16 Dec 2009

Mungkin yang ke-11 (kalau tak silap count hehe)

Minggu lepas sehari sebelum ke JB sempena menyambut "Sambutan Hari Tua" (-_-') terpaksa menyiapkan beberapa kerja terlebih dahulu. Sepanjang malam berjaga menguli fondant untuk buat bumble bees + sunflowers (fondant = icing sugar berbentuk dough, saja explain kot-kot ada yang tak tau hehe).

Lebih kurang pukul 3 lebih (pagi) penulis dah start rasa bosan, adusss payah neh kalau bosan dah naik atas kepala kerja pulak belum siap. Tiba-tiba TINGGGG! 1 idea bergeliga menerjah ke dalam otak. Penulis berlari-lari anak (gedik ko! ingat tepi pantai nak lari-lari??? T___T) masuk ke bilik sambar laptop + charger. Terus letak atas working table lincah bukak movie. MOVIE apa??? Harus la jawapannya Twilight...muahahahahahhh!!! Kalau tak silap count, dah 11 kali tengok Twilight. Nak buek camno, Edward sangat irresistible =p

Bumble bees yang gumuk sket tu YB, yang kici sket tu saya (aik??? tak sedo diri gamaknya kah kah kah! tumpang lalu~)


Memang tak mengantuk langsung ah menyiapkan fondant bumble bees and sunflowers sambil bertemankan Edward Cullen di skrin laptop =p. Sedar-sedar movie tu habis, kerja pun dah tak banyak. Hehe! Habis movie, layan pulak Twilight's soundtracks sambil siapkan saki-baki kerja yang tinggal =)

Hari tu buat bumble bees neh extra beberapa ekor. Yang sekor tu siap ada taring, siap bagi nama "Edward" haha. Sekali tu kena 'baham' dengan anak buah yang umur 2 tahun lebih tssskkk (-___-'). Si kenit tu siap cakap "Cheedappppp" tssskk lagi sekali. Kesian Edward I...

4 comments:

yantie said...

comel la bumble bee ko..=)
kalaulah aku sekreatif ko..bestnya boleh kerja kat umah tunggu suami balik je..keh! keh! keh!

♥miszluna™ said...

terer nye ko..

huu
gile la..
salute abes ni!


huhu


=D

yay!
edward mmg sentiase best!

CikChelsea said...

yantie,
hohhhh, ko nk jd suri rumah ke? org nk kje, ko lak takmo...apakah? meh la tukar tmpt..keh3 =p


miszluna,
penangan edward maaaaa...hehehehehee

mimie said...

cantik...buatkan i punya satu je:) nak taruk kat keta...mmm...buat 10 la baru nampak kalau gantung kat kete:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...