23 Dec 2008

Los & Faun vs Histeria

Last Friday me + YB went to City Square to watch Los & Faun n yesterday went to The Summit BP to watch Histeria. Mimie belanja...wihuuuuu. thnx darl ;)

So here r some of my personal reviews of...

Los & Faun:

Hilarious!!!
Love the storyline. bcoz kita mcm nak follow every single scene dlm movie tu. n storyline dia cepat...sgt bagus sbb xde la rasa bosan.
Aduiiii...watak Khir Rahman blakon lurus bendul sgt la klaka...gaya dia ckp mcm YB2 tu paling tak boleh blah (bukan YB saya yg dimaksudkan di sini ye tuan2 dan puan2 ;p). paling suka ayat dia "Haa...yg itu yg kita nak tau" (sile baca dgn intonasi datuk2 yg cuba menyelesaikan mslh rakyat dan ala2 yerr2 orrr..).
ending cerita OK!

Suggestion: berbaloi untuk ditengok!

Histeria:

Gabungan cite hantu n thriller..bak kata tukang belanja! sepanjang movie nih dia asyik menjerit saje okeh. saya sgt cemerlang kerana tidak menjerit...not even single 1!!! sile beri tepuk tangan kepada saya...kahkah!! (ok..sebenarnya saya mengelat sedikit kerana saya tutup telinga pada waktu2 kecemasan..hahahahh. itu adalah langkah yg paling bagus utk mengurangkan rasa seram ;p)
Banyak adegan suspends! adegan berdarah tidak henti2 dalam filem nih. cara membunuhan sgt kejam. tp, tahap keseraman bagaimanapun semakin susut apabila muka jembalang tu di reveal pd tengah2 cerita.
Scha punya lakonan bagus..Liyana Jasmay pon bagus. menyampah tgk Ainul Aisyah (betol ke cmnih nama dia??)...tgedik2 je lebih! Yana Samsudin (owhh skrg sudah tukar nama jd reanna..motiffff ko???) Yana, nih klo ko bace...Cikgu Jai tny nape raya hari tu xdatang rumah dia???ko kan anak kesayangan cikgu...lalala (statement berani matik dari saya hari nih..muahahaha!!)
Owh...menyimpang sudaaa!!
Entah la..saya tak berapa suka movie nih...mcm tak cukup rasa...seram ada...tp mungkin saya sudah dpt menjangkakan adegan seterusnya. tu yg jd hilang thrill dia (kot?). mungkin juga director movie nih nak menjadikan scene dlm movie nih gila punya seram but end up jd tak seram...anda fahamkah???xpaham xpe..abaikan..kahkah!!
ending cerita SO-SO!

Suggestion: tengok boleh..tak tengok pon xpe...


Sekian, terima kaseh.

4 comments:

mimie said...

aduh histeria tu seram gila u ckp camtu....u mengelat tutup tinge...uh... i pown nk komen la pasal yana, eh riana...yana, ko da lupa daratan ek? cikgu jai menunggu ko tiap2 raya...kalau fames sgt tkpela, ni suam2 je... nenek saya pun tak kenal YANA...(lg statement berani mati)

CikChelsea said...

wakakak...
jahat la ko mi :p
nt kalau artis tu saman ko..i xnk masuk campur..tp nt femes kua masuk court..kahkah!!!

mimie said...

masuk court? bestla bleh besiar-siar, masuk metro, tv3, tk pasal2 budak y.peng glamer pas yana...hahahahahaha

CikChelsea said...

ko mmg sengal...hahahahaa

suke nau mcapaps ;p

yana kan akak angkat tak jd u kat skola dl...kahkah!!!

(gelak guling2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...