24 May 2009

Kek kahwin ku...!!!

...buat =p


Cerita 1:


Since hari Khamis sampailah pagi-pagi buta (pagi ada matakah?) Sabtu, menyiapkan kek kahwin seorang pelanggan. Bukan calang-calang order cik puan pengantin, cupcakes 1 set, kek hantaran 1 biji and 3 TIERS WEDDING CAKES!!!

Once customer confirmed orders, tak lenalah tidurku...dok memikirkan "...boley ke buat neh?"

Jawapannya...BOLEEEEHHHH!!! Yakin boleh, rakan muda (tebiba je T______T)

kek kahwin pelanggan
sangat indahlah bukan?
ok takpe, nanti sendiri kahwin boleh buat juga ;p

Cerita 2:

Pada hari Jumaat yang lalu, lebih kurang jam 8 malam...saya telah didatangi oleh seorang tetamu yang diimport dari JB =p. Tidak lain dan tidak bukan iaitu buah-hati-pengarang-jantung-intan-payung #$%GFFR&%$ (apa kes nih T____T) Inchik YB.

Beliau mengadakan site visit. Site apa plak nih??? Camnih lah kalau dah terlebih excited, jadi agak kebengong-bengongan sekejap =S. Maafkan saya...tumpang lalu sikit T___T

...dengan penuh gaya beliau datang membawa 1 beg boleh recycle (=p) berisi Si Merah yang sangat selesa dipakai walaupun tinggi humang aih dah try tak boleh jalan atas mosaic licin nanti takut jatuh =S. Sangat menggoda Si Merah itu tidak sabar mahu menggayakannya kelak...hehehehehehhhh.

Ehem sayang, bilakah boleh kita berdating? I nak pakai Si Merah yang you bawak tempoh hari (malu malu <-- konon je malu pada hal suka bukan kepalang...hahahahaha)


Cerita 3:

Anak saudara saya telah selamat melahirkan bayi perempuan minggu lalu. Maka dengan ini, secara rasminya saya telah menjadi nenek untuk kali yang ke-2 =S. Vogue giler cucu haku dapat nenek muda remaja (haku remaja ke? Kah kah kah!!!)

Tahniah kakak!!! Hari ini (Ahad), emak + kakak bersama keluarga akan melawat beliau.

Memang betullah orang kata mengandung nih penyakit berjangkit. Produktif sungguh ahli keluarga saya pada tahun ini. Sila booking nama baby cepat-cepat, nanti orang lain ambil, makan hati tak dapat namakan bayi anda dengan nama yang diidamkan T___T (takde kaitan).

Jikalau tahap keproduktifan ini berterusan untuk tempoh 2 atau 3 atau 4 tahun lagi, tiba giliran saya punya baby...dah takde nama yang best. Semua dah kena ambik..tssskkkk (perghhh..tahap imaginasi menjangkaui tempoh beberapa tahun. Maju maju =p)

Amaran keras untuk kakak-kakak + abang-abang ku:
Jangan ambik nama A.R.I.A.N.N.A saya dah chopppp! Sapa ambik jugak, memang bayi anda akan mendapat panggilan sebagai 'Joyah' seumur hidup (ugut ugut...hahahahahahhaah. Sila takut)


Cerita 4:

Lain kali sambung, takkan lah nak pulun semua cerita dalam 1 entry. Sesak nafaslah baca entry panjang-panjang.


tajuk entry takde kaitan langsung, buat sakit hati betul! Hahaahahahahaa =p

7 comments:

Liyana said...

Kek tu nampak exclusive. Simple, yet elegant. Thumbs up!

mimie said...

kek amat lawa..congrats. arianna? napa nama lebe kureng yana tu...ups telebey suda...hahahaha... just kidding

LADYILA said...

sweet..kek cantik, nama pun sedap..hehehhe biler nak berlangsung..en.YB tuh biler nak g pinang? wahhhh..direct nih.hehehhe

:: vErde+hAzizi :: said...

nice deco for the cake babe!
u got the talnt ;D if i mmg tak jadi langsung...hehehehe

CikChelsea said...

liyana,
Thanx sis =))

mimie,
nt u kawen i buatkan kek okeh?

sori skettttt eh..yana is yana not arianna...xkoserrrr nak tukar-tukar nama jd rianna bagai..opssss...pun tlebih sudah...hahahahaaa =p

Ladyila,
makaseh kak ila...tulah kn...belum pape sudah verangans nama anak.

pssttt...bila YB nk masuk minang tu..kne tanya dialah..muahahaha

verde+hazizi,
thanx sis, talent sket je...bnyk lg kne blaja ;)

reena said...

Kreatifnya!!! Cantik sangat kek tu!

CikChelsea said...

reena,
heheheheee..mekaseh ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...