25 Jul 2009

Live from Hell's Kitchen

Ini ialah Carrot Walnut cupcake,
lazat dimakan bersama cream cheese frosting

Ini ialah Blueberry Cheesetart,
makan 1 pasti mahu 50!


Yantie,
Semalam ko tegur aku, "Ko takde order ke? Rajin ko update blog?"

Dengan eksyennye aku jawab "Kurengggg". Ingat tak?

Naaaahhhh, rasain guwe...weekend orders melimpah ruah. Alhamdulillah, tak merungut tak merungut (walaupun badan dah separuh cramp). Aku update blog live dari dapur bertemankan heavy duty mixer yang tengah ligat memutar cream cheese untuk cheese tart filling (

Kena stop menaip jap, nak stopkan mixer dah kembang secukup rasa rupanya...kehkehkeh

Yan, aku mengelat kejap nih malas nak sambung kerja tertunggak (nak menekan pastry untuk cheese tart and nak bubuh buttercream frosting untuk 1 set cupcakes). Aku penat lalala~ Tapi takpelah kan, aku mengelat a.k.a 'ngulo' takde orang nak marah. Aku BOSS akulah kuli kehkehkeh ('kuli' tu mustilah kecikkan kasi orang tak berapa nak perasan =p)

Haihhh..ku pandang kiri ku pandang kanan, KERJAAAA melambaks! Jarum jam: yang pendek kat nombor 2, yang panjang kat nombor 3. Waktu tempatan adalah pagi.

Kerja yang perlu diselesaikan pada hari ini - Sabtu:
1. Buat pastry cheese tart (aku paling menyampah sebab kena buat 1-1. Eh eh ni bukan komplen, theheeeeeh~)
2. Lepas siap tekan-tekan dalam acuan, kena bakar.
3. Lepas bakar, kena isi cream cheese filling pulak.
4. Lepas isi filling, kena bakar balik. Ya tuan-tuan dan puan-puan, agak rumit tapi time makan adalah sedap. Kakak saya boleh habiskan 50bj Small size cheese tart secara solo. Sila bagi tepukan perangsang untuk beliau!
5. Siapkan deco untuk 25pcs cupcakes esok pagi pukul 10 customer nak pick up.
6. Buat butter icing untuk 1 set cupcakes, lepas tu deco.
7. Siapkan deco untuk 1 lagi set cupcakes (lagi? Ya pagi ni punya order = 3 set cupcakes. Eh motip nak bagitau?)
8. Lepas dah siap semua sekali, kena rakam semua gambar-gambar hasil kerja sebagai tanda kenang-kenangan (eh bukan, kena upload kat business blog T_T)
9. Pergi Carrefour BP, beli strawberry untuk cupcakes tempahan hari Ahad.
10. Pergi ke rumah Fish ambil barang yang Yah kirim (I tak tipu, adik I cakap nama kawan dia 'fish'? You smell fishy la Fish! I gurau je T_T)

Ada lagi ke kerja untuk hari ini? Hmmmmm...

Ok, sudah rasa mengantuk. I better get going sebelum aku tersengguk-sengguk lalu terlena di hadapan laptop.

P/S: Yan, motip la kan entry ni tulis nama ko je banyak? Aku mungkin nak mintak simpati agaknya! Kahkahkah. Pizza SATUUUUUUUUUUUU =p

3 comments:

yantie said...

Sepanjang entry sebut nama aku je ek..hehehe..kesiannn dah banyak kerje la pulak ek..
xpe2 siap2kan semua nanti dah boleh menghadiahkan diri dgn pergi bercuti ke JB..Kehkehkeh!
Boleh belanja aku n YB domino..Hahaha..ko kan nak memperkenalkan en.YB kpd aku..
sedapnye bluebery cheesetart..nanti aku nak order la..

eddie dewanaga said...

keep it up a good job, beb...

nanti gua sanding dgn lisa surihani, gua nak those cuppies with cheese, every single kind of flavors...

CikChelsea said...

yantie,
saje nk kasi ko glemer =p
pergi ke JB bukan percutian yerr..pergi ke JB ke'pokai'an sbb aku jd mata kerajang bila smpi sana..pantang nmpk shopping mall..kehkehkeh.

insyaallah khamis nt aku nk turun JB, mahu cheesetart kah? hikssss~

eddie,
bro...lu kasi lisa mkn cheese je nt gumuk si cantek tu..heheh =p (pergghh kne buat yg gempaq nih, celebrity punya order!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...