6 Nov 2009

To blog or not to...

Penulis sedang mengalami fenomena batu belah berbelah bagi, was-was dan tidak boleh hendak decide sama ada mahu menulis tentang sesuatu yang sangat peribadi atau pun tidak di sini (blog).

Kalau tulis...
Lega kerana dapat luahkan apa yang terbuku dalam hati.

Kalau tulis...
Mungkin akan membuatkan 'pihak tertentu' berasa panas hati dan panas telinga.

Kalau tulis...
Mungkin akan ada yang bersimpati.

Kalau tulis...
Mungkin akan mengundang umpat dan keji.

Kalau tulis...
Harap-harap jadi teladan kepada orang lain.

Yang last sekali tu paling bagus, sebab manusia neh kadang-kadang tak sedar dengan apa yang dibuat. Bila dah ada 'kejutan' baru tersedar.

Kalau tak tulis...
Hati sendiri yang panas (hinssss hinsss telinga berasap).

Kalau tak tulis...
Sampai bila-bila asyik rasa nak tulis je kah kah kah! Ok, tak kelakar T__T.

Tajuk karangan adalah sangat peribadi, sebab itu penulis terpaksa berfikir berjuta-juta kali to blog or not to...ada hati yang perlu dijaga. Tapi, perlu ke jaga hati orang, kalau orang lain tak reti nak jaga hati kita? Jaga hati pon tak reti, apatah lagi nak hormat orang lain @efekesyhm$#%&

3 comments:

cikjun said...

apakah itu??

eddie dewanaga said...

better not...

jika ia bisa menyebabkan lu rasa bersalah satu hari nanti.

CikChelsea said...

cikjun,
something to do dgn isu yg aku ckp kt YM semlm

eddie,
utk apa aku rs b'salah? sbb salahnya bukan dipihak aku...serius neh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...