26 Jul 2009

Lelaki monyet!

Kejadian berlaku hari Jumaat, tengah hari.
Tempat kejadian ialah gas station.

Tajuk cerita: Lelaki monyet

Jumaat lepas saya pergi isi minyak. Dah sampai kat station tu, full pulak. So queue la belakang 1 motor kat pam nombor SATU. Elok dah queue ni sekali tu TIBA-TIBA sebuah motor kapchai menyelit lalu dengan slumbernya potong queue.

Saya dengan hemahnya memberi 1 kali horn pendek. Ehhh, brader ni tak dengar ke? Kasi lagi horn 1 kali, dia toleh tapi buat bodoh. Perggghhhh SENTAP gile tengok muka dia. Boleh buat muka siyal je. Saya bagi horn keretapi (horn panjang), tapi still dia dengan perangai monyetnya itu buat bodoh (memang dasar bodohlah!) dan slumber pergi kaunter buat bayaran.

Saya punya horn panjang itu telah menarik perhatian lori kat pam diesel dan juga adik yang jaga pam. Dia dengan muka serba salah (nak senyum kat saya pun tak berani sebab muka saya masa tu macam nak telan orang) mengarahkan saya ke pam lain. Baru undur sikit ada kereta lain pulak masuk. Terkulat-kulat adik tu. Takpe, saya tak marah dia. saya marah LELAKI BODOH YANG BERPERANGAI MONYET ITU!

Time dia balik dari kaunter bayaran tu, sempat pulak dia jeling saya dengan muka cam vavi dia tu kan. Saya pandang muka dia dengan perasan tak puas hati! Kalau ikutkan perasaan marah time tu, nak je saya keluar kereta pergi sound dia dekat-dekat. Tapi sebabkan dah ramai yang pandang, jadi agak malu di situ.

Elok je dia start enjin motor, saya pun kasi turun tingkap kereta sambil jerit "BODOH eh? Lain kali beratur la!" Dia ada balas tapi tak dengar apa dia cakap, gi mamfus la! Masa tu tak pedulik dah kalau ada orang pandang, serius baran gile!

Mentang-mentang la ko tengok perempuan yang queue, sesenang je ko buat perangai monyet ko ye. Sesia je ko dapat bodoh secara PERCUMA hari Jumaat lepas!

Bodoh punya olang!


P/S: Aiseehhh, lupa pulak nak salin no plat motor dia. RUGI. RUGI. Kalau tak boleh lakukan 'sesuatu' kehkehkeh!

3 comments:

eddie dewanaga said...

beb, lu tau apa yg zaidi razak akan bikin jika itu terjadi padanya...??

tidak, sang raja naga tak akan mencemar duli meluru dan sesah mamat tu separuh nyawa... tidak sama sekali.

zaidi razak akan telefon pihak berkuasa, dan mengatakan bahawa plat nombor sekian sekian (nombor moto monyet tu) dan bilang yg kemungkinan itu adalah moto curi... berikan sedikit keterangan mengenai mamat tu...

hmmm... kalau kena tahan, sakit beb mamat tu.

tapi jgn bilang org method tu... hehehe. sebab itu ada kena mengena dgn cerita 'senandung...' yg akan datang.

CikChelsea said...

eddie,
wa nk menuntut la dgn 'raja naga' tu...bolehkah? =p

peh peh pehh wa dpt hint utk siri yg akan dtg, minggu nih kasi cepat sikit keluar siri 9 bolehkah? hehe

c'sya said...

jgn main2 same ini cikckelsea...huhuhu
mcm prnah jumpe je makhluk hitam tu, tp di mane ye...hehehe;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...