26 Oct 2009

Sehati Berdansa Musim Ke-3 'indah khabar dari rupa'

Title haruslah kontrolvesi keh keh keh ;p. Kenapa macam tak best? Rasa kurang ummpphhh, tak se'havoc musim pertama dan ke-2 dulu. Saya je yang rasa macam tu kot...ke ada yang rasa macam tu gak?

Sejujurnyalah, Scha sebagai pengacara kena improve lagi kalau tak dapat 'cecah' standard Linda Onn pun, kasi 'sipi-sipi' nak sama pun jadilah. Dulu Linda jadi host memang ada over sikit, kekedang getiks lebih tapi tulah 'perencah' yang menaikkan suasana malam pertunjukkan. Macam konsert semalam, walaupun bertemakan Hip-hop suasana adalah ala-ala sajork. Tengoklah minggu depan, kot-kot Scha dah lebih relax and natural bila mengacara secara live =)

Isma & Zul: Siapa sangka wanita ini mempunyai 5 orang anak. Anak dah 5 ligat lagi weh, body jangan cakap ah memang terbaik http://emo.huhiho.com keh keh keh. Entah-entah nanti aku anak baru sorang badan dah macam tong drum macam Enot. Haihhhh, cabulnya molot...mintak simpanglah =S.

Didie & Sham: Sumpah kagum tengok Didie menari. Siapa sangka dengan umur dia tu masih bertenaga mengalahkan contestants yang lebih muda daripada dia (eh betul ke umur Didie neh baru 36 macam yang tertulis dalam official web Sehati Berdansa? Aku ngak percaya dong!) Gerek la 'Auntie' Didie walaupun anak 6 orang tapi tetap energetic!

Dira & Ash: Saya dok biasakan panggil Dira neh as 'Kak Ira' without knowing dia tua setahun je dari saya huwakakaka! Sila salahkan errr...nak salahkan siapa ek T_T. Actually, saya kenal dengan adik ipar si Dira neh sebab Nilam (Dira's sis in law) nih pet sister my BFF. Dulu time study, selalu sangatlah Nilam tidoq kat rumah sewa kitorang. Even pernah datang rumah saya kat Johor neh time musim durian hari tu. Siap tapau bawak balik, kan Awe kan? ;p (Adik ko tu memang tatau malu sket haha). Eh, nak cite pasal Dira tercerita pasal Nilam pulak. Aaa, kalau ada yang tak tahu, Ash neh ada band sendiri. Pernah dengar lagu Warkah? OST drama Sindarela yang Amani berlakon dengan jejaka idaman Malaya siapa lagi kalau bukan Remy Ishak tu. Owh Remy Ishak http://emo.huhiho.com

Kumpulan Bau tu la band Ash. Lagu neh yang saya maksudkan:


Enot & Zainul: Marilah undi Enot ;p kasi dia tahan lama-lama sikit dalam program neh. Lagi lama menari, lagi banyak bakar kalori (eh eh eh jadi pantun 2 kerat pulak), tak mustahil nanti leh kurus keh keh keh. Cute je tengok Enot neh menari. Jangan kata orang debab tak boleh menari hoccay!

Anita & Ismadi: Couple paling boring ha ha ha (jahat tak aku bagi label camtu?). Mengikut firasat patik, couple neh akan tersingkir awal ;p

Mirna & Noorah: Masa iklan Sehati Berdansa neh keluar awal-awal dulu, saya punyalah dok pikir "Siapa la perempuan bernama Mirna neh? Artis ke? Tak kenal pon." Sekali tu Mirnawan Nawawi daaaa...ekekekeke. Wife dia menari best, dance steps nye sharp =D mesti dah biasa menari lalala~

Oshin & Firdaus: Lelaki ini adalah kacak http://emo.huhiho.com. Definisi kacak adalah diciptakan untuk lelaki ini (puji laki orang lebih-lebih, mintak kena maki gamaknya gagaga~). Eh tapi serius la, adakah saya seorang yang tengok suami Oshin neh kacak, ataupun dia memang KACAK ataupun mata saya yang kureng? Mintak-mintak la lama sikit couple neh bertahan, boleh tengok muka Firdaus tiap-tiap minggu huwakakaka! Tumpang lalu ye Oshin http://emo.huhiho.com (eh, mengapa macam takde komen pasal menari langsung? ha ha ha). Mereka ok-ok je...

Sein & Nana: Nana neh dulu peserta Mentor kan? Yang dengan E-One and Lil Zie tu (apa nama group dorang ek? Lupa pulak). Lepas beranak terus takde stamina kah? Sebab dulu masa kat Mentor tu ligat gak Nana neh. Tapi, masa performed Sabtu lepas nampak sangat la tak bertenaga. Takpe, takpe...boleh improve =)

Sazzy & Nazril: Suka lah tengok Sazzy menari, best sebab movement dia sharp and ada attitude =D. Dah takde idea pulak nak tulis apa...sekian.http://emo.huhiho.com * Icon monyet-monyets neh semua khas untuk Kak Bunga sebab tadi dia me'monyet'kan saya kat YM, lalala~

KREDIT KEPADA ASTRO UNTUK SEMUA GAMBAR
------------------

Tiada pasangan yang tersingkir malam tadi di dalam Debaran Sehati Berdansa. Pasangan Mirnawan Nawawi & Noorah diumumkan tersingkir pada awalnya tetapi ternyata ia hanyalah gimik semata-mata. Saya Karam-Tak-Timbul-timbul melaporkan untuk TiviTipu.

Amcam, ado gayo tak den jadi reporter? Keh keh keh...http://emo.huhiho.com

10 comments:

Aida Narina said...

Hye darl, thanks for visiting my blog :). I dah link u. Btw, i belum sempat lg tgk yang the 3rd season. Nak tgk sazzy!! Hhehehe. Perhaps, tgk kat Youtube je la kot. :)

MommyCT said...

hoho...belum penah umur tgk program ni. Paling kuat pun tgk iklan pengantin kat jembatan tu...

Nak wat camno...laki gua pantang...i pun kena pantang sekali.

Diyana said...

btol

husband OShin tu mmg handsome

btol x umphh ar sehati berdansa musim ni

cam blur jer

suai Dira,Ash tu handsome ar gak..

haha..dorang ni cam Bunga citra lestari & ashraf sinclair

eddie dewanaga said...

haram gua langsung tak tau ppasal cerita ni... ada tak ada buka Ria/Prima nak tengok Raja Lawak ataupun Rock Prima...

CikChelsea said...

Aida,
hehe...dh byk kali 'skodeng' sebenarnya ekekeke ;p tp br semlm hilang malu ckp nk tukar link *blushing*

kat you tube dh ada dah...sila la tgk =D

CikChelsea said...

mommy ct,
sis, kne pantang sebab apa? kurang phm di sini *blurrrr*

eh tgk la nt kt rmh leh practice nari2 dgn hubby..ekekeke ;p

CikChelsea said...

diyana,
bg 5 kt kamu!!! mmg btol kacak kan husband oshin tu..keh3

tp dira n ash = bunga+ashraf versi yg tak menyampah hahahahaa (tak suka okeh tgk ashraf yg mcm dh lupa jati diri sebab bangga sgt ckp indon, tah pape...bluwerkkssss)

CikChelsea said...

eddie,
Raja Lawak pon gua layan, for the record tak pernah missed ;p

lu pegi tgk kt u tube search nisda+fauzi menari for lagu tamil. sumpah yg tu paling best! =D

ween said...

ada bakat jd reporter ;)

CikChelsea said...

ween,
mekaseh mekaseh =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...