19 Jul 2009

Effect bau-bauan

...I masih sakit gigi

(Tetiba je mention, macamlah ada orang kisah? Eh eh, dah macam ayat Azwan ali "ada aku kesah?" Saya pelik la apsal dah KERTU baru Azwan nak jadi Azwana, hazab lak tu. Lahaiii sian. Opsss macam dah lari setempat daripada tajuk!)

Tengah sakit gigi ni mood tarak. Nak buat kerja pun malas (alasan padahal dah memang pemalas hahaha). Eh taklah, biasa 'kurang rajin' sikit je T__T. Tapi, bila serangan sakit gigi ni melanda, lapanblas kali ganda perasaan malas tu menyelinap ke dalam kalbu. Sampaikan nak makan pun malas. Tapi pelik, dok ngadap laptop update blog tak malas pulak ye kau? Theheeeee~

Anda ada tak sejenis perfume yang anda paling sayang dan paling suka sangat baunya sampai berjanji tak mahu berhenti menggunakannya? Saya ada T_________T

Ralph Lauren Blue -Ini 1st perfume yang saya beli dengan hasil titik peluh keringat sendiri. Guna duit gaji jadi baby sitter dan home keeper. I was paid in pound sterling mind you! Makcik kayo kehkehkeh. Bau dia agak kuat, tapi ada touch of sexiness =p. Menambah keyakinan diri ketika melangkah kehkehkeh. Oh oh, saya pantang betul kalau ada lelaki berbau haruman ini @ Escape by CK terus rasa macam nak ikut berjalan di sebelah lelaki itu sambil terasa diawang-awangan (eh eh macam dah tak senonoh pulak, tumpang lalu...)
Personal fav: 3.5 stars

DKNY Woman - ini pulak 2nd perfume yang saya ada. Kakak belikan sewaktu balik raya ke Malaysia beberapa tahun dulu. Bau dia lagi 'keras' berbanding Ralph Lauren Blue. Saya kurang suka bau perfume ni. Tapi, kawan baik saya kata it suit me well sebab tak semua orang boleh 'carry' bau yang kuat macam ni. HOH??? I anggap jelah kata-kata itu sebagai compliment, entah-entah ada maksud tersirat?
Personal fav: 3 stars

DKNY Be Delicious - Jatuh cinta secara banyak dengan bau perfume ini! Sangat fresh dan 'ringan'. Sangat sesuai untuk hari-hari riang yang santai. Pakai untuk keluar membeli-belah juga boleh. Fikiran akan menjadi ringan seringan baunya, maka tanpa sedar anda akan terlebih shopping kahkahkah. Owh, pakai untuk keluar berdating pun boleh, mood akan menjadi cute jikalau memakai perfume ini hehe =p
Personal fav:5 stars

Gianni Versace Red Jeans - hadiah pemberian YB sempena hari lahir saya. Beliau sangat menyukai bau ini, maka hadiahkan kepada saya. Masalahnya, saya akan berasa lapar setiap kali memakai perfume ini. Sebab apa? Tidak dapat dikenal pasti puncanya. Mungkinkah YB telah menjampi perfume ini? Ehehhhh, tumpang lalu ye sayang...I gurau je ~.~
Personal fav: 3.5 stars

The Body Shop Zestini - dah masuk botol yang ke-2. The 1 and only perfume yang dah di'restock' sebab affordable sangat kahkahkah. Err, selain daripada baunya yang harum, of course lah kan? Baunya sesuai untuk hari santai dan kasual. Pergi tapau makanan kat mamak pon boleh pakai ini hahaha.
Personal fav: 4 stars

Bvlgari Omnia Amethyste - Banyak-banyak perfume yang saya ada, SUMPAH inilah yang paling mengancam baunya! Sangat menepati piawaian hidung dan selera saya. Susahlah nak describe macam mana bau dia, tapi best! Simple. Sexy. Seductive. (ceh ceh ceh...tiba-tiba mengeluarkan slogan untuk Bvlgari tanpa bayaran tsskkk T_____T). Tinggal nyawa-nyawa ikan di dalam botol, perlu di'restock' secepat yang mungkin.
Personal fav: 10 stars (sepatutnya 5 bintang je, saja over hahaha)

Dapatkah anda teka yang mana 1 perfume yang terpaling saya suka? ~.^

5 comments:

c'sya said...

kite suke bau DKNY yg cam buah apple 2... ble tuannye pakai, kite jd cm kucing...suke3, hehehe;P

eddie dewanaga said...

gua punya line dari dulu...

- Polo Sport.
- Boss 6 by Hugo Boss
- 212 by Carolina Herrera
- Hugo C by Hugo Boss.


Pernah juga tukar Body Shop Activist dan CK One... tapi buah ati komplen.

CikChelsea said...

c'sya:
heh...ko mmg!
tak malu =p

meow meow..kucheng bam bam..hehe

eddie:
212? nice pick bro! hugo sudah semestinyaaa..bau2annya semua harum belaka.

eh ck one pun not bad apa? tp i tetap suka ck escape...jatuh cinta!

awe said...

sume2 pun ko ske bau dia..tapi aku rase yg ralph lauren blue kot..

CikChelsea said...

kureeeeng tepat

skrg aku 'gilakan' bau bvlgari tu...mak jatuh chenta nok =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...