30 Dec 2009

Kluang Station at home

Siapa orang Kluang? Asal Kluang? Menetap di Kluang? Awe ko dok diam-diam hahah ;p. Sila bangga jadi orang Kluang sebab ada 'Kluang Station'. Bukan railway keretapi tu yang perlu dibanggakan, itu Segamat, JB pun ada (ok Yong Peng takda) tsskkk T____T. Tapi, sila bangga dengan railway coffee yang famous gilos tuhhhh. Sampai ke The Spring, Kuching ada 'Kluang Station' tau ;)


Uhhhhh, apa nak cakap pasal rasa coffee neh eh? The best coffee yang saya pernah rasa! Dah la pekat, bau dia hmmmmmm...elok-elok mamai pepagi buta bau je kopi kat dapur terus segar mata @_@. Saya tak minum hot coffee kat luar, sebab TERlalu pekat dan pahit, akan menyebabkan kepeningan. Iced coffee takpe =p. So, langkah terbaik takmo kasi pening dan masih boleh menikmati kelazatan kopi panas Kluang Station? Beli kopi mereka dan bancuh kat rumah keh keh kehh~


1 paket macam neh murah je RM7.50, if beli kat Kluang Station tempat lain tak sure how much it will cost. Maybe lagi mahal kot. Ada sesiapa yang pernah beli kopi Kluang Station kat One Utama? Tesco Extra, Shah Alam? Atau The Spring, Kuching?

Letak kat dapur kejap je tinggal separuh. Minggu depan confirm kena pergi beli lagi kat Kluang. Ada sesiapa nak kirimmmmm??? ;p (Owhh yessss, I'm a coffee addict!)

7 comments:

eynda said...

Tak pernah beli yg bancuh sendiri....tapi selalu beli kopi ais kalau terjumpa kluang station....sedaappp....pencinta kopi jugak :-D

iena said...

sama la suka sangat dgn kopi

CikChelsea said...

sis eynda,
sy ketagih dgn coffee kluang station, sbb tu kne ada stock kat rumah. nak pegi ke Kluang tia2 hari adoyaiiii susah ;)

iena,
bagi 5 sket..hihi

Azryn said...

Sis, kalu bli akak kem 1. Dh kehabisan stok dh nie.

CikChelsea said...

sis as,
mgu dpn kot br pegi...nt kite roger2 wokehhh? ;)

reena said...

Selalu nampak Kluang Station ni kat Ikano & OU. Tapi tak pernah try lagi. Sedap eh? Kalah Old Town? (Oh, Old Town tak dak la sedap mana sangat. Biasa2 je..)

CikChelsea said...

reena,
i plak tak prnh try old town..hahahaa...so howwww nak compare? =P

tp coffe kluang station mmg sedap owhhh! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...