17 Dec 2009

Kena ye ye baru berjaye

TAHNIAH kepada pasukan bola sepak Malaysia di atas kemenangan pingat emas di Sukan SEA!!! Pasukan lelaki la of course, team perempuan jadi 'lauk' je T____T. Kalah belas-belas adehhhh malu sungguh. Baik tak payah hantar T___T.

Anyways, kemenangan team lelaki diharap dapat la menutup aib team perempuan, tak dapat tutup banyak..sikit pon jadi la T___T. Setelah 20 tahun menanti kilauan pingat emas untuk acara bola sepak, penghujung tahun 2009 mencipta sejarah manis untuk kontinjen kebangsaan...oyehhh! (tetiba berasa sangat patriotik, keh keh keh).

Akhirnya berjaya membalas dendam kekalahan menentang Viatnam masa Pesta Bola Merdeka tahun lepas kat Bukit Jalil. Kalah penalti yang sungguh menyakitkan untuk diterima! I pergi tengok okeh (baiklah tak perlu mention, takda orang tanya pon tssskkkk T___T).

Eh, tadi tengok siaran kat channel mana? RTM2 ke TV3??? Kalau anda tengok RTM2, mesti dapat saksikan BRADER POYO yang ye ye sangat menunjukkan semangat patriotisme di kaca TV. Menjerit-jerit kat microphone cakap pum pam pum pam, sumpah annoying! Blah la lu brader! Time Malaysia menang memang la lu ye ye sangat jadi number 1 supporter. Cuba team Malaysia kalah??? Maybe lu la orang pertama yang ye ye jugak kutuk Malaysia!!!


TAHNIAH lagi sekali untuk pasukan bola sepak Malaysia!

6 comments:

monstorious wife said...

nasib baik uolls tulis kat blog.. kalau tak harammm akak tak tau pon malaysia menang Emas.. **matila bukan peminat bola..

aku zaty said...

malaysia boleh!!!=p

wawan said...

saket hati ok tgk dorg kalah kat penalti dulu tuuuu (walaupun tgk kat tv ja..perlukah mentiOn jgk?)

skang dah balas dendam..hehehe

Fatul Akrul Ramli said...

sedih betul vietnam kalah.. T__T

CikChelsea said...

kak ilot,
sy sanggup drive bdesuppp dr batu pahat blk rumah semata2 nk kejar tgk game. ada polis lak tu ms OTW, naseb baik tak kena tahan =p


aku zaty,
yeahhhh bebeh..theheeee~

CikChelsea said...

wawan,
ok skrg wajib la dah ilang sakit ht kannnn??? ;p

mari bg limaaaaa (direct translation apekahhh???)


fatul,
kamu pergi pindah ke viatnam skrg!!! kamu dibuang negara dgn serta merta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...