahal for that price sebab bilik tu terlalu basic. tv pon xde kale...1 kale je purple...apa kes??haha...nak iron ke sejadah ke kettle ke...bole request FOC. toilet hampagas yerr...paip xde kecuali paip kat sinki. so klo buang air kena la tadah air kasi penuh baldi dl.

Next time cari hotel lain la...yg mahal sket...kahkah!!!


Ok dah habis, terima kaseh kerana membaca. membaca menambahkan ilmu. bagus untuk kesihatan otak. melambatkan dan mengurangkan risiko penyakit alzheimer :)

4 comments:

mimie said...

aduh sedap sungguh makanan itu...geram tolla...isk3

achiq said...

memang sangat mahal aa rate hotel tu :|

CikChelsea said...

to mimie:
heheh..len kali kite g plak yerr ;)

to achiq:
yaaaa mmg mahal...xmo g lg dh lps nih..kahkah :p

c'sya said...

akhirnye 'miss x' dpt nengok gak tmpt tdo kite... SURPRISE!!! 2lh 'miss x' tmpt tdo kiteowg...hehehhehe
(bukN spt yg anda n dot pkir yerrrr)
Dpt gak akhirnye daku mkn prawn butter 2...hahhahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...