7 Nov 2009

Buduh!

Sebelum aku review pasal final Piala Malaysia dari sudut pandangan mata aku yang tak berapa nak terer sangat pasal bola neh...aku cuma nak tanya SATU soalan kat penyokong Kelantan;

TEAM MU KALOH, BAKPO MU BAKAR KERUSI???

Sumpah aku sakit hati sangat bila kerusi-kerusi yang tak berdosa dalam Stadium Putra Bukit Jalil tu tak pasal-pasal je jadi mangsa! Apa hal korang pergi bakar kerusi-kerusi tu? Bukan SATU, tapi TIGA!!!

Kang aku cakap BODOH kang marah pulak. Tapi, peduli apa kan? Memang bodoh. Semua yang terbakar tu kat area penyokong Kelantan. Tapi, seandainya kau adalah penyokong Kelantan tapi kau tak berperangai bangang seperti itu...tak payah la terasa!

Buat malu negara je, huh!!!

7 comments:

~pendekgemuk&bertompok.~ said...

heheh...sumpah saya rasa geram dengan org2 camtu..memburukkan nama org senegeri sahaja!!hehehehhe...

xoxo
pja

cik ienn said...

emosi sungguh peserta negeri tu kan.

izwan7 said...

tak sume fan kelate camtu okey.
aku tak buat pun bende bodoh cmtu.
siap fan n9 lalu time kat parking aku wish congrats lagi..

maybe sebab die awek kot..hahaha

oh mood aku tersangatla down dengan game below the par kelantan mlm ni

CikChelsea said...

pja,
yaaa..pastinya "geng" senegeri lebih malu. bak kata pepatah kerana nila setitik rosak susu sebelanga

karam tak timbul2 melaporkan utk tv tipu ;p

cik ienn,
ha laaa...tp certain sajork yg berkelakuan spt org tak bertamadun. yg lain ok je :)

izwan,
mu baco dok kawe kato "tok semuo" mu tak buak takyoh la teraso (orait tak cubaan aku kecek klate? kih kih kihhhh)

eddie dewanaga said...

lu saksikan sendiri kan..???

in front of everyone, live telecast, Yamtuan Besar Negeri, Menteri Besar, beberapa Cabinet Minister, even depan diorang punya Tengku Mahkota pun, kalau diorang nak buat onar, diorang belasah je... takde hormat langsung, tak tau malu!

u know what, member gua at first ask me, why do we need a 'bomba' personnel at the stadium tonight..??

gua senyum je, tapi bila diorang dah start bakar banner dan seat stadium, baru la kita tau.

one more thing... dengan suasana berdentam dentum, gua rasa dah macam tengok final bola kat Palestin siot... dengan asap berkepul dan rejaman botol.

CikChelsea said...

eddie,
dah penat aku emo-emo semalam..huhu. siap ada yg injured sbb kena mercun. FAM kena amik tindakan la. ban 1 season jgn kasi supporter kelantan masuk stadium, even stadium dorg sendiri! biar buat pengajaran kat supporter negeri lain jgn amalkan holiganism!

izwan7 said...

to eddie,

gua celah sikit bro.main bola stadium mane2 kat malaysia ni pun ade mercun.gua jadi fan kedah dulu pun mercun buat hiburan telinga kat stadium.normal kalau lu pegi stadium kat malaysia ni.takmau bising duduk rumah set tv mute pastu tengok diam2.

tapi pasal bakar2 sume tu,gua tak sokong la.tu dh macam org takde otak.bodoh punye orang.dah kalah nak protes bende2 camtu watpe.gua balik s.alam rilek je meredah sejuk mlm.geram tu simpan je dlm hati.lepas geram time tido

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...