21 Oct 2009

Konsert Retro Gempak Selebriti Astro (Part II)

Dalam previous entry, gambar sekitar sesi bertemu peminat, artis-artis Gempak Selebriti Astro yang 'turun padang' beramah mesra dengan peminat-peminat kat Kluang. Yang nih pulak, gambar masa konsert. Kalau nak ikutkan banyak lagi gambar, tapi malas nak edit semua huwakakaka! Cukuplah nih, tak berapa banyak pon cecah 30 keping jugek T__T.

Persembahan pembuka tirai...


Yang nih artis-artis perempuan je nyanyi, lagu apatah..macam lagu lirik buat sendiri. Liriknya ucap terima kasih bla bla bla kat peminat sebab sokong they all, camtu la lebih kurang. Tak pernah dengar lagu nih, tak sedap pon ha ha ha =p


'Otai' pertama yang keluar performed. Ning Baizura. I'm not a fan of her. Tapi, serius suara dia memang power gila! (Heh kau nih, kalau tak power tak kan dia boleh bertahan sampai sekarang?)


Yang nih Fitri dengan Farah tengah duet lagu apa ntah, lupa sudaa...


Nih time segmen mengenang Allahyarham Sudirman Haji Arshad. They all nyanyikan lagu-lagu Sudirman secara Medley. Nubhan, Akim & Reza nyanyi lagu Pelangi Petang. Tam and Stacy 'bawak' lagu Bercanda Di pasiran Pantai.

Time Akim kua mic dia rosal pulak, tak keluar suara. Dah kena cut. Ulang balik, dengan Nubhan sekali kena ulang. Stage manager tu suruh kitorang berpura-pura terkejut dan bersorak kekuat bila Nubhan keluar balik, ha ha ha. Crowd tetap la buat, kata sporting and happening khennnn? =p (dorang record sebab nak tayang kat Astro Ria, korang tunggu jelah)



'Otai' ke-2 performed. Datuk Khatijah Ibrahim nih keluar je dah boleh rasa aura dia. Dia berdiri doing nothing pon rasa nak pandang je, walaupun dah agak 'veteran' tapi masih cantik :). Tengok dia secara dekat boleh nampak kedut-kedut kat muka hihih. Tapi, bagus la kan at least tau la dia nih tak 'melawan' proses penuaan cucuk sana sini. Mati la ada artis yang terasa =p

Aura dia kuat beb, no wonder dia masih boleh bertahan even though dah 31 tahun dalam dunia seni. Paling happening time dia duet dengan Zahid, Hazama and Yazer untuk lagu Doa Buat Kekasih. Penonton ikut nyanyi sekali, sporting gila crowds malam tu! (aku pon termasuk lerr keh keh keh). Lagu favourite I kat karaoke tau auwwww~ (pangggg, dapat satu lempangan oleh diri sendiri)


Malam konsert tu, bebudak AF yang dapat buat solo performance cuma Nadia, Akim & Stacy je. Yang lain-lain kongsi stage reramai yerr. Stock suam-suam kuku kekdahnye (mak aih apsal aku punya ayat dah macam Kak Pora ke Cik Normah nih? Huwakakaka!)

Nadia nyanyi lagu dia yang kat konsert final tu (tajuk apa tu merapu ke apa ntah), Akim - Bengang, Stacy - Gagap (ya ampun susah gilos nak snap gambar Akim and Stacy time dorang performed. Dua-dua hyper tahap cipan, gambar banyak yang blur...cessssss)


Yang bawah nih segmen lagu 'serumpun'. Dorang nyanyi lagu retro dari seberang. Soooka tengok dancers time nih, kelakar hihihhhhiii...


Shomey nye Nubhan time nih (tetaplah puji walaupun tak minat, nih ikhlas nih). Bagus la Nubhan nih, soft spoken and senyum je. Patutlah si perempuan kesayangan itu angau sangat kat si tonjang nih!

Toiiiii, kau neh jadi clown je ah! Tak pun jadi pak lwak sebab aura kau untuk jadi penyanyi memang nan ado. Jahat weh penulis adalah dengan sengaja tidak mau merakam gambar Toi, walaupun Toi dah posing 'maut' depan kamera. Keji tak? Muahahahahaa...ada aku kesah? :B


'Otai' ke-3 pulak performed. Saya pon tak pernah minat 'Abang Nuar' nih, sekadar suka dengar lagu-lagu dia. Tapi, performance dia malam tu memang antara yang terrrrbaik la. Suara dia mak aiiiii...memang bisa buat bulu roma berdiri ye =) (Haihhh, snap gambar Anuar Zain tengah nyanyi punyalah banyak, tapi semua tutup mata. Nih kalau bebudak AF yang buat time konsert, CONFIRM kena kondem dengan judges!)


Yang neh paling lawak har har har. Bibir Anuar Zain tengah terjuih =p


Nih last permormance kalau tak silap. Tengok Akma punya tangan sesuai sangat kalau caption nya "Just talk to the hand!" Keh keh keh


Berjaya merakam dorang punya last pose hoyeh hoyeh (motip nak gumbira???)


Habis sudaaaa...


'Lautan' manusia. Nih baru sebalah kiri penulis, sebelah kanan lagi ramai...tapi tak boleh nak snap sebab ada budak tengah 'high' kat sebelah. Asyik suruh aku snap gambar dia, pe kejadah? Kau artis ke? Dasar mengong!


Lepas habis konsert, dorang nyanyi 2 lagu raya as bonus songs. Time nih orang-orang yang dok depan semua dah chow so aktiviti menyelit berjaya dijalankan. Dapat snap pic betul-betul depan stage.


Pertandingan gigi siapa lagi putih? Ning ke Fitri? Kah kah kah! Errr, sebenarnya nak amik gambar Akim je T___T. Weh Akim, apsal kau macam kerek sikit eh? Bengang tau aku, bengang! =p


Rasanya nih gambar Anuar Zain yang paling hensem dapat dirakam malam itu, keh keh keh


Stacy tayang keti =p


Nih special lambaian untuk kamera daku, nyeh nyeh nyeh~



Remember my previous entry? Ada citer pasal budak yang hidu gam tu? Haaaa..yang tengah tersengih macam kerang busuk nih la budaknya! Memang 'sesuatu' kan muka dia? Mati la letak gambar kontrolvesi kat blog!

5 comments:

izwan7 said...

wangi sial ketiak stacy..haha

izwan7 said...

amacam malam ni pakcik ancelotti boleh menang ke?

CikChelsea said...

izwan,
haha bengong!

errr...mungkin aku dh tlalu lmbt mengreply komen ko, hakikat dan sejarah yg telah tertulis...game pg td team ktorg belasah AM 4-0!!!

=D

izwan7 said...

congrats..serius aku terkesima dengan result tu club2 selain epl..harap name je besar

CikChelsea said...

trima kaseh, trima kaseh! ;p

wut hapen to liverfool eyh? baik uefa baik epl..mcm hampas je pefom

tak saba nk tgk game mlm esok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...