27 Aug 2009

Meeeooowww (Day 3)

Last day berjalan-jalan kat Kuching. Itinerary kami that day sangat tak pack. After zohor baru keluar berjalan sebab semua penat + bantai tido ohohoh~

So, off we went to kilang Kek Lapis across the Sg.Sarawak. Naik 'sampan tambang' from the nearest pit stop 40 cents only =D (one way)



Then, sampai je ke seberang terus gi cari Kilang Kek Lapis Dayang Salhah. Brand kek lapis Dayang Salhah nih memang famous gile. Yes they're famous but they're not the best =p (well I mean, seriously!). Rasa kek lapis dia orang biasa-biasa je setakat OK, tapi bukan yang paling sedap. 1 je yang saya rasa paling sedap kat sini = 'Cadbury' solid chocolate cake...yummeh!





Pilih-pilih...ma'am besar bayar =p


Inilah ma'am besar itu ohohoh~


Bangunan cantek kat belakang tu tempat DUN Sarawak bersidang :)

Settle membeli-belah kat kilang kek lapis, kami menyeberangi balik Sg.Sarawak (naik 'sampan tambang' lah, takkan berenang pulak =p), kami terus gi Kuhing Bazaar. Memang betul-betul kat tengah bandar. Banyak giler kedai kat sini, ada jual macam-macam sourvenir. Sediakan duhet jelah.



Contoh kedai: (perlu ke???)

Nak try kek lapis yang paling sedap kat Kuching tak? If so, carilah gerai No.37 kat bazaar tu. Gerainya kat kaki lima kedai je, kalau agak-agak tatau nak cari nombor gerai tanya je kat orang "Mana gerai Kek Lapis Maria?" Sumpah berpaling sedap! =D (especially diorang punya kek lapis cheese pehhhhh makan sepotong nak lagi nak lagi nak lagi T__T)



-------------------------------------------------

Esoknya pagi-pagi kami balik sudaa...

(kat Kuching Airport ada jual Tie Rack scarves, tapi mahal. Ada less 10% tapi still mahal lagi. Hari tu kirim beli from Ireland RM35 je per piece. Haihhh...mana nak dapat lagi harga camtu ek? =p)


dapat 'sarapan lewat' daripada MAS yang baeeekkkk ;)


dah nak landing...

Ok dah habis citer trip. Notice tak, takde cite pasal makan langsung? Sebabnya we didn't dine out at all sepanjang trip tu. So, kami makan kat mana? Pikirlah sendiri ohohohoh~

2 comments:

eddie dewanaga said...

masa dok sana lu dgn famili masak sendiri ye..??

dah tentu2 bukan lu yg masak.. kan.. kan..???

hahaha...

CikChelsea said...

eddie,
yup depa masak sndr...akak wa dh prnh g kuching b4 dia ckp sgt susah nk cr kedai mkn yg affordable n bersih (sbb kat sana kedai melayu n cina campur je...anjing bnyk..eyuwwww)

haha mcm tau mmg bkn aku yg msk? =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...