23 Apr 2009

Puaka...yes? no? maybe?

About a week ago, my SIL told me about someone said something to her. Hmm...something about my family...which was not a good one. I'm not gonna tolerate with someone or something like this!

Read this, that 'someone' commented on my SIL's blog:

" Hie Fad.Glad u dah preggie.I blog-hopping ,tak sangka hubby you satu kampung dgn aunty I. Tak sangka jgk u finally kahwin sebab I heard family"..." you tak suka you. Itu I dgr from my aunty lah.Im glad you happy now!"

"Tak sangka jugak u finally kahwin sebab I heard family ... you tak suka you". What's that supposed to mean? Hello, dorang dah kahwin almost 3 years okeh. Ketinggalan zaman sungguh la engkau nih Cik Sheila or whoever you are! My parents tak pernah tak kasi anak-anak dorang kahwin disebabkan 'dorang tak suka'.

Owh and then, when my SIL blog about it, she came up with these comments pulak:

1st thing 1st, nobody's perfect. But, somehow...ketidaksempurnaan itulah yang menjadikan manusia bersikap memberi dan menerima. Saling melengkapi. And KALAU pun betul, ada yang tak disukai...mestilah bersebab. Ada ke manusia yang tiba-tiba je tak suka orang tanpa sebab? Ada kot, maybe Cik Sheila nih!

Tapi Sheila nih memang macam gampang, boleh plak dia tulis "bukan pasal you saja, biras you yang lain juga. you jgn risau, semua tak disukai". WTF??? Aku baca blog Aku Bimbo minggu lepas pasal entry Nabil + Irma. Point dia kat situ, wartawan yang menulis tanpa bukti @ fakta = berita berbaur fitnah. Sama jugaklah macam si Sheila nih, bila aku DARE suruh revealkan nama auntie dia, tak berani pulak! Konon betul sangatlah apa yang dia dengar. Tapi, bila kena cabar...TAKUT! Memang gampanglah kau Sheila! (Please excuse my language)

Seriously, aku tak faham kenapa this person came up with this s**t and telling everybody that my family tak suka semua in law kami??? Tipulah kalau kata kami takde masalah langsung dengan in law. ADA...cuma tak seburuk seperti yang digambarkan oleh si penulis yang berselindung di sebalik nama Sheila itu!

To Sheila, grow up and get a life! When you have your own life, you don't have the time to 'take care' about other people's life. Jangan jadi puaka dalam hidup orang, can you?

2 comments:

miss x said...

oi..sape yg bermolot cabut mengata kak fadd tu??????x syg molot ka??berani kerana benar..penakot gak miss sheila tu.jgn mare2 b

mimie said...

ada gak insan yg begini. buat cik shela(dasar perosak) jagala family ko sendiri sebelum mengata family orang len. menyibuk hal orang len. ko tak kenal pun da mengata...dengar cakap orang. i geram ni...ceh pompuan ni what the p**i....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...