10 Mar 2009

Tie rack WARRRR

Seperti yang anda sedia maklum...saya telah addicted kepada Tie Rack scarves ^_^. makanya, entry ini adalah digubah (wah ayat ;p) khas buat penggemar Tie Rack di luar sana (pehhh..taip 'Tie Rack' banyak2...kompem akan ada readers yg dtg melalui google @ yahoo search cari Tie Rack di sini..kahkah!! ini bercakap melalui pengalaman, tahu?)

MAAF KEPADA PENG-GUGEL DAN PENG-YAHU, DI SINI TIADA JUAL TIE RACK (errrr...buat masa inilah)

Sekarang ini 'kedai' menjual Tie Rack scarves banyak betul di dunia maya...seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan (rindunya nak guna simpulan bahasa...dah lama tak menulis karangan BM). suatu ketika dulu (err..beberapa bulan yang lepas) tidak banyak pilihan 'kedai' Tie Rack yang boleh didapati secara online. adalah 2 @ 3 'kedai' pilihan sahaja...

Tapi sekarang...waaaahhh sangatlah maju rakyat Malaysia kerana banyak betul yang menyediakan perkhidmatan menjual Tie Rack ini. makanya. oleh kerana minggu ini saya agak free tiada tempahan (sabar...sabar...perjalanan dalam dunia perniagaan baru saja bermula), saya akan menyenaraikan beberapa 'kedai atas talian' di mana anda boleh memuaskan hawa nafsu* terhadap Tie Rack..kahkah!! (janganlah pulak ada yang gugel hawa nafsu datang ke sini T__T)

* ditujukan kepada penggian TR lah, yang tidak berkaitan sila jalan...kahkah! ok..maaf, saya bergurau saja

Saya hanya summarize based on their price saja ya...sbb saya consumer dalam kategori 'price sensitive' (sila bukak buku marketing ;p)

Blog's name (sila clik untuk capaian ke blog tersebut) dan price per piece (3P)

Lets Do Some Retail Therapy --> 3P RM70. buy 2 or more RM65 each

tierack-holic --> 3P RM65 (buy more to get more discount? but the owner doesnt mention how many discount)

The Cinta Boutique --> 3P RM65 (for 1st piece), 2nd piece RM63, 3rd piece and above RM60

Rainbow Raven Blogshop --> 3P RM65

Pretty Boulevard --> 3P RM58 (for 1st piece), 2nd piece RM56, 3rd piece and above RM52

Tyrac Shop --> 3P RM60

scarvescube
--> 3P RM75 (shipping RM25), 2 pieces RM120 (shipping RM20), 3 pieces RM160 (shipping RM10). ikut hukum normal, makin bertambah weight, makin banyak shipping cost. tapi ini terbalik pulak..huhu. I know...I know...its marketing strategy! ;p
* from London

mesya lovely scarf --> 3P RM55

Bulan ini bulanku. Bulan ini bulan luna
--> 3P RM60 (postage RM5-RM10)
* naik harga sudah...dulu RM56/piece. sekarang sudah naik RM4 =S...campur postage lagi. based on my experience the postage cost was RM7. so, the total? u do the math =S

BlissFashionista --> 3P RM63

The Sale Spot @ Blogspot
--> (aiyooo...owner takda tulis plak the price. but, if I'm not mistaken, dulu saya pernah tanya and she said 3P RM65)

WEENSHOP.COM
--> 3P RM52 (postage RM5-RM10)

beauty tierack scarves
--> RM55 (1-4 pcs), RM50 (5-9 pcs), RM45 (10 or more). this is by far my FAV 'kedai'. of course la sebab the price cheaper compared to the others, murah jika anda beli 10 helai lah...kahkah!! alahhh..susah apa kan, share ajelah dengan kawan2 ataupun sesiapa beli secara bulk, boleh jimat banyak =). n not only that, tuan punya kedai menyediakan perkhidmatan yang 'warm'. haha...maksudnya adalah warm service. boleh diajak berunding dan senang nak deal (Mai, sila bagi akak discount sebab kasi promosi besar-besaran nih..kahkah!!! ;p). cuma, the only disadvantage ialah untuk buat payment kena bank in ke HSBC Bank... ayayaiiii!!!
* from Yorke

Jadiiiii...marilah kita menjadi pengguna yang bijak!!! mari menyahut seruan kerajaan. ngeh3...
Come on sellers...cut down your price to win the customers!!! n customers...the buying power is ours...heheheheee

-Iklan di atas tiada tajaan daripada mana2 pihak-

12 comments:

maisarahmanas said...

yeay!!!
thanks!!!

do come again ya!nntla sy blk msia buat akaun maybank...hehe..

blog owner yg mana ni?
harlina kah?

-mai-

CikChelsea said...

yaaa betolll
tepat skali tekaan anda ^_^

tie rack akak sudah post kah?
ngeh3

ween said...

Hello there,
thanks cause included my blogshop in ur list. Appreciate it :D

maisarahmanas said...

sudah pos...monday..tggu 2 or 3 hari lagi..hehe

Aida Narina said...

Hi darling :). Nak tambah satu kedai lagi. Its actually my shop :p located far-far away (act sama mcm ami ;p)

This Is So Fashion

Wahhh banyak betul kedai TR, pttla kat london esp dh bnyk habis stock ;p. Thanks honey! :)

Liyana said...

memang byk betul kedai Tie Rack sekarang ni. Macam2 style menjual pun ada, yg gambar blur pun ada..hehe.
Just my opinion, harge berbeza2 ikut penjual lah kan. But cost factor pun ya jugak, I mean resources. Ada yang beli sendiri kat airport ke, gi overseas, and ada gak yg kirim through orang. But it costs something to travel too.So, it varies from one person to another. Kalau ikutkan, poslaju tak lebih RM5 kalau pack kecik aje. Kira harga envelope/pembalut kot ?:)

p/s: Kat Sweden takde Tie Rack :(

CikChelsea said...

to ween,
no prob darl ;)

to mai,
yeayyyy!!!
tidak sabar sudaaa ;p

to aida narina,
wahh ada lagi...akan ku bookmark juga selepas ini..hehe

to Liyana,
errrr...skrg nih mmg sy beli direct dr UK je sis. seller kat mesia quote price tinggi sgt...sbb harga yg kat airport pon dh naik kn..haihhhh =S

xde tie rack tp ada bnyk scarves lain yg cantik2 kn...mcm the one which i bought from u...lawaaaa =)

Ninie Shops said...

hi jemput ke sales blog i yer..ada tudung baru...tq

Tyra said...

Hye!

I have to agree with Liyana on resources. Some don't mind paying for the price, and some do. So I guess, since the buying power belongs to the customers, they have the right to decide whether to buy or not to buy.

Some feel, buying online save them a huge hassle from driving to KLIA or trying to get it straight fr UK.

Besides, we are doing business here. Buat business mesti ada keuntungan kan....

CikChelsea said...

to tyra,
hello there...thnx for dropping by.

entry yg ditulis adalah sejajar dgn diri sy yg price sensitive - sila check kalau ada terlepas pandang. ini hanyalah pendapat peribadi sy. sy bkn menulis utk mempengaruhi mana2 pihak. ya, mmg di luar sana ada pelanggan yg tidak kisah ttg harga. itu tpulanglah pd mereka.

saya tau buat bines mmg la nk untung. mn ada peniaga nk rugi? gilakah? tp, berapa bnyk untung yg anda nk buat, sy tak pernah sentuh.

harap maklum

Nurhayati said...

wah thanks for the info.. sangat2 menarik =)

Nurul said...

hi there nice entry u have here ;p

im selling Tie Rack scarves too so do come and shop!

http://shawlycious.blogspot.com/

XOXO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...