3 May 2009

Come on lah Adlin!!!

Ingat entry saya yg lepas psl 'AF dan kezutan'? Kan saya ada mention, AF di mana transformasi mu? Minggu nih, saya rasa nampaklah. Kagum sungguh dengan kebolehan student AF yang hanya diberi masa selama lebih kurang 4 hari untuk practice tugasan minggu nih. Lagipun, sangat senang hati menonton konsert AF minggu ini bila tiada peserta yang menghampakan membuat persembahan (macam Qhaud dan Sidi).

Akim was very good (at least for me and my 'halwa pendengaran') sebagai membuka tirai persembahan. For me, it was very ENTERTAINING. Serious kagum! And hari nih baru perasan gigi Akim lawa gile..tersusun rapi je ;p (memerhati hingga ke gigi...muahahaha). Komen dari pengkritik tetap pun positive KECUALI Adlin.

Dia cakap "Kau (Akim) terlalu kasual dalam karakter. Emosi tahap dasar je..." Owwhhh...COME ON lah Adlin!!! They've only 4 days to be prepared. Lagu solo, lagu bonus, lakonan and chereography. Mana nak sama dengan engkau yang berlatih berbulan-bulan untuk watak sultan tu. Saya memang setuju 100% dengan kenyataan balas AC lepas habis sesi komen-mengomen Akim + Claudia. Saya rasa Adlin SENTAP kot sebab dalam diary, Akim cakap dia nak buat lebih baik daripada 'Sultan Melaka' yang sorang tu...<--guraulah! Saya rasa Adlin terlalgu ego untuk memberikan komen positif kepada budak baru belajar semacam Akim (ini pula kenyataan peribadi).

Poyolah Adlin! Unfair betul nak bandingkan diri dia dengan Akim. Tergugatkah watak kesultananmu? Tettttt..lu pikirlah sendiri =p

Dalam entry lepas, saya jugak ada 'sentuh' pasal Yazid...whether he really want to be in the competition or just..what??? Tapi, ever since minggu lepas punya performance...memang nampak ketaralah perubahan Yazid. Cumanya, sedikit tak adillah di minggu ke-7 dan ke-8 baru nak menyerlah...sedangkan pelajar-pelajar lain lebih komited dari seawal pertandingan bermula. Tapi, dalam performance malam tadi...saya akui suara Yazid memang ada kualiti tersendiri. Tiba-tiba tersuka pulak dengan suara Yazid T___T (hahahahahhaa).

Overall, they were all did a very good job last night. Bravo! Bravo!

TAPIIIIIIIIIII

Yang paling tak boleh blah bila part 'lakonan' Madame Principal yang konon-konon terkejut dan terkujat bila 2 orang peserta tersingkir malam tadi. B***s**t laaaaa weeeeiii!!! Saya tak tau la siapa yang 'cerdik' sangat nak percaya dengan 'kezutan' AF minggu nih! Tidurkah anda? Meh sini kasi pelempang sedas, kasi anda terjaga dari tidur (lelebih pulak sentap..aik??? hahahahhaah)

ITU SEMUA ADALAH DIRANCANG + LAKONAN SEMATA-MATA!!!

Please WAKE UP! WAKE UP!

Saya tak pasti sama ada Claudia @ Aisyah yang menjadi kambing hitam (sesuai ke guna kambing hitam?), kira macam mangsa keadaanlah. Macamlah tidak diketahui bahawa tujuan utama AFMASUK nih nak kasi 'Encik Scooter Pink' tu masuk balikkan??? Kesian jugak kambing mangsa keadaan malam tadi.

Madame Principal dengan bangganya mengeluarkan statement "Saya selaku Principle, menggunakan kuasa yang ada mengumumkan AFMASUK" B***s**t!!!!! Rancangan bernama Akademi Fantasia nih sebenarnya siapa yang berkuasa? Tenaga pengajar @ PENONTON? Bukanlah tagline "KUASA DI TANGAN ANDA" yang acap kali disebut-sebut itu merujuk kepada kuasa undian penonton??? Diulangi 100% kuasa undian dari tangan penonton! Jadi, bila mana Madame Principle menggunakan kuasa yang ada padanya, tidakkah itu menidakkan kuasa yang ada pada penonton? Dah keluar, keluarlah...buat apa nak masukkan balik?

Bodohlah siapa yang mengundi AFMASUK. Serious, stupid. Senang-senang je TERMAKAN dan TERBELI dengan plot yang dah direncanakan oleh pihak produksi sejak dari mula lagi!


Hari nih nak pinjam tag line Mr.Sany Boey...'keep it cool people'

4 comments:

cik ienn said...

a'ah tu la.. i sokong u..tak perlu lah afmasuk tu. hampagas betul. very the drama lah. haish.

H A N A said...

akim mmg power!!!!

idop akim!!!

CikChelsea said...

cik ienn,
gimme 5 cik ienn..heheh
day by day i'm sick to the max dgn AF nih...

CikChelsea said...

HANA,
haihh bkn main lg suke kat akim yerr???:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...