26 Apr 2009

AF dan 'kezutan'

Rasa macam tak percaya pulak Aril yang tersingkir malam tadi. Even though I'm not really a big fan of AF nor Aril, I'm quite shocked when AC announced he was the next 'victim'. Aril kan jambu, pakej lengkap...vote mesti tinggi! Tapi, saya takde lah meroyan ataupun hentuk-hantuk kepala kat dinding sebab Aril out. The main reason, saya tak pernah afundi siapa-siapa pun pelajar AF selepas Zahid (itu zaman sekolah, zaman remaja..sekarang sudah sedikit dewasa tahu sayang duit, buat apa afundi? Buang duit plus takda faedah!)

AF nih banyak kejutan. Itu yang pastinya TIDAK AKAN ditransfromkan walaupun sekali. Tanpa kejutan, siapalah AF?

Nih analisis saya + kakak saya sejak 2-3 minggu yang lalu...
  • Sejak tersingkirnya Zizi, AF letak student yang vote paling rendah buat persembahan last sekali. Fakta: Sidi + Qhaud. Kan ke masa dorang out, bila tengok kedudukan..depa bottom. Tapi yang kes Zizi tu macam kesian gila kat dia, perform best...sebab minggu rock kan? Kononnya save the best for last lahkan? Tapi, strategi tak menjadi...bye bye Zizi~
  • Minggu nih pulak Aril. Analisis yang saya + kakak buat ialah voters perempuan dah tak buang duit untuk afundi Aril since Marsha jadi RA. Kan konon-kononnya Aril tu syok sangat kat Marsya ever since dorang berduet dalam konsert yang lepas (tak ingat minggu ke berapa..huhu). Saya rasa penonton sekarang pun dah pandai, muak di'saji'kan dengan adegan @ kejutan yang tipikal (cintan cintun). AF dah tak ada modal lain ke selain daripada nak kenen-kenenkan pelajar? Nak belajar ke nak bercinta?Ini selling point yang takde transformasi sejak zaman Vince-Liza. Nana-Burn, Khai-Rosma (Alhamdulillah dah selamat nikah, dah nak dapat baby pun..jodoh.Amin), the list goes on...sampailah AF7 ni...Aisyah-Akim??? Next, please???
  • Ok, last but not least...aku rasa unfair student yang really focus out tapi yang biasa-biasa aje dapat vote tinggi. Well, we have to face it since the judge are the audients. Fakta: Yazid tak pernah dapat award pelajar cemerlang (not until I write this entry..esok tak taulah kalau dia dapat sebab nyanyi lagu Bono tu). Kadang-kadang tengok dalam diary, he's the one yang nampak kurang efford berbanding pelajar lain. Does he really take the competition seriously?

Big question mark...AF DI MANA TRANSFORMASI MU???

P/S: Dah tak tengok diary AF since 3 weeks ago. Reason? BOSAN wa cakap sama lu. Bak kata Adlin "repeatition". Period.

2 comments:

eddie dewanaga said...

wah.. peminat AF ye, sampai buat analysis. Entahlah... gua tengok AF zaman Mawi je, tu pun sebab buah ati ugut, tiap2 malam minggu kena lepak mamak layan kan dia...

last2 buah ati kemana, Mawi pun lepas kawen, entah dimana.

bagi gua, pengundi2 AF mengundi berdasarkan emosi, tu yg kadang2 result dia cukup menyesak jiwa.

CikChelsea said...

not a big fan...lebih kpd memerhati bebas...hahahahahaa

aku sekadar tgk...nk undi? kirim salam...

untung mawi..lps glemer dpt bini lawa..heheh...utk anda, cuba lg bro..ahak ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...