29 Nov 2009

Fitness begins at home

Fitness Concept punya tag line =p. Masuk ke Fitness Concept adalah mendatangkan ketagihan baru! Ketagih nak try semua workout mechines yang ada lepas tu if rasa best macam nak beli. Tapi, of course la tak beli sebab tak mampu. Wakakakak!

Mungkinkah perlu 'pow' ayahanda untuk mendapatkan sebijik elliptical? Beliau kata nak belikan barang kemas selepas Raja Haji, being me yang tak minat barang kemas neh macam tak teruja sangat la kan. Rasa nak usulkan kepada ayahanda tak payah barang kemas, sebijik elliptical adalah sangat mencukupi, theheeee~

Hari tu tengok kat Fitness Concept harga elliptical yang paling murah ialah RM679. Yang lain semua atas RM1k. Tengok and try mini stepper, pun macam best jugak! RM189 sahaja sempena YES neh. SALE memang menggegarkan iman ah!

Untuk membuat Jillian's workouts perlulah membeli beberapa barang keperluan asas. Investment weh investment. Esok-esok kalau diri sendiri yang fit, siapa yang untung? Diri sendiri lah bukan? Jadi, tiada pembaziran yang berlaku di sini ;p

Exercise mat dan 2 bijik dumb bells (berat 3 lbs each). Jadi barang kesayangan buat masa ini, heheh.

Sengal di bahagian inner thigh macam semakin worst. Nak duduk pun susah, especially bila nak duduk bersila hazabbbb okeh T____T. Well, no pain no gain...right?

4 comments:

Cik Adek Manes said...

congrats on yr journey..

wah ! syok ah ley pow ayahanda..

FC nye sales ape lgi yg menareks eks kalini..??

CikChelsea said...

mentor ckp congrats neh..wuwuwu ;p

TQ :D

hoh tatau lg ayahanda sudi nak mendermakan sejibik elliptical ke tak, i tak nak rantai T______T

hr tu amek brochure FC, ada free gift klo bli atas 4k ke apa tah (dh tak ingt sgt hehe), dlm website pon ada psl sale neh :D

Cik Adek Manes said...

cet ! u nie.. apela panggil I mentor plaks.. tak layak ar.. uhuhuh..

hehe.. pujuk la ayahanda soh belikan ellip gaks.. keke.. bkn u sorang je ley naek nnti, ayahanda oso ley kayuh sesame.. one family ley guna.. g pujuk g.. keke.. !

ritue mase mid year sales pon best gaks.. tanita scales tue dorang offer lam 200++ aje.. nie dh trase nyesal sbb tak grab.. ! haih.. yg year end sales nie best ke eks..?? wishlist nak 2 brg nie aje.. either scales or pedometer.. ellip pon ptt masok gaks lam wishlist, tpi sbb ellip yg dh sedia ade nie pon tatawu nak campak mane bilek dh tade space lgsung.. so redha je la.. even mmg lgsung dh taley guna dh..

CikChelsea said...

layak layak!!! sbb living proof wohhh hengat sng ke nk buat apa yg u dh achieved tuh? i kagum!

ayahanda i dh kurus kering takyah exercise ;p (dia bsenam kat kebun ekekeke).

tp sale yg end year neh dorg mcm bnyk buat purchase with purchase la, dh la soh spend 2k, 4k...br dpt free figt best2 apa la dia ingt 4k tu mcm pat ploh hengget ke? sewel~

nt klo i g usya2 FC lg, i bgtau u yep apa yg best..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...