13 Jan 2009

Jom jalan-jalan :)

Berjalan-jalan sambil cari kje...tsskk tssskkk...

(Wahai kerja..sangkut la salah satu. Aminnnn)

Err...dan juga demi melangsaikan sebuah 'mengidam', sanggup ke Jusco Bukit Indah untuk membeli beberapa butir donut :p. senang je nak g sana...naik fly over baru tu mengarah ke Nusajaya...ikut Link Kedua (kne bayar tol yerr tuan2 dan puan2 RM4.60 pergi dan balik).

Free parking buat masa nih..hohoho!!!



Tanpa membuang masa...menuju ke tempat idaman :p
(Sile abaikan muka interframe tu...kahkah!!)



Hohoho...amik mango flavor sampai 4 ketui...overrr kan???

The '3 gonjengs' masih bersama..di mana2 jua..setiap masa :)

YB yang kami 'kidnap' sepanjang hari...jadi tour guide tak berbayar..muahahahaa!!

After balik dari Jucso, kami isi perut yang hampir kenyang (sebab dah makan donut) ke Restoran Banafe kat Jalan Abdullah Tahir. Restoran nih milik bapak Betty Benafe...terletak betol-betol kat depan New York Hotel.

Errr..walaupun sudah 'agak' kenyang. tetap dapat menghabiskan hidangan tersebut kerana nasik + ayam penyet itu sangat lazat (serius nih..lazaaaaaatttt..nyum nyum~)

Their specialty is the one n only 'Ayam Penyet'. memang bestttt gile...sambal belacan dia fedas nak mamfus. sapa-sapa yang tak tahan makan pedas tu...errrr, should fikir 18 kali la if nak makan. tahap kepedasan sambal belacan itu adalah sehingga boleh mengeluarkan air mata anda!



P/S: gaya penulisan entry ini adalah sangat caca marba dan sedikit hampagas (errr, disebabkan godaan bau-bauan yang enak dan lazat yang mentusuk-tusuk lubang hidong..errr, dan juga terpaksa men'speeding' takut battery lappy mamfus). ini meng'entry' dari free wifi kat KFC Plaza Angsana. nanti update lagi. tata~

9 comments:

miss X said...

tv3= jalan2 cari makan
kite= jalan2 cari pasal........hahahahahaha

c'sya said...

wpun aym penyet itu sgt pedas, tp nk MAKAN LAGIIIIIIIIIIIIIIIIII.......

CikChelsea said...

to miss x,
kita 2-2 laaaa...cari psl n makan..hohoho

CikChelsea said...

to c'sya,
mmg kita makan 'lagi' pon...sedap lain mcm kn mkn free..kahkah :p

c'sya said...

hehehehehe...th xape...;P

cik_ienn said...

uiks,
kamu dah try ke big apple: choreo? shedap seh. hiks.

sy sgt teruja tengok ayam penyet tu. sangat lazat.

*yang terliur dari penang

CikChelsea said...

ye ke sedap cik ienn???nt leh try...sy xminat sgt coklat2 nih :p

mari la dtg johor..sy bwk anda mkn ke restoran banafe'e..ayam penyet satuuuuu :D

cik_ienn said...

nnt sy p johor, kamu bawa mkan ayam penyet ya.

serius, terliur tgk ayam tu. :P

CikChelsea said...

okeh...meh la dtg raya cina nih..sy bwk kamu g JB..kita mkn together2..nk???hikssss..best nih if dpt kwn makan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...