20 May 2009

Terasa nak bercuti...

Cuti sekolah dah dekat (walaupun saya dah tak sekolah, tapi nak cuti gak =p). This year, family day tak jadi pergi island...sob sob, sebabnya masing-masing sibuk (ehem...sila cermin diri sendiri ya) jadinya trip ke pulau tak dapat nak direalisasikan.

Bagan Lalang here we come!!! =p (jangan gelak...Bagan Lalang pon best apa <---ayat menyedapkan hati sendiri...kahkahkah!!!) Siang tadi, masa tengah belek-belek blog sendiri...kuar la pulak iklan 'Half Price Singapore' from Nuffnang ads. Saya pon teruja lah lalu mengklik lah iklan di blog sendiri (siapa lah yang tak buat kan? Klik iklan di blog sendiri...sila ngaku sekarang..haha).

Pantang nampak holiday punya cerita nih...saya pun bacalah sampai habis iklan tu. Barulah teringat, last year YB ada sebut, Singapore ada buat promotion khas untuk Malaysians kalau masuk sana in particular time (note: promotion period). Tapi, masa YB bagitau tu...macam tak percaya je and blurrrr lagi (sorry yang, I bukan sengaja takmo percaya apa you cakap...hahahahaha).

(click the image to redirect you to the site)

So, memang betullah apa yang Encik YB bagitau. This year, Singapore keluarkan lagi this promotion:
  • Starting from 29th May until 30th June 2009.
  • Boleh bayar guna RINGGIT MALAYSIA bila nak masuk any attractions centre (yang participate lah kan). Contoh: Fees untuk masuk Jurong Bird Park SGD18, on the promotion period rakyat Malaysia hanya perlu bayar RM18 (yupppp...RINGGIT MALAYSIA LAPAN BELAS SAHAJA) @ if bayar dalam SGD, bayar 50% saje.
  • Tapi, bukan semua rakyat Malaysia valid untuk participate in this promotion.
  • Read the T&C for more info, please :)

I've been there once. Just a day trip with my friend. Walaupun berdua (berdua lebih baik..heheh =p), habis gak Orchard Road tu kami jelajah. Sengal di kaki sangat tidak mematahkan semangat (kali nih boleh pergi lagi, dengan adanya Crocs tiada masalah sengal kaki lagi...kahkah!!!) Ehhh, apasal annoying sangat nih? Membuat ayat tak lawak tapi gelak...maafkan saya T____T.

Mengikut pengalaman yang 1 itu, SALE di sana sangatlah best (muka serious nih). Contohnya: Guess warehouse sale di Takasimaya, anda akan rasa macam nak rembat je semua benda sebab murah. Saya kecewa betul last time pergi belek jeans, tiada size. Potongan jeans tersebut sangatlah lawa. Nak size yang ngam-ngam takdeeeeee. Yang ada besar, tak pun kecik. Nyampah! Tapi, SALE dia memang terasa SALE. Tak kedekut macam sale kat Guess Malaysia. Tampal kat pintu bukan main besar lagi "SALE UP TO 50%". Sekali masuk belek-belek, kena beli barang on normal price then baru boleh dapat sale yg 50% tu...sengal!


Harap-haraplah poket tebal ketika promosi berlangsung nanti. Bolehlah membelai diri dan jiwa sedikit setelah bekerja-keras untuk beberapa bulan ini (cehhhh, alasan tak nak kalah)

Masalah dan persoalannya: Sapa nak 'tolong' teman? Haaaa..yang itu yang kita nak kena pikir!

6 comments:

eddie dewanaga said...

singapore cantik sekarang ni, cukup cantik macam hong kong... the best part is, makanan halal dah banyak, hawker centre pun ada 'malay/halal section', barang2 byk imported version(macam chocolates semua dari UK, US dan Australia)untuk music lover, byk CD yg jarang jumpa di M'sia (especially band2 rock/metal) and everyone is friendly plus it is an english spoken region, jadi tak laa biol sesat barat mcm kat hong kong tu... dan masih ramai yg tahu berbahasa melayu!!

*tapi jgn terkejut jika ramai melayu kat sana dah malu jadik melayu...

H A N A said...

oooowwwwhhh....

awak perli2 bagan lalang yeeeee...

kecik ati kite..

huhu~

CikChelsea said...

eddie dewanaga,
last time when i went there, tak sempat nk makan langsung...tapau digestive biscuit from M&S je..buat muka slumber mkn sambil jln..kebulur bukan main..mls nk cr tmpt mkn...shopping lg penting...

haha..this time rasa nk book hotel n spend 2 days kot kat sana..hurrmmm, masih dlm perancangan...

jommmmm =p (ehh suka suki je haku ajak anak org g holiday kn)

tumpang lalu (tutup muka)

CikChelsea said...

HANA,
mn de kite perli..kite ckp btol laaa..bagan lalang best..kekekekekekkk

eh nt jumpa kt pantai la...kite picnic bsama2..windu gilosss kt awk neh =p

reena said...

Teringin nak pi jugak. Tengok depa promote gila2. Tapi ongkosnya tak cukup. Tak kan la nak pi sana telan air liur je kan? Hehe.

CikChelsea said...

reena,
jom la pegi this june (sesambil kipas you..muehehehee)

tang shopping i tatau la ada massive sale ke tak..tp utk certain attractions of course dpt half price :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...