4 Jan 2009

Raja Lawak tak bagus

Voleeeee tittle cmtu??? hahahahahaa...kan biasa editor suwatkabo + majalah suke letak title gempak2...pastu isi article tu sgt la lain @ 0.15% je ada kena mengena dengan isi kandungan. kannnn???

Sapa tgk Raja Lawak season baru mlm td??? klaka. rugi tak tengok kpd sape2 yg minatlah..yg pernah follow season 1 & 2..klo korang miss tgk yg season baru nih...mmg agak rugi. so bagi menjawab mengapa raja lawak tak bagus..hal ini adalah kerana...
(juga disertakan dgn tips2 jika mau menonton rancangan ini)

  1. Saya asyik hentak kaki which is not good sbb nanti tapak kaki makin lebar + besar. jika keadaan ini berterusan, saya mungkin t'paksa mencari size kasut yg lebih besar di masa akan datang.
  2. Ketawa banyak sgt boleh mengkurangkan (ke menghilangkan ekkk??) ilmu.
  3. Boleh mengakibatkan suara anda serak + batuk. ketawa banyak sgt...boleh hilang suara dan diikuti dengan batuk, kannn??? (merujuk kepada ketawa yang terbahak-bahak).
  4. Dapat dosa free. hal ini kerana anda saya dok menyebut "bodo la..klaka gile", yerrrr tidak elok mengeluarkan perkataan bodoh sebab perkataan itu akan mantul pada diri kita sendiri. next time tukar kepada pandai :)
  5. Menyebabkan kesopanan dan kesusilaan anda lenyap buat seketika. bayangkan kaki boleh ke atas dan tangan ke bawah. menonton raja lawak adalah SESUAI di dalam rumah sendiri sahaja. jika anda menonton di rumah mertua (nak2 kepada pengantin baru), sangatlah TIDAK SESUAI terutama kepada menantu perempuan.
  6. Sile makan malam seawal yang boleh sebelum raja lawak bermula. jika tidak, anda akan mengalami tahap kesenakkan perut yang melampau. jika sedang makan, elakkan makanan pedas, kang dah tersedak...sendiri tanggunglah!
  7. Ketawa yang berdekah-dekah + amat kuat tanpa kesederan diri akan mengganggu ketenteraman awam. sgt tidak sesuai jika rumah ada baby berusia 1 tahun ke bawah.

Ok...7 saja sudah cukup. mengapa tidak menyenaraikan 10 items on list? sebab saya suka no.7 :p

2 comments:

c'sya said...

miss nk dngo gelak u ngan hana...:(

CikChelsea said...

dont miss2..nt aku buat kau mcm kt rumah sewa dl..kau yg akan gelak..smpi tak bole gelak..tgu habuan anda di rumah syida nt..muahahahaha (mengeluarkan tanduk sedikit)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...