1 Dec 2008

Marketing..ting..ting..tong!

Tadi tibe2 Jali @ ex-classmate masa kat UiTM msg (ecehhh..mcm la dah lama sgt ku tinggalkan UiTM)

Denggg!!! (hantuk pale sendiri kat dinding...)

Berbalik dgn Jali nih tadi...dia dah benti kje. Saya tny la kenapa, dia reply "Boring siot marketing...susah!"

Dengggg!!! (hantukkan pale Jali kat dinding - kalau boleh dah ku buat)

Adoyai...mana la ada kje yg senang dlm dunia nih. Dah nama pon kje...kne la ada passion + rajin. Mula2 mmg la susah...nanti2 ble dah biasa...jadilah senang. alah bisa, tegal biasa!

Saya suka marketing! Btol...walaupun orang kata susah, true! Bukan senang nak market product/service, nak buat promotion lagik, nak pujuk orang beli barang..lagi susah! Tapi BIG thanx to Mr.Andrew yg mengajar saya Fundemental of Marketing masa part 1 kat UiTM 3 thn lepas. Dia bagi saya A untuk that subject...dari situ terus je minat dlm marketing bercambah lalu berkembang...muehehehhh...

Opsss...tak boleh ckp bnyk...ada 'marketing tools' yang perlu saya siapkan. Kepada budak2 kelas saya yg membaca entry ini, adakah anda masih ingat apa itu marketing tools? Sila sms-kan jwpn kpd saya utk memenangi percotian seminggu di rumah jiran!

Sekian dahulu...hasta pronto!

2 comments:

sape2 je said...

mrketing tool ade 4,price,promotion,place n product tp ade gak yg ckp 7.ops,cop!!nape ak lyn ko ni hah???dah memg tbukti yg ak bosan gle smpai ak mlayn kgilaan ko.ahh,ak xdulik ak nak adiah gak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CikChelsea said...

sape2 je...
jwpn anda salah...tetttt!!!
itu 4Ps adalah marketing mix

sile cube lg :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...