29 Jul 2009

I bosan

Tadi tunggu YB balik kerja lambat sangat (eh bukan tunggu depan pintu rumah, maksud saya tunggu dia call. Mana boleh tunggu depan rumah apatah lagi dalam kamar tidur, kamikan belum diijab-kabulkan lagi). Haha ayat gatal! Tumpang lalu sikit...

Sebelum apa-apa dan terlupa, saya nak ucapkan takziah kepada keluarga Boss YB, di atas pemergian Arwah Encik Napie malam tadi. Semoga rohnya dicucuri rahmat oleh-Nya, Amin...

Disebabkan terbosan-bosan tunggu YB balik, enpon dia pulak habis battery. Terpaksalah saya mengisi masa lapang (lapanglah sangat padahal kalau nak diikutkan banyak kerja tertunggak, tsskkk T___T) dengan melakukan sesuatu. Nak buat sample kuih raya macam tak patut pulak, nak kelantang-kelentung kat dapur pukul 3 pagi, kan? (Alasannnn...padahal malas kahkahkah!)

Inilah aktiviti saya ketika menunggu sehingga YB call tadi. Sempat edit 3 keping sajork (geli haku guna 'sajork'. I hate pondan getiks! Haha matilahkan kena cerca dengan pondan lepas ni. I bukan benci ciptaan Tuhan, tapi benci pada makhluk jadian. Takde istilah 'pondan' dalam agama, yang ada cuma KHUNSA. Sila faham itu!).

Menyimpang jauh lah pulak~

Dari album GRADUATION


Saya kan macam jakun dan excited bila dapat guna Photoshop. Lebih excited bila dah pandai godek-godek applications dalam tu, heheh. Sumpah seronok! Takde belajar kat mana-mana, main belasah je. Trial and error usah cakap...jotaaaaaan kali!


Si sepet. Bila sengih langsung tak nampak mata. Genetik bonda saya T___T. Bonda saya kan berdarah Chinese. Tapi, dibesarkan oleh keluarga Melayu. Kahwin pulak dengan Jawa, maka terhasillah kami adik beradik berdarah rojak, 1/2 Chinese + 1/2 Jawa. Sila amalkan. Orang kata kalau kahwin kacuk nanti anak-anak pandai. Memang terbukti berkesan, kahkahkah! =p (tumpang lalu, I feeling-feeling perasan sikit heheh)


Ada apa dengan kasut? Tiada apa-apa yang extravaganza special. Hanya kasut biasa (haku mana mampu nak beli Stuart Weizman. Nak beli Aldo pon tak kuasa =p). Tapi, saya sangat sayang kasut merah itu sebab ianya sangat selesa. Pakai berjam-jam pon tak sakit @ lenguh-lenguh kaki. Tak macam wedges atau heels biasa. Wanita sanggup berplaster dikaki, menahan melecet semata-mata nak nampak gorgeous bila pakai heels? Betul tu. Heh. Memang say akui. Tapi, zaman tu dah berlalulah. Tak guna beli kasut cantik tapi tak 'feet friendly'. Saya paling benci heels daripada Vin*cci, bila pakai humang aihhhh rasa mencengkam kat kaki, sakit nak mamfus! Harganya memanglah murah T___T. Tapi, lebih baik spend RM249 utk sepasang Crocs ataupun RM329 untuk sepasang Clarks demi keselesaan kaki sepanjang masa. Kaki tak sakit, diri pun tak menderita (walaupun poket ada sikit 'menderitalah' disebabkan harganya =p)

"Alah membeli menang memakai"

Tadi awal-awal macam nak cerita pasal lain, end up cerita pasal kasut? Errrkkk...halal lah!


P/S: Awe, ko tak nak ke gambar convo? =p

8 comments:

eddie dewanaga said...

gambo first paling innocent... serious!

mOmmy of Triplets plus One said...

mane nk d.load photoshop..yg aritu u sebut dah try cari tapi takde dah =(

CikChelsea said...

eddie,
heheh...tu candid =p

kak nim,
dh bg link lain..slmt m.cube =)

c'sya said...

sedih...gmbar ngan kowg xde...:(

Abrahyn said...

amboi....menyerlah sungguh itu crocs! vogue gitu!

CikChelsea said...

c'sya:
boley tlg email pic yg kita 4 org tu x? plisssss :)

Abrahyn:
hek hek~
u spot it sis!
nice job ;p

Abrahyn said...

i dah link you ek...

CikChelsea said...

abrahyn,
i've linked u too =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...