12 May 2009

Anelka my man!!!

Tak sesia suruh akak saya masukkan balik sports dalam pakej As*tro few days back (ya ya ya...I know lame, isn't it? Orang lain dah bertahun ada sports package...dulu ada...tapi since tukar sim card akak nih takde sport, nak masukkan asyik tertangguh-tangguh).

Aik, apasal citer pasal As*tro plak neh? Sepatutnya cite kegumbiraan dapat menewaskan Arsenal semalam...'makan' besarrrr kat Emirates's Stadium. Sejarah beb! 40 tahun tak dapat kalahkan dorang (errr...ke 14 tahun ek? Semalam commentor sebut forty ke fourteen. Eddie Si Dewanaga, kalau hang baca nih...kalah salah betuikan naaaa =p)

Acutally, masa tengok game tu...saya missed the 1st and 3rd goal. Memula tengok dah score 1 bijik. During half time, layan tenet...check emails and etc (saja letak etc sebab malu nak taip sebenarnya jaga kampung Travian T__T) sampai lupa dah lebih 15 minit from half time break! Sambung tengok dah 3 goals. Sekali tu tau 3rd goal itu adalah hasil sumbangan Toure (mekaseh Toure...susah-susah je tolong tambahkan score kami =p) Tapi, 2nd goal from Anelka tu memang superb la wa cakap lu! From distance dia shoot...bammmmm! GOALLLL...melompat haku depan tv =p. Last goal si pakcik Malouda score pon hasil daripada reflection bola sepakan Anelka yang kena tiang. Anelka is the man!


Final FA Cup 30hb pulak...memang tengok kat rumah A.Aman la nanti. Tapi best jugak, rumah dia ada tv lcd beso...mueheheheeee ;p

2 comments:

eddie dewanaga said...

hehehe... beb, kena ingat, Anelka tu former striker Arsenal... yg pada mulanya satu pembelian yg tak munasabah bagi sebahagian besar fans Chelsea, tapi sekarang dia la yg jadik top scorer dalam liga. 23 goal so far...

pasal game super sunday, ini adalah kemenangan terbesar chelsea terhadap arsenal sejak 1960 dan bagi arsenal pulak, ini kekalahan terbesar mereka di tempat sendiri sejak 1977...

final FA nanti dikatakan bisa mengubat kecewa tragedi Champions League, selepas ni musim depan mungkin Guus Hiddink sudah tiada (kerana dia cuma pinjaman dari squad kebangsaan Russia) dan mungkin digantikan dgn ex-manager AC Mizal, eh, silap... AC Milan, Carlo Ancelotti.

silap la beb, sori...
asyik teringat AF yg sengal tu tadi, dah silap... Oops!!

CikChelsea said...

ehehehee...mcm2 tau2 je 'saya' salah seorang fans yg kurang bpuas hati masa p'belian Anelka dulu "buat apalah pegi beli kuda tua neh" haha =p

tapi skrg tgk apa dia dah buat dlm our team. tak rugi beli dia (tak mcm membazir beli si scheva tu...yg tu mmg kuda tua tiada guna)

haha...lu mmg tak bley buang AF dari kepala otak ke bro? minggu dpn dlm konsert final mungkinkah muka lu akan masuk dlm TV sambil memegang sepanduk Aril? kahkahkah!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...