9 Oct 2009

Kakak kata bola sepak adalah permainan paling bodoh yang pernah wujud dalam dunia

Berani betul kakak kata macam tu. Kakak saya memang bukan 'kaki bola'. Saya percaya, dia punya alasan tersendiri bila berkata begitu.

Alasan kakak kata bola sepak itu sukan bodoh = Bola 1 tapi ramai-ramai kejar.

Kakak memang tak dapat nak nampak seni bola sepak ah! (mintak-mintak kakak tak baca entry nih, nanti dia tarik balik sim card S-tro kat rumah nih...habislah T__T)

Saya pulak macam mana entah boleh jadi 'kaki bola'. Nasib baik tak jadi 'kaki gusti'. Emak dulu sangat fanatik wrestling! "Hah tumbuk lagi, bantai dia...!!" Itu ayat biasa emak bila tengok gusti T__T. Waktu tu emak tengah pregnant kan adik, akibatnya adik jadi ganas macam ahli gusti. Adik, adakah engkau sedang membaca? =p (Eh, melencong pulak dari intipati asal...tumpang lalu~)

Ok, sambung balik...

Pernah dulu masa Tingkatan 6, saya berjaga pagi-pagi buta (heh, kau jangan ingat haku berjaga sebab study ke apa, takde maknanya =p) semata-mata nak tengok Piala Eropah. Dengan 1 tujuan tak lain dan tak bukan sebab nak tengok pasukan kecintaan saya Italy bermain sukan bodoh eh salah beraksi di padang. (Fuhhh, masa tu tengah gilakan Philippo Inzaghi. Silalah percaya lelaki Italy sangat sexy =p. Pippo ada adik lelaki nama Simone, pemain bola jugak tapi kureng 'mengancham' ehek ehek~)

Tengah asyik masyuk menyaksikan game, tiba-tiba emak sergah sambil cakap "Engkau nih ngalahkan budak jantan!" Tssskkkk, saya perempuan TULEN mak T__T. Rasanya influence banyak datang dari abang-abang saya (dalam urutan adik-beradik, atas saya 3 orang abang).



Sambil menonton perlawanan, sambil cuci mata =p. Pergilah sana gugel pemain bola Italy. Sumpah mengasyikkan keh keh keh! Zambrotta, Del Piero, Gilardinho dan owh ramai lagi tak larat nak mention semua. Sumpah mereka sexy. Gila kau, mana tak sexy lepas habis main bukak jersey sambil tunjuk 6 packs gagagagagagagaga~

Kakak mungkin tak faham apa excitement yang dibawa dalam bola sepak. Kemuncak excitement itu tentunya time pasukan anda menjaringkan GOL! Melompat tinggi sambil jerit "GOAAAALLL!!!" sumpah menyeronokkan! Kakak mungkin tak akan faham jugak sebab dia tak pernah main bola. Penulis juga tak pernah main bola padang tapi pernah main futsal. Dapat jaringkan 3 gol sekaligus membuatkan pasukan menang. Lepas score peluk teammate buat aksi macam dalam Gol & Gincu. Hahahahaha gedix sekali T___T.

Penulis sebenarnya sedang take 5. Baru saja selesai membuat fondant roses. Nak continue kerja lain sumpah malas (pukul 3 pagi nak parut carrot untuk buat carrot walnut cupcake? Malas okeh. Malas! Esok pukul 10 pagi boleh buat. Heh)

Sesi cuti mata melihat wajah yang pernah menjadi wajah kesayangan hamba =p


Suka tengok lelaki ini kerana sangat berkarisma!


Muka cam Clark Kent Smallville kan?


Dan tentunya lelaki di bawah ini...sehingga sekarang masih menjadi lelaki kesayangan (selain daripada YB lah, heheh heheh heheh)

Zaman muda-muda...

6 packs...6 packs =.=

Menjadi lelaki kesayangan semenjak 'berkenalan' di Piala Dunia 2002 (I Form 5 masa tu, alangkah mudanya ketika itu sob sob T_T)



Pernah suruh YB buat rambut macam nih tapi YB kata TAK BOLEH sebab rambut dia kerinting.
Elok-elok nak jadi lelaki kesayangan ini, jadi David Arumugam pulak...trima kaseeeeeyyy!

Wajah terbaru lelaki kesayangan...



Sumpah suka gile lelaki ada goatie macam lelaki kesayangan neh (blushing)


Umur sudah 34 tahun, dah ada uban-ubanan. Tapi jangan risau masih lelaki kesayangan (bape kali nak mention ntah, duh!)

Sila semak perenggan ke-8, antara sebab bola sepak itu best untuk ditonton (rujuk gambar di bawah) keh keh keh =p


Gagagagagagagagagagagaga~

Lama gile take 5 penulis hari ini.

P/S: Peraduan teka gambar siapa. Siapakah lelaki berkarisma, muka macam Clark Kent Smallville & lelaki kesayangan?

P/S/S: Nak hadiah ke kalau betul semua? Lalalalalala~

25 comments:

Saira Azura said...

weh, ko minat chelsea ek..hahah.s.ame ar..aku mu haters..aku tak tau plak kalo ko fan mu jugak...heheh..ape pon jemput ke blog aku..jgn lupe follow ar..umur ko bape ek?cam mude jer..tak pe.kalo org len kate pompuan tak reti pasal bola jgn lah ko amek port..hehe

eddie dewanaga said...

yg karisma tu... Amri Yahya,
yg budak Man. City tu... Khalid Jamlus,
yg budak Turki tu... Indra Putra Mahyudin.


gua nak adiah stokin!

adique said...

salam..
terer tul la dia ni pasal bola kan..memang dah dikirakan agak fanatik bola la kan..
agaknya kalau diberi peluang tiket free tgk chelsea lawan kat memana mesti sanggup pegi kan walau jauh mana pun :)

CikChelsea said...

saira,
mana ble support 2 team? loyalty musti mau ada...confirm la biru is the kale! =p

dh follow pon..tak prsn kah?

umur? errrrr...umur saya umur saya...umur sayaaaa (panggggg sekali!) thn nih 24, muda kah? ke mmg i nmpk muda? i awet mudakah? kah kah kah (mcm nk terajang je rasa)

skrg ppuan minat bola dh tak pelik arr..klo laki tak minat bola tu lain macam sket...'sesuatu' kn kn kn? keh keh keh

CikChelsea said...

eddie my bro,
lu nganjeng gua ek? siot ah =p

lu jwb btol wa kasik lu hadiah bro..sumpah tak tipu. hadiah apa nt gua pikir (nak kasi gua punya mafla yg beli kt megastore tu syg..ada 1 je, jauh gua beli xkn nk bg kat lu plak hahahaha)

CikChelsea said...

w'salam adique,
heeeeeeee sy menerima diri sy seadanya (pe kejadah ayat cmneh?). darah bola (ada ke?) mmg sejak azali mengalir dlm diri ini =p

perghhhh..tiket free??? confirm la nakkkkk...stadium tour yg kne bayar 10 pound tu pon sanggup, inikan pula FREE!! oh la la la~

izwan7 said...

haha..pengaruh abg memang dasyat..
jiran aku pulak pompuan minat bola sebab terpengaruh dapat jiran hero bola mcm aku ngan adik aku..haha
pukul 12tgh malam pon dok lepak kedai lagi tgk game..adeihla..
tapi aku suke owh pompuan minat bola..rare gile tambah2 melayu kita..ko la termasuk miss chelsea

CikChelsea said...

izwan7,
abg2 aku mmg kaki bola...tgk bola dan main jugak...tp yg paling talented yg btol2 atas aku sbb dia wakil johor under 12 dulu, pastu masuk skola asrama jd captain pasukan plak (eh nape aku cite psl dia ek? haha =p)

statement ko "aku suke owh pompuan minat bola" adakah kau menyukai aku? kah kah kah! (eh aku guraulah!)

trime kasey krn menyukai aku w'pun kita menyokong kelab yg berbeda

cikjun said...

tgk org main bola sepak kat padang sekolah pon dah buat teruja..ape lg kat stadium..ngahahaha!!

CikChelsea said...

jun,
ko mmg la teruja tgk org main bola kt padang sbb ko teruja tgk si tut (keeper) ms kat skola dl kn kn kn...lalalalalalala~

cikjun said...

ish3..mne ade..smpai sekarang pon teruja je tgk org main bola kat padang sekolah tau..tgk dr tepi jalan pon dah rase syiok..keh3

izwan7 said...

weh biar betik ko nak bg hadiah soklan senang cenggini..
aku sahut cabaran..

laki berkarisma francesco totti kuda tua as roma..

Clark Kent-look-alike itu ialah saudara roque santa cruz yang tgh injured skang nih..

dan akhir sekali laki kesayangan itu ialah ilhan mansiz dari negara turki kalah ngan brazil semifinal worldcup 2002..

aku mau hadiah tiket chelsea vs m.u 8november nanti..2tiket tau..nanti aku ajak ko tgk sekali

Saira Azura said...

a..dah..tq..same ar umur kite..beze sket jer..aku da kawen..ko?/ahhaha..aku sajes ko amek ar izwan7 tuh..huhuhu..aku ngah betting ngan laki aku nih..pasal mu ngan chel..teruja dol tgk chel..kdg2 kalo ko nak tau, de lah budak2 pompuan kat tpt aku nih bile ty minat bola ker, minat..team ape?mu..asik2 mu..tensen aku..bile ty nape minat mu, kate ada ronaldo..aku ty lagik skang nih pon minat mu lagik ker..jwb yerlah, slagi ronaldo ada, slagi tu minat mu..bapak bodoh minah tuh..da bape lame mamat gay tu blah dr mu..huahuahuahuahua

eddie dewanaga said...

puan saira azura,

chelsea akan pegang takhta liga musim ni, ini bukan satu janji, ini sesuatu yg pasti...

keep the blue flag flying high...!!!

CikChelsea said...

izwan7,
betik la nih...sbb kn ko yg mng..hmmm tpaksa la aku bkerja keras pikir hadiah apa nk kasi..lmbt bnyk boley la ek? tp akan aku pastikan berbaloi-baloi ko tunggu =p

tapi yg pastinya bukan tiket yg ko mintak tu! lain yerr haha

tepok tepok tepok sbb menyahut cabaran aku keh keh keh!

CikChelsea said...

saira azura,
aku blm kawen r...suci lg auwwww! huwakakak!!

peh ko suka suki je soh aku amik izwan tu..kang makwe dia baca sesia je aku kne maki =p (kn wan kn kn kn?)

tu namanya memalukan kaum pompuan...nama je minat bola..tp balik2 sebut ronaldo ronaldo ronaldo...nak sebut beckham dh tak boleh sbb pakcik tu dh lama blah dr mu haha.

aku ada gak mbr pompuan yg menyakitkn ht cmtu...org bjaga mlm tgk world cup..dia pon nk tgk gak...lps tu sebok sms "weh mamat no XX nih hensem la weh, sapa nama dia?" "mamat yg no XX nih plak jambu gile...bf br aku nih" sgt mengganggu org nk concentrate nk tgk game!

rs nk terajang x?

CikChelsea said...

eddie,
tak sia2 KITA menanti kedatangan carlo ancelotti kn bro? namun begitu, guud hiddink ttp diingatan

(tetiba rindu kat jose maurinho..sob sob)

Saira Azura said...

hahaha...ade gak mbr ko cam gedix tu ek..heheh..ala, dak wan nih da ada awek ker?aku baru nak ejas kan ngan ko..adehlah..(sambil kepala jatuh tertunduk)..oo.lom kawen..pastikan kalo ko nak pilih bakal hubby, bek pilih fan mu..best siut..kalo dorang kalah tak kisahlah men ngan team mane, leh gelakkan kaw kaw..cam yg slalu aku buat..tp kalo dia wat kat aku, konpem aku nangis..huhu..(gunalah senjata utama pompuan!!)sure dia tak kaco dah..heheh..
utk fan chel..n also fan mu, aku de lagu khas tercipta utkmu..huhu

"LOSER LOSER MAN UNITED
LOSER LOSER MAN UNITED
LOSER LOSER MAN UNITED
MAN UNITED IS LOSER..LOSER..!!!"

nyanyi kene ikut rentak lagu rasmi mu...ehhehe

to izwan n eddie, sila lah jemput ke blog sy dan jgn lupe follow..leave ur comment also..(tumpang promote jap ek cikchel)

CikChelsea said...

saira,
nk kenen aku kat izwan pulak..bistu encik YB aku nk taruk mana? ada yang makan kayu besbol jap lg nih T__T

xyah dpt yg MU pun takpe la, skrg nih dh dpt yg liverpool..pun dh ckp. paling best hr tu dpt kalahkan team dia..pehhhh terus pening kepala encik YB, trs xnk ckp dgn aku 1 mlm..huwakakakaka!

aku xleh ah idop dgn MU fan (idop 1 rumah la) kang sesia je aku disahkan penghidap darah tinggi tssskkk.

izwan7 said...

saira sejak bile ko jadi agensi jodoh penjodohan ni..mentang2la ko da kawen saje je..haha

aku tau kenape ko darah tinggi cik chelsea..

sebab ko tgk game man u yg hampir2 kalah tapi last2 tak kalah jugak. sebab mental & taktikal yang tinggi diorang dapat gol minit2 last..haha

CikChelsea said...

dia nk asah skill nk bukak company agensi cari jodoh kot =p

ala takat mng 1 gol apa de hal...menang sipi2 (tp mmg sumpah sakit ht haha).

klo tektikal tinggi sgt tak kn mng last minute bro??? nmpk sgt bila desperado br nk main btol2..huwakakak

Saira Azura said...

ceh korang..aku test line je..lupe plak ko da ada YB..hehe..ala YB ko tu pas kat org len..(mampos aku kene tembak ngan cik chel)..
tolonglah wan ko jgn perasan yg mu akan pegang ape2 piala musim nih..piala futsal antara bhgn tpt aku bleh lah!!hahahha..tol tak cik chel??(cik ker???ehhhe)

CikChelsea said...

ko ingt YB haku tu bola nk pass2 kt org lain? dh la memenuhi citarasa aku tak merokok, cute miut charming maming (mati la up bf sndr)

fuh confirm telinga wan pns je bc statement ko saira, habis la dia takleh tdo mlm nih sbb kepanasan...keh keh keh.

i CIK tau...klo nk panggil puan pon bley tp tmbh sket jd 'Cik Puan' haha =p

izwan7 said...

hehe,amboih2 apabile due fans bergabung nak menjatuhkan aku..
takpela,walau cmne pun m.u aku tetap dengan m.u sampai bile2..tak sokong dh team lain..aku ade chemistry ngan m.u..kah3..

cikpuanchelsea,ko buat statement mkn diri maa..chelsea menang ngan stokecity pun bukan kah last minit aritu?ngeh3..

CikChelsea said...

izwan,
bkn nk jatuhkan..tu namanya gurau senda mesreeeee ala2 bob AF hahahahaa!

alaaa...mng cmtu sekali sekala xpe ah, team ko selalu sgt =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...