11 Nov 2009

Orang rabun jangan dibiarkan membaca (tanpa kaca mata)

Bila saya baca post si budak (heh budak la sebab dia lagi 'junior', takmau kata 'muda' as I'm not tua yet lalala~) Paraxixth yang INI, rasa begitu tersindir. Malu pun ada. Pipi menjadi kemerah-merahan tanda malu (walaupun sorang-sorang je dalam bilik).

Saya fikir, saya seorang saja yang pernah TERsilap berkaitan hal wayang-wayangan. Tapi, kes Paraxixth sudah tentu jauh lebih tenat sebab dia tersalah tengok movie hahaha! Aku simpati pada engkau =p

Ini yang terjadi pada saya beberapa minggu lalu...

Kejadian berlaku ketika keluar bersama-sama dengan Perempuan Kesayangan dan Puan Maya. Kami adalah sangat excited mahu menonton filem Papadom.

Sejurus sampai di depan skrin yang memaparkan 'now showing' films, si rabun jauh ini pun membaca dengan teliti waktu siaran filem pilihan iaitu "Papadom"

"Ok cantek. Next showing pukul 5.15. Jom beli tiket." Saya memberitahu mereka berdua.

(Kedua-dua teman wanitaku pun mengikut tanpa bantahan)

Dengan confident saya meluru ke kaunter tiket, "Dik, citer Papadom yang pukul 5.15 ye. 3 tickets please." Sumpah penuh gaya keyakinan macam orang dah biasa order tiket keh keh keh.

Adik kaunter tu pandang muka saya lalu dengan tenang berkata "Kak, next showing Papadom Pukul 8.15, yang pukul 5.15 tu Pandorum."

Errrkkkkkk...saya terkedu. Malunye malunye...maluuuuuuu!!!

Errr...jadi mahu cover malu (muka pun dah kepanas-panasan) saya cakap kat 2 teman wanita, "Eh, kita tengok kat tempat lain la, sini lambat lagi la nak start."

Terus laju-laju blah menginggalkan kaunter sambil tak pandang langsung muka adik kaunter tersebut. Tak sanggup rasanya nak tengok muka dia T____T. I kemaluan owhhh~

Moral of the story: Percaya pada orang rabun hanya ketika mereka memakai kaca mata sahaja.

11 comments:

Saira Azura said...

hah!!rabun rupanye ko!!kemain dlm gambor tak pakai spek..hahah..kan dah kemaluan..eh, malu..hehehehhe..hak hak hak tuih...adoh sakit perut dah nih gelak...

eddie dewanaga said...

*tersengih sambil geleng kepala...

izwan7 said...

nasib baik tajuk die bukan 'mandrem'
yg membe ko 2 org tu pulak main ikut je.bukan nak recheck balik.haih

CikChelsea said...

saira,
alahhh aku rabun jauh bkn ditahap kronik...cuma tulisan halus je tak bley baca (tak nak ngaku kerabunan diri...kes kes kes)

eddie,
tumpang lalu bang~

CikChelsea said...

izwan,
biasalah...aku kn gila kuasa...jd yg 2 org lg tu ikut saja tnp bnyk bunyik...lalala~

as said...

hai adik manissss!!!!
hahahahahah....x sangka lak adik manis nie rabun...belek2 gambo yg ader tu, x nampak lak speknyer.

Apa2 pon adik manis, nie kakak manis nk pesan...bila dh terjadi kes sebegitu...sila sedar diri sendiri k...

CikChelsea said...

sis,
saya malu gitu sis dpt mencari the other side of me selain baking...tutup muka kejap X.X

i pakai speck la sis tp time drive mlm2 je..ohohohohooh

cikjun said...

belom tgk lg cite tu...hajat tak kesampaian...

=(

CikChelsea said...

takyah la..dah basi dah..ekekekee..hang p tgk pisau cukuq na...nt dpt shaver free...kekekek

Saira Azura said...

chel..aku rase kan konpem budak konter tu gelak sakan kat ko pas ko blah..pastu dia citer kat mbr2 dia..ko nih..adoiyai..kot nyer pon nak macho tanak pakai spek..pakai lah kontek lens..hehehe..

CikChelsea said...

saira,
tsskkk T____T

lantak la dia nak gelak ke apa ke, janji aku tak nampak hahahaha...

aku nye rabun tak teruk la, cuma tulisan tu je yg halus sgt cmne nk baca, org tak rabun pon kne kecikkan kornea mata klo nk baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...