28 Jun 2009

Penyakit lama datang kembali (or memang sentiasa ada cuma tak teruk?)

(Harap-harap entry ini tidak dibaca oleh ahli keluarga saya...kehkehkeh)

Starting entry je dah berbau 'ikan' (fishy lah!). Semacam je kan...penyakit yang sejak azali ada dalam tubuh badan ini telah menyerang kembali! Penyakit online shopping kembali menyerang, arrrrrrkkkkkkk!!!

T____________T.

I know, I know...few months back saya cakap "...some of blogger out there 'bought and blog', even beli underwear branded pon nak bagitahu ". Hehe...tarik balik boleh? Serius, macam hilang setengah sifat keperempuananku bila tak bercerita hal-hal kewanitaan di blog sendiri (alasan yang benar lagi jujur, kehkeh). At least, saya tak tayang underwear di sini yerr =p. Lagipun, bak kata Chika, blogger nih kan memang show off...haha (tak pasal-pasal mengaitkan Chika. Chika comel, jangan marah I ;p). Tapi, show off jangan sampai ada niat takbur mahupun riak, amatlah berdosa!

Antara pembelian yang mengempisssssssskan wallet dan menyussssssutkan credit amount di dalam bank:




New tops, both from Principles (selamat sampai 2 minggu lepas kalau tak silap. Tapi, sehingga ke hari ini belum berpeluang memakainya =p)

Ini pula hasil rembatan terbaru. Long dress from Zara. Entah bila pulak nak pakai. Bukannya pernah pergi romantic dinner dengan YB pon...kahkah!!!

(Gambar-gambar di atas dicilok daripada sales' blog yg berkenaan, saya tak koser nak snap gambar bebanyak camtuh =p)

Matilah mak uolsss, kalau bonda mak tau duit mak habis kat menatang-menatang menda-menda nih T_____T. Pssstttt Kak Fadd, jangan pecah lobang...heheh!! (sambil kelip-kelip mata)

Ini baru baju-bajuan, belum lagi tudung-tudungan. 2 hari lepas, parcel berisi 3 helai Tie Rack scarves baru saja tiba dengan selamat dan jayanya. Masih elok dalam bungkusan, belum bukak lagi =p. Weekend nih pulak, akan menerima 7 helai lagi Tie Rack (time beli main beliiiiiiiii je, bila dikumpulkan barulah perasan "Eh, banyak rupanya yang aku beli" <-- sila lempang saya laju-laju, ayat penuh ketidak-sedaran diri langsung $GF%&*#!!!)

Adusss pening...pening. Nih kalau omak den tau lagilah pening, maunye dapat bebelan bertopik 'Membazir amalan syaiton' secara free oleh beliau. Tidur dulu la, harap-harap dapat ilham camner cara nak melepaskan diri.

Daaaaaa~

8 comments:

Liyana said...

Akak ingat lagi blog tu. Penarikan balik kata-kata untuk tidak 'Bought & blog' diterima. Sekian....haha!

CikChelsea said...

heheheeee...TQ sis kerana memahami dan menerima blk penarikan kata2 ku...ngeh3 ^_^

eddie dewanaga said...

gua selalu beli barangan bundle/terpakai, malu lah nak tayang, dari boots atau sneakers, hingga lah jeans, jacket atau t-shirt rock...

tapi jika gua dapat...
- Gibson/ESP Explorer itam/putih dgn humbucker Seymour Duncan serta reverse headstock...

- Ray Ban Aviator model silver frames and mirror glasses...

- dragon carved bronze plated zippo

- Tag Heuer Monaco 12 calibre auto-chrono...

- Nokia N86 *8mega pixel...


mungkin gua akan post satu entry khas buat setiap item yg gua beli.
Soalnya... bila???
huhuhu.

kena jadik anak ikan laa jawabnya... Oops!~

nad nazira said...

membazir amalan syaitonnn..hehe..free 2 dapat tazkirah..bertaubatlah wahaiiiii cik Chelsea..


;P

CikChelsea said...

eddie,
haha...lu nih mmg lawak la!
bnyk2 benda yg lu sebut, wa phm + tau RAY BAN, TAG HEUER & NOKIA je, yg lain haram xprnh dgr..haha, lame sungguh!

errrkkk...wa rs lu kne ubah gaya sket klo nk jd anak ikan (anak ikan kn always cuteeeee dan tserlah kelembutannye..auwwww eddie =p)

kahkahkah!!!

CikChelsea said...

nad nazira,
ok, i akan ingt pesanan u..tsskkk T______T

mimie said...

i bgtau mak u...ha3 (ketawa jahat)

CikChelsea said...

silekan...

silekanlah jgn bagitahu

hehehehee

(biar pecah diperut mi, jgn pecah dibontot..opssss..sensitif ;p)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...