22 Dec 2009

1 dan 2 belum, 3 dan 4 sudah

[Sepanjang hari tajuk entry adalah slaah, tapi takda orang notice hahah]

Gambar 'recycle' - Shopaholic & Baby belum 'dirasmikan' gara-gara Edward Cullen ;p

Saya membaca Twilight Saga adalah secara menyongsang! Theheee~ Hal ini kerana novel ke-3 (Eclipse) dan novel ke-4 (Breaking Dawn) telah habis saya baca, tapi novel pertama (Twilight) baru nak mula, howww??? Hehe tapi takpe sebab dah tengok filem =p. So, faham la jalan cerita. Kalau tak tengok 1st and 2nd movie tu, hareeem la nak paham T__T.

Ada reader tanya saya Eclipse and Breaking Dawn best ke tak? Ni pendapat saya la, Eclipse adalah sangat exciting tapi jalan ceritanya meleret-leret. Jenuh tunggu ingatkan la Bella dengan Edward kawen dalam Eclipse, rupanya nan hado! Dalam Eclipse banyak cerita pasal emotion Bella towards Jacob. Ada 1 part tu, Bella kiss Jacob - terus rasa macam nak lempang je budak Bella tu laju-laju! Tamak gilos Edward nak, Jacob pon nak. Ko amik la Jacob, Edward pass kat haku kah kah kah!

Gambar 'recycle' lagi (plastic kedai tu dah bukak, dah ganti dengan plastic wrapper buku teks sekolah. Terasa macam budak sekolah balik keh keh keh)

Tapi, bila anda dah baca Eclipse lepas tu tak baca Breaking Dawn memang macam tak normal ah! Sebab dalam last novel neh la Bella dengan Edward kawen dannnnn ....... (sila pergi beli dan baca sendiri muahahahaa!). Last novel neh saya rasa sangat worthy la untuk dimiliki, ending pon best =)

Tu jelah kot. Kepada Hai yang bertanya...pergi la beli 2-2 nescaya tak menyesal, heeeeee~

Owh, ada yang kata "Tak meleleh pun bila tengok Edward Cullen." Well, obviously taste orang lain-lain, macam saya yang tak tertarik pon pada Jacob Black (lebih tertarik kat warewolf yang lagi sorang tuuu - bukan Paul. Tak sure Jared ke Embry hohoh. Tapi, sumpah budak itu adalah jambu =p). Lagipun, Twilight neh kan cerita cinta remaja...kalau tak de rasa apa-apa perasaan bila tengok tu tanda dah tak remaja la kot kah kah kah! Tumpang lalu~

10 comments:

twilighter said...

novel ni english ka melayu ka?

CikChelsea said...

english =)

meyour said...

twilight yang first tu kalau terjemah dalam novel melayu jadi 'senjakala' kalau yang new moon tu jadi 'cinta baru'...hahhaha..

MarlissaMusa said...

oh tidakkkk!ni buat saya tak sabar nak baca breaking dawn...argghhhh..last weekend pon apa kerja tak jadi buat gara-gara eclipse..n agreed..nyampah kat jacob..gatai1bella pon sama..confuse semacam..kalau dah takmo kat edward..kasi je kat kita kan?kan?hihi

CikChelsea said...

meyour,
ha'ah betul, dh bnyk dh kat book store. ko beli yg malay version ke? ekekekee =P

hr tu selak2 yg BM, mak aihhh tak best gilos ayat english translate ke BM..kurengggg feel nya..thehee~


marlissa,
cepat2 pergi beli sementara stock masih ada...go team edward ;p

Fatul Akrul Ramli said...

buku dia lg best dari movie dia

meyour said...

I'm not twilight person...
better tgk twilight zone version hitam putih kot...
huhu

CikChelsea said...

fatul,
vetulllllll...sangat setuju di situ!!! =)


meyour,
aku dl pun tak layan twilight. sekali tu dh TErlayan..hambeeekkk, terus angkut (pow org sebenarnya kah kah kah!) novel dia..hahah!

baca novel mmg lg best drpd filem

isz_3707 said...

budak, ketahuilah olehmu bahawa ke 2 2 movie adalah LANGSUNG tidak boleh menyamai kebest-an novel. Kalau ko baca twilight and new moon mesti banyak yg ko akan tau. Movie tu like ntah brapa percent dr buku. ye lah, kot buat movie detail bila taun plak nak habis tgk ye x. Sila bc buku dulu sblm tgk movie, baru ko tau citer sebenar.

/Kek bella dalam new moon sepatutnya adalah kaler pink hoccay!

CikChelsea said...

hari neh dh baca 3/4 twilight...apsal lain sgt ehh scene dlm novel dgn dlm movieeeeee???

haihhhhh

(new moon belum baca lgik!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...