1 Jan 2009

NU YEE

YEE itu perlu dibaca dan dibunyikan sebagai "ye" bukan "yea". hal ini kerana terdapat 2 bunyi vokal E dalam Bahasa Melayu.

Danggggg...!!!

Adoi...

(Hamek..sapa soh merepek)

Tatkala (ecehhh..guna tatkala) entry ini ditulis..diriku dibebani dengan pelbagai pekerjaan. kerja??? bukan..bukan kerja yang 'kerja' tu..nih kerja lain. alaaaa..cmner nak kasi paham ekkk??? xpelah..anggap je kerja sebagai orang yang takde kerja. paham??? tak paham jugak??? tak paham sudah..miahahaa..!!!

HEPI NU YEE EVERYONE...!!!

Petang tadi my fren ajak kua g tgk countdown kat Dataran YP. malas okeh...TAK KOSERRR mak nak ketibas b'sesak-sesak di tengah lautan manusia tu semata2 nak tgk fireworks. dok diam-diam kat rumah layan tenet lagi syok. konsert kat tv pon maleh nak tgk gak..huhu~

Ala...apa sangat nak disambut dengan tahun baru? sama gak macam hari2 lain..cuma lepas nih kalo isi pape borang kat bahagian date tu kne taruk 2009. tu je..yang lain remain the same. but 1 thing I like psl SATU HARIBULAN ialah...syok untuk memulakan sesuatu yang baru, kire mcm azam la jugak. eg: saya mau diet. sbb apa best..senang nak kira hari...hehehehee. tu je alasannye ;p

So, malam nih...di malam tahun baru...instead of going out, saya buat ini di rumah:

1. Menaip Rancangan Pelajaran Tahunan Bahasa Melayu Tingkatan 3. kerja gak nih..kan??kan??? yes?? no?? maybe?? Malcolm in the middle??? (apasal susah sgt nak berenti mengarut nih..ada sesapa nak tolong lempang??). nih kerja kakak guwe bagi. dia malas nak menaip...malas dan tak sempat. anak dia yang kecik tu dok melekat je...camner nak wat kje??? saya baik hatikan tolong itu kakak menaip kerja dia..kan kan?? JANGAN HARAP la saya nak buat kalo FOC. nih dia bayar. RM50 for 25 pages. ok pe..1 page 2 hengget, kan?? (dapat je duit nanti simpan dalam bekas slrupy 7E tabung...nak beli NF.MM<--ini kod rahsia kan Kak Iszan..kahkah..!!!)

2. Main game online @ Travian. nih sume gara-gara Ajun. dia yang menghasut sampai saya jadi addicted main itu game. Jun, bile nak sedekah sumber lagi??? bagi la aku sumber..ko baik hati kn kn kn...aku nak bikin kereta pelantak nih. nak selidik pon nak pakai banyak sumber, leceh btol la!!! tp pastu leh wat tarbil plak. muahahahaaa :p

3. Ber'YM'an dengan Ajun + Kak Fadd. kegiatan harian...bertukar-tukar gossip fakta di antara 1 sama lain :). juga dengan Yah @ si Tokey COACH yang baru ;p

4. Menyenaraikan keperluan lengkap untuk Permohonan TPM UiTM. hah nih lagi 1...manyak btol nk kne isi forms..sahkan itu ini...rumit! rumit! saya ngak suka pekerjaan yang rumit, ngerti kamu??? wah tak pasal-pasal nak marah...wahahahahaa. agak sewel di sini.

Psstttt...

Perasan tak saya ada letak 2009 nye resolutions kat side bar tu??? yang no.3 tu..hiksssss. setelah 2 bulan genap consumed HL (secara tak konsisten + asik skip2 mkn je - sile jgn tiru yg ini, okeh???) berat telah berjaya diturunkan sebanyak 4.8kg!!! without exercise..ehhh choppp!!! ada...tawaf shopping mall :p. at least berjaya gak melangsaikan hasrat tahun 2008 iaitu mahu menurunkan berat badan..kahkah!!!

Hari ini mari menanam azam baru kita mengrajinkan diri ber'exercise'..tra la la la~

6kg to go!!!!!


Sekian + yang benar,
Saya yang tiba2 je b'semangat waja :p

P/S: Entry xde gambo..maleh nak tempek..owwhhh perkataan 'maleh' itu sangat tidak sihat utk tahun baru. semuge maleh ini habis di sini..tata maleh~

9 comments:

ajuncr7 said...

alalalalaa....mcm tak biase pulak..amek je la resos2, mne yg kurang tu..=P

cik_ienn said...

slamat thn baru ya!

CikChelsea said...

to ajuncr7,
hihih.mlm td nk cilok..tp server slow..dh tak jadi :p

to cik_ienn,
hepi nu yer utk anda juga :D

:: vErde+hAzizi :: said...

happy new year babe!
wish u a wonderful 2009 bless w good health, wealth & happiness!!! ;)

lurve
mr.doc + me ;)

CikChelsea said...

to verde+hazizi,
tq sis...u too :)

mimie said...

gila kmpung...tk paham2...

CikChelsea said...

to mimie,
daripada gila talak
lg elok gila kampong
ahahahahaahah

Nem0 o0h Nem0 said...

salam maal hijrah
dan
selamat tahun br,

moga tahun ni
jd lebih baik dr tahun sebelumnyerr..=)

CikChelsea said...

to nem0,
hi there...hepi nu year to u too :)

thnx for dropping by

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...