23 Aug 2009

Meeeooowww (Day 2)

2nd day at Kuching was the loooongest day of the whole trip! Woke up at 5:30am and get ready to go to Kota Samarahan (the location of UNIMAS). The reason we have to get ready as early as possible because it takes more than 30 minutes from Kuching to Kota Samarahan (if jalan tak jammed!) and my niece's punya istiadat konvokesyen sidang pagi. So, we did not dare to take any chances of risk siap lambat and pergi lambat.

So, bila dah sampai UNIMAS tengok jam I was like "Hah, dari tadi baru pukul 8.30? Rasa macam dah lama gile je bangun tido!"

Few photos taken by me at UNIMAS...


Pergi jenguk booth orang. Few days back sendiri bukak booth =p


A bouquet of roses for my darling niece :)


Bonda yang comel posing (kena paksa senyummmmm haha)

So, after my niece masuk dewan kami yang kebosanan kat luar pon pergilah menuju ke booth yang sumpah banyak giler! Seriously, booth kat UNIMAS much moooore happening than UTHM. Dahlah gerai banyak gile, 1 canopy tu takde pon share 2 kedai. Huhu...and me + my niece terjumpa 1 gerai jual UNIMAS sticker and cupcakes. Dia boleh cakap "Iskkk, tak lawa langsung cupcakes kat sini, tak pandai deco langsung la orang neh." Dia cakap bukan I cakap ye =p (dah pandai complaint tau, dulu cupcakes tak lawa pun bedal je haha)

Singgah mencuci mata dan membeli-belah kat booth jual accessories. Bracelet chantek-chantek! Ada yang dibuat from Sabah's pearl


While waiting my niece keluar after istiadat dah habis...


There she is! Muka happy giler =p


3 generations (nampak mask kat leher tu? Saya alert tau =p)
1 thing yang kelakar bila pakai mask nih, bila orang semyum kat kita..and kita senyum balik, orang tu tak nampak pon kita senyum kan? Tak kan time senyum nak bukak, then pakai balik...bukak...pakai balik (LOL)

After dia habis konvo tak terus balik, kena tunggu taxi datang pick-up kitorang untuk g berjalan-jalan. 1st pit stop kat jambatan apatah-namanya dalam UNIMAS. My niece nak amik gambar kat situ. Then, kat main enterance UNIMAS plak. Saya dah penat gile time tu tak keluar langsung dari taxi. Nak amik gambar pun dah takde mood haha so duduk diam-diam dalam taxi while depa berposing sakan. Sangat bosan menunggu T____T.

Tapi penantian berbaloi as the taxi's driver brought us to the next pit stop which was The Spring. Latest and biggest shopping complex in Kuching (at Jalan Tabuan, jauh sikit dari bandar). Macam yang saya sebut kat anak sedara that day, "Weehhh tempat neh sorgaaaa shopping =p."

Niat di hati nak rembat Croc's tapi apakan daya takde. Nyesal cakap kat driver tu nak masuk sini 1 jam je, tak habis tawaf lagi tsskkkk. Rugi rugi (rugi kepada nafsu untung pada poket - boleh jadi peribahasa baru neh)



Then, after The Spring we head off straight to Pasar Satok. Tapi, rugi datang petang sebab gerai jual Terubuk masin je yang masih beroperasi...yang lain semua tutup sudaa. So, kat sana tak lama dalam 30 minutes je.



Balik daripada Pasar Satok, me + my niece and her brother asked the taxi's driver to drop us at Kuching Bazaar, while my mom and the rest of my sister's family going back to the hotel. (Pic at bazaar I update later dalam Day 3 sebab time nih dah penat malas gile nak snap gambar and kedai banyak tak bukak. Can you believe it, on Sunday kedai tak bukak? Cam pelik gile je sebab biasanya weekend lah peak peroid kan?)

While here are some photos taken on the way back to the hotel. Kami menapak je balik daripada bazaar tu sampai ke hotel. Adalah dalam 30 minutes.


Nak check-in kat sini tapi kureng mampu ohohoh~


Riverside Majestic Hotel. Nampak tak huruf @ symbol 'R' kat gambar? Dalam tu ada Parkson and Giant kat level bawah sekali. Saja-saja masuk Parkson sekali tu terjebak...tsssskkkk.


...terjebak beli ini. I'm not a big fan of MNG and I'm still not. Tapi, tatau apsal gatal pi beli kat situ. Nyesal pun ada nih =S.


Kuching batu. Mungkin mereka menderhaka pada ibu bapa...sebab itu disumpah jadi batu.

Malam dah tak keluar...kul 10 dah 'pingsan' penat wohhh seharian berjalan.

...Day 3 akan disambung kemudian bila rajin kahkahkah!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...