6 Nov 2009

Boyfriend saya ada anak


Kau gila ingat haku berchenta dengan laki orang? Habis tu, ingat YB dudakah? (Owh, cannot imagine YB berstatus duda dan bergelar bapa. Sungguh tak tercapai dek akalku). Nak pegang baby pon terrrrsangatlah penakut, kekok, tak reti, dll... (pehhh kutuk BF sendiri sesedap rasa). Alasan dia "tak berani la pegang, nanti leher baby tu patah!". Motipppp buat statement gitu? Macam la hengko incredible hulk kannnn, cuit barang je habis lunyai benda tu.

Si comel kat atas tu YB punya niece. First ever niece yang dia ada. Yelah, abang baru sorang je yang dah settle down. Yang lagi sorang tu entah tunggu apa, belum nak kawin pulak. Serba-serbi dah mampu, umur dah 31 tahun (sumpah macam makcik-makcik bila membebel gini muahhahaa). Saya punya anak sedara dah tak boleh dibilang guna jari, kalau ada orang tanya "total berapa orang?", confirm kena kira balik 1-1. Banyak siot lebih dari 30 orang. Mana taknye, abang-abang dan kakak-kakakku sangat produktif =p. Tahun neh je dah dapat 3, insyaAllah hujung bulan neh dapat lagi sorang.

Eh tadi kan macam nak cerita pasal subjek di dalam gambar, boleh pulak terpesong ke cerita lain...tumpang lalu~

Niece dia copy paste muka bapaknye. Takde langsung iras muka emaknye. YB cakap "Sian Kak Fiza, makan hati si Lia ikut muka bapaknye je." Tapi memang betol pon, especially tang kening dengan mata SEJIBIK muka abang YB. Tapi, putih melepak ikot mak dia =D. Wuuu geram je tengok gambar tu, kalau dapat memang haku cubit-cubit pipi dia ngeh ngeh ngeh~

Nama bukan main panjang Jasmin Nuralia Dania tapi panggil seco'et je LIA T___T. Tu besok-besok kalau dapat baby girl lagi jenuh la nak pikir nak bubuh nama apa, mana taknye sorang je sampai 3 nama =p. Abang saya adalah sempoi dapat baby dia letak nama "Kazim" je. Walaupun pendek, tetap la ada makna yang bagus.

Nama kan jadi salah satu faktor yang boleh bawak kita ke syurga. Contoh nama = Arif. Makna = yang bijaksana. Kan elok kalau orang panggil penuh"Arif", kata-kata tu kan doa. Lama-lama 'arif' betul la kau. Nih tak, nama "Arif" tapi panggilnye "Arep". Mana ada maksud apa-apa "Arep" dalam Bahasa Arab? T___T (mati la haku bagi contoh neh, macam dah takde nama lain nak dibuat contoh huwakakakakakakakakakakkaka). Macam la nama "Cik Chelsea" ada makna dalam Bahasa Arab ek? Kah kah kah! Nasib la kat dunia realiti takde orang panggil haku Chel ke hapa (=.=)"


P/S: YB ada cute sikit dari abang dia, agak-agak kalau ditakdirkan kitorang kawen (wahhh over kau verangan nyahhhh???) nanti anak lagi comel tak? Lalala~

2 comments:

izwan7 said...

ha tau pun sebab ape kite patut panggil org dengan name penuh..sebab tu aku letak name ko penuh2 kat blog aku.. ;P

yb ko lagi cute dari abg die?ko jgn kecik ati nanti dapat anak org cakap 'eh duplicate muke cute YB la (tatau name die)'.. maka dengan itu langsung contribution utk anak yg cute takde dari ko..haha..boleh camtu?

CikChelsea said...

takpe la...nt aku blk mkn hati mcm akak ipar dia kah kah kah!!!

puteh mcm aku jd lerr (matik la ckp diri sendiri puteh =p)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...