30 Nov 2009

Pinky Lady Contest

[sticky post until 30/11/09]

Hohoho! (dah macam Santa Claus T___T). First time saya nak join contest neh. Hari tu buat contest, ini hari join contest orang lain pulak. Yelah, kot-kot diri ini cukup bertuah, boleh la menang =p (dapat la merasa perasaan excited tunggu Encik Posmen datang pin-pin-pon-pon hantar parcel keh keh keh).

Eh, kejap nak check balik saya neh layak ke tak nak join contest neh...

Terma dan syarat:
  1. Buat entry tajuk "PINKY LADY CONTEST" and cerita secara ringkas apa yang best pasal pink. << check!
  2. Upload gambar pakai baju pink << check! (naseb baik la baju pink kan, kalau dalam terma kata seluar pink? Ado pulak haku seluar kale pink T____T)
  3. Copy contest's banner dalam entry ini << check!
  4. Letak contest's banner kat side bar << check!
  5. Letak link entry neh kat comment box Puan Penganjur << siap yo den lotak eh, kompem!
  6. Submit before 30th Nov << check!

Waaahhhh!!! Saya adalah sangat layak untuk join :D yahu yahu yahu (motippp tetiba over excited?)

Baiklah, mulakan sekarang!


Honestly, saya bukan peminat pink color (mati la statement berani mati, belum-belum Puan Penganjur dah cantas penyertaan haku T___T). TAPI, kawan-kawan ramai yang kata saya nampak baik di dalam pink. Apa kejadah saya pergi translate ayat BI ke BM? Wahahahaha!

Err, kawan saya cakap "You looks good in pink." Lebih kurang gitu la.
Saya tanya la "Apsal pulak?"
Dia kata "Ko pakai pink nampak sweet sebab kulit ko cerah, sesuai."
I terus perasan cute uolss dia kata I sweet. (Ko neh dah kenapa bikin ayat gedik? *Pangggg lempang diri sendiri!*)

Tulah pelik, nak kata minat pink tidak. Tapi baju dalam wardrobe banyak tone kale pink...boley? Haha pelik tapi benar. Kalau tengok baju kat shopping mall, mesti 'usya' yang kale pink dulu ohohohoho~ Tatau la apsal, pink neh nampak sangat manis kot, kan?

Yang pernah tengok business blog saya mesti rasa "Biar betik Cik Chelsea neh tak minat pink, blog's layout - pink. Business logo - pink." Errrrr...saya tiada jawapan yang pastilah untuk soalan itu. Sesungguhnya (-___-')

Tuuuuu gambar kat blogger's profile tudung - PINK. Apa kejadah semua ini? Wahaha wahaha. Sekali lagi tiada jawapan, harap maklum =p.

TAPI saya rasa naluri ke-PINK-an tu memang ada la tersemat di hati dan sanubari sejak azali lagi (ceyyyy ayat!)

Ok, dah siap. Boleh sambung baca Dekektif Conan. Bye~

Eh kejap! Lupa nak mention gambar kat atas tu kat IKEA. Pergi cuci-cuci mata and TERshopping sekali =p bersama housemates masa study. Wehhh rindu kat korang! Sob sob T__T

------------------------

Inilah Puan Penganjur - Puan Ciare :)
(click gambar untuk skodeng blog beliau)


P/S: Gigih siapkan entry sementara tunggu kek sejuk, theheeee~

14 comments:

cik EPAL said...

contest yang menarik ;)

ciare (^_^)v said...

hye hye cik chelsea :) TQ join contest ni,nice stori about pink. hehe. gudluck

Abrahyn said...

semoga menang ye dik.....akak mmg giler PINK!!! tapi tak dan nak selongkar cari gambo pakai pink...tangkap gambo baju dlm lemari blh tak? hehehehe 90% pink ma....

CikChelsea said...

sis aida,
sy pon gigih gilos mlm td selongkar gmbr2 lama time study dulu =P

pic skrg jgn harap ah, mls gile nk snap gmbr sndr....ohoho..tq for the wish sis! :D


ciare,
hihi tq puan penganjur ;)


cik epal,
ko try la join gak, mn tau leh mng =P

MarlissaMusa said...

comey la awak in pink :)

CikChelsea said...

marlissa,
eh ehhh i dh kemvang neg (haha mcm kenal je ayat?? =P)

Fatul Akrul Ramli said...

piwwiit.. nak ngorat..

CikChelsea said...

fatul,
ok jap lg isi borang ehhhh =P

Hana said...

ehem..ehem..

klu awk menang kite nk royalty eaa...

sbb kite yg amek gamvar awk tuh...

lalallalal~

(*_~)

CikChelsea said...

hana,
wahahahahhaaa...
rpoyalty = credit je voleyyy??? =P

Cik Adek Manes said...

ping nye awak.. ! suwitttt.. !

ey, cam minat geks nak juin.. tpi baju ping saye sgt less ah.. ! wutado..??! ihihihi..

CikChelsea said...

cik adek manes,
hihi tq ^_^

eh cpt2 esok dh due date, posing la dgn bj pink then snap guna camera kamu yg sgt marvelous itew~ ;)

uLat cOmeL said...

huwaaaa......PINK !!!!!

*pengsan sekejap*

nak join gak la contest nih...huhuhuhh

CikChelsea said...

ulat comel,
silakan...tp cpt2 sbb mlm esok dh due date ;p

if join, gud luck :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...