3 Feb 2009

Seriously addicted!

Ketagihan bermula lepas kakak menghadiahkan membagi tie rack scarves kepunyaan beliau. kakak sudah tidak mahu menggunakan khidmat tie rack lagi sebab sekarang dia memakai tudung yang menutup dada =). ( kejadian ini berlaku sekitar pertengahan November tahun lepas). bagi 12 helai, 8 helai saya let go...sebab tak minat those designs. harharharrr...

Tapi, lepas je pakai tie rack for the 1st time...terus suka. sebab senang gila nak pakai n bentuk. seriously! tapi my collection sume yg 100% polyester n satin look saja. yg mcm ada stripe n nipis gila tu mmg tak pernah pakai...leceh la kain 'lembik'. nanti asyik jatuh je kat dahi.

So, sekarang nih mmg ketagih tahap maksimum. seriously man! addicted gilaaaaa!!! asal nampak design baru je musti nak beli. mata plak mmg jenis yang rambang. takleh nampak lawa sket, terus je berdesup email kat owner @ tokey tie rack tu. tapi, kalau dah berkenan tu...status lak kalau tak reserved...sold. tensennnn plus sakit hati sebab tak dapat. hahahahaa!!!

Ehhh seriously, 'memburu' tie rack nih macam apatah...mcm vampire nak dptkn blood. haha..over tak bg perumpamaan camtu? kalau anda tie rack collector, paham lah perasaan ini. ya anda yang sedang membaca...jika anda penggemar tie rack, sila angguk2kan kepala tanda setuju dengan kenyataan saya! kahkah!!!

Dulu masa 'menginap' sebentar di UK, belum pulak bercambah minat kat tie rack nih. ahhhh...rugi betol!!! kalau lah mengumpul dari dulu, musti dah menimbun koleksi aku. harga pulak takde la mahal macam sekarang =S

Dalam masa 2 bulan nih je, entah dah berapa banyak saya 'memborong' tie rack. dah la belum kje...habiskan duit lagi. duit plak makin susut kat akaun, nan ado nak bertambah..tssskkkk. hoiii..sile insaf!

Malam tadi...
Saya gugle tie rack (punya lah ketagih nih sebab kurang dose. hahahahaha...). saya explore sampai page 34. yaaaa...TIGA PULUH EMPAT. bukan tiga...bukan empat. gigih tak gigih saya mencari 'bekalan'???kahkah!!! dose beb dose ;p

Errr..tengah tunggu 3 helai lagi. bila lah En.Postman nak datang...

Owh, menunggu En.Postman datang ke rumah adalah hobi baru saya. tiap2 hari mesti akan singgah menghantar parcel. sampai emak pon dah naik pening. hahaha...

4 comments:

Liyana said...

For me Tie Rack mahal dik.But design serious cantik! Dulu masa study kat UK (more than 10 years ago), elaun kecik, tak mampu nak beli... huhu.Ada lah collection sikit2. Now ni memang tak beli tudung mahal, sebab memang suka beli tudung. Tudung pulak cepat aje bertukar trend. So beli yg biasa2 aje. Anyway selamat berhobi baru, eh. Dah kerja nanti lagi byk collection agaknya :)
p/s: my mom kat kampung jadi penyambut postman kalau I takde kat Msia. Dia pun dah pening.

CikChelsea said...

kak nana..owwhh tidak. ingt kn akak nk soh sy stop..nih tidak. makin la bkembang maju hobi ku ini...hehehe

tp kn tie rack nih material dia sgt sensitif..even tho br skali je pakai dh ada bekas brooch holes...rs kesian kt tudung tu..syg la nak pakai bnyk2 kali sbb nt makin bnyk lobang..tp if xpakai watpe beli kn?haha

Fynnaz said...

SAYA SOKONG 1001%!!! Sedap n senang nak bentuk. Plus design sgt menarik. Bulan ni sajer akak tunggu 5 kali encik postman dtg. Biler sudah sampai pos express hati sgt gembira! Addicted sungguh. Owh TR hunt akak yg 1st batch alhamdulillah dah dpt. Soon nak carik lg utk 2nd batch hehe.

psst: Salah satu pos express bln ini adalah drpd anda. Akak suke!!! Kekeke.

To ALL TieRack Scarf LOvers.... said...

Hi,

Minat italian scarves? visit us today at http://scarfonline.blogspot.com/ for italian scarves design by Tie Rack London

see you there.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...