5 Nov 2009

Tolonglah malu sikit (kalau banyak lagi bagus)

Kau tak tahu malu ke?http://emo.huhiho.com

Tetiba sangat bukak entry nak marah-marah, ekekekek. Rasanya sepanjang tahun neh, banyak sungguh "penangkapan" dibuat ke atas kaki plagiat bukan? Yang terbaru semalam, Chika pulak jadi mangsa. Hari tu Iza owner of "thepinkstilettos" and her sis Wani pun telah menjadi mangsa plagiat jugak. Tapi yang paling berani mati ialah kaki plagiat yang plagiat entry si Jebon yang dah tentu-tentu beribu readers dia (bosan ah dia dah lama tak update blog!)http://emo.huhiho.com. Kejap je sudah kantoi, terus si kaki plagiat tutup blog =p. Eh sebelum terlupa, Si Cantik Hanis tu pun pernah kena juga. Memang gila betul la kaki plagiat neh T___T.

Tak ada pulak yang berani nak plagiat entry dari RedMummy yek? Kih kih kih...yang neh siapa buat memang ah, tak tau nak kata berani tahap apa. Lebam mata kau kena swing dengan heels merah Mak Merah tu nanti.http://emo.huhiho.com

Tapi ada juga kaki plagiat yang malunya sekejap je. "Tutup" blog sekadar 2 atau 3 minggu, lepas tu open to public semula. Yang nih memang best, spesies muka tebal muahahahah!!!http://emo.huhiho.com
Itulah dia...
Orang nak berblog, engkau pun nak juga.
Orang ada ramai readers, engkau pun tak nak kalah.
Orang berbakat goreng ayat, engkau tiru ayatnya.
Bila engkau kantoi, siapa yang malu?
ENGKAU LA YANG MALU
Lalalalala~
http://emo.huhiho.com
Teringat zaman kegemilangan Kak-Piah-Zadora dulu, rajin gila dia jadi "polis internet" pergi kantoikan kaki plagiat neh. Penulis masih ingat lagi, seorang blogger yang sekarang neh dah agak FEMES kena kantoi dengan Kak Piah, bukan sekali tapi 2 kali. Katanya dah menyesal, tak lama lepas tu jadi kaki plagiat balik. Tak apalah, cerita lama sekarang pon dia dah FEMES siap dapat pergi Singapore lagi atas jemputan Nuffnang (oppssss terlebih sudaa...)http://emo.huhiho.com. Itu masa Kak Piah masih waras la, before dia buat entry pasal pondan ke entah apa-apa, time tu dah malas nak amik port.

KENAPA PLAGIAT?http://emo.huhiho.com

Engkau tak belajar mengarang ke kat sekolah dulu sampai desperado sangat nak tiru ayat orang? Teruk sangat ke penulisan engkau? Tak lulus periksakah? Buat esei ketika di sekolah guru bagi 'gred F' kah? =.='

Penulis asal bukan main lagi berusaha membina ayat demi ayat, "goreng" sesedap rasa untuk jadikan entry mereka best. Engkau pulak sesedap rasa tekan ctrl C lepas tu ctrl V. Lepas tu tekan "publish" tadaaaaa siap sudah 1 entry. Gila keji! Shame on you! YES YOU!!! (Untuk kaki plagiat lah, kalau anda bukan yang dimaksudkan usah terasa, ngeeeeehhh~)http://emo.huhiho.com

Yang peliknya kaki-kaki plagiat nih cilok entry dari bloggers yang femes-femes je pulak tu. Cubalah, cilok entry orang yang kurang femes kan lambat sikit kena kantoi atau tak akan kantoi langsung kah kah kah!

Kan? Kan? Kan?http://emo.huhiho.com

------------------------

Saya sebenarnya bosan, hari ni tak tau nak goreng entry pasal apa. Sambil menunggu perlawanan bola sepak yang lambat lagi nak start, saya ketuk-ketuk la keyboard nih. Maka terhasil lah entry ini.

Entry ini tiada gambar, takkan penulis nak letak gambar bekas kaki plagiat yang disebut di atas pulak? Nanti banyak pula duit Nuffnang dia, kamu-kamu semua pakat pergi terjah blog dia (siapa ingat ayat ini? Keh keh keh jahatnya penulis!)http://emo.huhiho.com

7 comments:

Aida Narina said...

Agaknya kalau buat coursework atau tulis report, mereka2 ni mesti kene black-listed by the lecturers. Kalau ade references/bibliography/footnote tak apa juga. :P

monstorious wife said...

oh...i like piah zadora..
ntah apesal dia tutup blog..

Nasib baik la akak tak famous.. kalau tak haruss jadi mangsa plagiat.. paling best, siap plagiat gambar owner blog skali tuh..
memang tak tau la nak cakap apa..

eddie dewanaga said...

beb, lu kalau bikin bloghopping, terjumpa blog yg tiru gua, lu bilang eh, biar gua tembak sekor2...

CikChelsea said...

aida,
tak pun mrk ini spesies yg mmg tak reti buat ref...kan leceh buat ref kena alert dgn simbol koma, noktah, etc. =P

kak ilot,
gossip dia terbaik kn? kelasss sgt takde web lain yg boleh buat mcm tu..mueehehehe

dia bukan tutup blog rasanya, tp blogspot "haramkan" post2 dia sbb mesti dh bnyk kali sgt org flag blog dia tu..hihih.

eh ada ek org plagiat siap amik gambar owner? siapa? siapa? =P

CikChelsea said...

eddie,
huk huk~
biasanya owner yg tau sndr, tp takpe...if one day ada org berani plagiat entry blog lu (especially senandung series tu) gua akan report

ay ay chief =P

izwan7 said...

biasela..org lagi bagus kite ikutla care die tulis..
bukan copy ape die tulis..

tapi lagi bagus ade identiti sendiri..come on believe in yourself

CikChelsea said...

kes yg haku mention tu semua control C + control V. nan ado ikut cara tulis tapi kopipes keseluruhan ayat (cuma adjust nama, tempat, ect...)

keji btol, mende mcm neh pon nk plagiat..sian dow kat org cmtu tsskkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...