25 Nov 2009

Saya pun nak...!

...cuba produk Usana *blushing*

Fuhhh, gile la penangan Usana neh. Kat mana-mana orang dok promote, sana sini USANA USANA USANA. Nanti dapat anak perempuan bagi nama Siti Usana, okay? Heh over kau!

Today baru dapat produk neh hasil 'kiriman' daripada suami kepada kakak ipar saya (abang saya la tu, saja menyusahkan kepala otak anda huwakak!). Saya beli Nutrimeal 2 tin plus Fibergy 1 tin. Beli banyak tapi tak tau macam mana nak consume? Bengong tak? T____________________T. Ada sesiapa yang sangat baik hati nak ajarkan saya makan benda-benda tuh tak? *kelip-kelip mata minta kesian*

Ada juga buat sedikit research cara consume Usana neh, tapi lain agen...lain cara makannya. Howww??? (eh, terpinjam ayat Kak Ilot pulak...tumpang lalu~). Ada yang kata boleh campur Nutrimeal + Fibergy. Ada pulak yang kata makan Fibergy sampai habis dulu, then baru consume Nutrimeal. Eh, I takde banyak masa neh (due date assessment lagi 2 minggu lebey sajork)...I nak tau cara makan yang paling mujarab untuk cepat turunkan berat badan. Mati la tak sabar sangat kan (pastu paksa-paksa orang)! Wahahahaha!

And hari tu ada jugak tanya agen harga Nutrimeal...semua quote RM110, member price katanya. Eh, saya brilliant okeh bab-bab harga product MLM neh. Untuk mendapat maklumat lanjut, haruslah buat kajian harga kan. Kata pengguna bijak? =p. Tapi saya tak paham sangat dengan dia punya cara pembahagian harga [autoship price RM99, wholesale price RM110, retail price RM132]. Jauh beza tak retail price dengan autoship? Tak berapa jauh la kalau bandingkan dengan HL, huwakakak!

Tapi kan tapi kan tapi kan...Nutrimeal yang saya beli neh harga RM80 sahaja per tin. Sumpah tak paham mengapa boleh dapat harga murah gilos, lebih rendah daripada harga yang sepatutnya? Saya bukan ahli yek, jadi banyak tak faham T____T. Kang tetiba ada pulak yang cakap haku beli product tak ori? Gituhhhh. Lantak ah yang penting banyak gila dah save neh lalala~

Tak sabar mahu try, mintak-mintak la sodap dan mujarab! Aminnnnn...

20 comments:

chika said...

Ha try try.
Moga berkesan :)

I takyah makan semua ni tetiba je lost weight mendadak-dadak. Sampai husband dah worry gila tak tau nak cakap apa dah (45kg je tinggal O.M.G)

Pastu doctor I cakap kena consult dietitian. Takmo lah. I dah malas makan now. HAHA

CikChelsea said...

45kg??? haiiyooohhh...sgt ringan la kamu! jgn kasi ringan lg nt BMI tak stabil.

pjm sket mood mls mkn, need it so badly =P

isma said...

hi..u pun consumed usana eh?hehe good luck. so far i rasa nutrimeal tu bags sangat..tp plik la cane leh dapat rm88 tu?

CikChelsea said...

rm80 bukan rm88 =P

i beli from 1 guy nih. never see him sbb kirim thru my brother je. dia pick up kt PJ.

u distributor ke? i pun tatau apsal leh dpt murah sbb beli from him all usana products ada 20%

As said...

Adik manisss, tgh cuba usana yer? Nanti kasi tau result k kat akak...Nk try gak tp masih was2 gitew. Good luck arrr...

monstorious wife said...

uolls try dulu.. kalau berkesan nanti akak nak promosi kat fiza.

monstorious wife said...

Uolls try makan usana tuh, kalau berkesan nanti akak promosi kat Fiza.. Motiff sangat fiza nak diet tapi tetap nak makan banyak kaedahnya.. sampai 100 tahun pon belom tentu dapat okeh.

CikChelsea said...

sis as,
supposedly dh try semlm tp disebabkan abg sy eksidon jd dia tpaksa delay blk kg. hr jumt neh br dpt bsua dgn itu usana. so next week la br blh bg product review :D


kak ilot,
wahahahah edisi mengutuk member sendiri =P

okes, nantikan mgu dpn insyaAllah bg review ;)

reena said...

Sila try USANA itu! Sedapp! RM80? Wahhh. apsal murah gila ni. Hmm..

CikChelsea said...

reena,
eeerrrr..saya pon tatau la apsal dpt discount, sy tak mintak pon tp dia sndr ckp sume ada 20% off..how?

isma said...

ehehe..ni mesti die bg offer price to downline die kot...u amek flavor ape ek?kalo amek flavor vanilla try la resipi ni:
250ml air plain untuk 1 scoop nutrimeal+1/2 scoop fibergy+few drops sunquick.Sure u will not feel carving,dear. Actually i recommend u tambahkan fibergy tu so u takkan rase lapa because bnyak fiber.Anything kalo nak tanye pasal nutrimeal or USANA products, just email me eh?emaduel@gmail.com
eh BTW, nice blog.let's exchange link, dear. Slamat Berkenalan! ha, enjoy yr nutrimeal k?

CikChelsea said...

isma,
i bkn ahli pon =P sbb neh 1st time nk try, n tak bhajat pun nk jd distributor. i amik choc + vanilla flav (amik 2-2 theheeee~)

errr...i ada tny kt sorg agen neh, dia ajar jgn cmpur mkn nutrimeal dgn fibergy nt lmbt nk lost weight. dia suruh minum fibergy smpi habis br consume nutrimeal

dia ajar cmneh:
Pagi
- 2 scoop nutrimeal dgn 300 ml air sejuk
- pastu amik 1 biji Ao Pro+1 bj Chelated Mineral+1 biji Proflavanol
- Air kosong minum 3-4 liter sehari

Tengahari (1 - 2)
- 2 scoop nutrimeal dgn 300 ml air sejuk
- Pastu amik 1 bj Ao Pro + 1 bj Chelated Mineral.

Petang (7-8)
- tak amik nutriemal ganti dgn meal - makan sayur hijau/sup sayur (seumpamanya)
- pastu amik Ao Pro 1 bj + Chelated Mineral 1 bj + Proflavanol 1 bj.
- Air kosong minum 1liter sebelah mlm

If dalam masa jarak pengambilan rasa lapar ... leh amik epal hijau sebiji. Nak turun cepat make sure meal amik sup2, sayur hijau, epal hijau, oat, biskut fibre .... salah satu kay

Hope jawapan sy dpt membantu. Jgn lupa share testimoni yer

isma said...

ooo..detailnye..hehe that one is reset programme dear..kalo u amalkan lagi capat la trun..kbanyakan kawan2 i consumed nutrimeal twice per day..ikut keselesaan u if nak campur kan fibergy+nutrimeal..stakat ni ader kawan i yang trun 2kg in 10days..tu pun weekend die tak diet..and weekdays mesti die makan makanan berat.now, die da nak menghampiri target die..nutrimeal ni berkesan,murah and sedappp :)

CikChelsea said...

isma,
hehe...i tanya direcylt kat agen tu n dia sgt la baik sudi explain 1-1 (i mmg tatau langsung how to consume usana T___T)

program yg dia suggest neh mmg cpt turun kg kn? sbb i bc testimonials from her customers, semua turun 2-3 within a week :)

isma said...

yup..kalo kawan2 i yang xfollow reset programme tu boleh trun 2kg, if u follow reset programme ni sure lagi cepat la trun kg..gd luck la..jgn lupe share testi nnti ye :)

CikChelsea said...

isma,
i consume fibergy je skrg nih, br start :)

tp pg neh dh TERmakan sup tulang (owh cannot tahan nafsu, bau sup itu sgt menggegarkan naluri T__T) habis la i habis la i!

ptg neh "tebus" dgn workout tsskkk

isma said...

haha..takpe2..tbus balik!

CikChelsea said...

isma,
whoot whoot i berjaya tebus dgn JM workouts td..yahuuuuu ;p

isma said...

yeah!tak sabar nak tunggu yr testi..testi yang follow that reset programme :)

CikChelsea said...

isma,
errr dear, akak tu kata yg i buat neh bkn reset program la. dia kata neh just detox je. consume fibergy ada certain org ada trn berat, ada yg langsung tak. paling bnyk pon dlm 1 @ 2 kgs je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...