14 Dec 2009

Nota dari hati untuk Siti

Ini adalah entry berbentuk provokasi haha!

Tok Ti,
Somehow if you happened to read this (eh paham ke English? Takpe saya baik hati saya tolong translate kan ye... "Seandainya anda terbaca nota ini")

My friend received nasty comments at her blog (I'm absolutely positive it was from your fan). One of the comments says that; (ni kalau tak paham suruh la laki ko translate)

Anonymous said...
lebih baik menutup aurat walaupun ckit daripada tak tutup lngsung!!
December 14, 2009 8:54 AM

I just want to say "LOOK WHAT HAVE YOU DONE?"

Hukum mana yang kata baik tutup aurat sikit daripada tak tutup langsung? Cuba cerita mazhab mana yang guna pakai hukum macam ni? Itulah sebabnya, menjadi tanggungjawab anda sebagai seorang public figure (dan mungkin icon untuk sesetengah individu) memberikan contoh yang baik untuk peminat-peminat anda.

Anda tidak bertudung pada pandangan mata saya, hanya menutup kepala yang saya tidak tahu apa motifnya! Mungkin membiasa-biasakan diri sebelum hendak mula memakai TUDUNG SAJI barangkali. Fesyen terbaru untuk masa depan??? Mungkin???

Cuba bayangkan jika setiap peminat anda yang berniat "Nak ikut fesyen tudung CT" tapi hakikatnya apa yang mereka pakai itu bukan tudung. Mana mungkin jambul terjojol dan nampak leher dikatakan menutup aurat. Setuju, tidak? Anda fikir anda dapat "saham" akhirat atau tidak?

Walaupun peminat anda tetap menyokong pendirian anda yang menutup kepala (tidak layak dipanggil tudung!) dengan cara itu sebagai langkah awal untuk anda menutup aurat pada masa akan datang, ketahuilah sesungguhnya dalam Islam "MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA"

Peminat anda melenting bila ramai mengatakan anda HIPOKRIT. Untuk apa marah jika memang benar anda hipokrit. Konon nak berubah lepas balik mengerjakan ibadah haji. Mengapa perlu berjanji kalau hati belum bersedia?


P/S: Sesiapa nak CD Tok Ti (semua original beb huk huk) yang lama-lama boleh la mintak kat penulis. Nak buang nanti jadi kawan syaiton pulak...membajirrrrr.

P/S/S: Itulah orang tua-tua pesan, kalau suka...jangan suka sangat. Kalau benci, jangan benci sangat. Tengok sekarang, dulu suka sangat...sekarang jadi tak suka. Hahahampessss.

P/S/S: Penulis tak kutuk artis lain sebab penulis "tak patah" hati dengan artis lain. Penulis tak pernah minat penyanyi macam penulis minat CT DULUUUUU! Patah hati okeh bila dia menjadi seseorang yang 'macam' bukan diri dia. Sekarang, paham tak kenapa penulis highlight pada CT seorang dan bukan artis lain? Patah hati. Patah hati. Pahat hati. (penulis kutuk CT ke? Anggap jelah teguran bukan kutukan. Owh ya, ini ditujukan khas buat Smile and CT LUVERSSS <-- yuksss!)

18 comments:

mimie said...

wakakakaka...memang entri the best:) mesti panas je peminat2 fenatik tok ti. ti diorang meroyan plak kat blog you net...wakakaka. i pun ada cd ct. kalau sesiapa mau meh i bagi sekali:p

CT LUVERSSS said...

saya tidak mahu berbalah..tapi kat dunia ni nobody perfect..mungkin niat ct untuk berubah perlahan-lahan..urusan dia tak pakai tudung full ke apa ke itu hal dia dgn yg maha ESA..kita ni hanya mampu berdoa agar suatu hari nanti dia bertudung penuh..lagi pun apa yg kita dapat kalau kutuk dia??buat dapat dosa je kan??saya mengaku yg saya memang peminat dia..tq..peace!!

smile said...

asal isu ct tak pakai tudung full,peluang anda untuk mengutuk..tapi jika artis lain yg terdedah sini terdedah situ,pakai baju tak ade lengan and others tidak pula anda mengutuk or menegur??apa sebenarnya niat anda??mungkinkah anda mengambil kesempatan di atas sifat ct yg tidak mengendahkan kutukan org untuk anda senang2 mengutuk beliau??beliau juga ada maruah..adakah niat anda untuk menjatuhkan ct??saya tidak faham..baiklah anda memikirkannya dalam-dalam..apakah betul yg anda lakukan??saya rasa anda tentu boleh berfikir..tq

CikChelsea said...

mimie,
if dorang meroyan nampak sgt la dorang dangkal n sgt senang diprovok ;)

CikChelsea said...

ct lurvesss,
sy dh melepasi phase minat ct..peace jugak!

smile,
sy kutuk ke? knp ya peminat CT skrg ni mudah sgt terasa teguran ialah kutukan?

uLat cOmeL said...

awww~ terase i..
sebab i feminat setie ct taw~
jgn kutuk dye..huhuhuhuk
sedey niy..

CikChelsea said...

ulat dear,
kutuk ke? apsal semua org kata kutuk? T____T. most of my sentences in the post were FACTS.

a part from personally I said she was hypocrite.

does facts = kutukan? hmmmmm

MommyCT said...

hohoo..sib baik akak bukan tok ti...tp ti jugakle. Dun worry akak tak terasa ..auwwww!

bukan ko sowang tegur dek....dah berjuta kot.

oretlah ni..bila kita nampak sesuatu yg tidak elok..maka gunakan kudrat utk menghentikannya. jika tak mampu gunakanlah kata2...kalau tak berani jugak tegur dlm hati.

bukan isu dia lebih sopan dari orang lain...tapi isu jadik ikutan tu....dia kan terpemessss...dapat saham sekali la kalau feminat tiru kannnnn! trend setter katanya..samalah mcm ehem kes2 lain.

CikChelsea said...

mommy ct,
harap2 la cik smile and ct luversss tu baca jawapan matang akak neh.

kalau tetap tak paham tak tau laaa...dh buta hati la tu kot T____T

Ana said...

tegur sebab sayang.
yang biarkan je tu yang tak sayang
yang sokong? LAGI LA !!

Anonymous said...

cayalah!!~~~
sy sokokng penulis..
tahniah di atas kata2 bernas anda..:)

CikChelsea said...

Ana,
SATU lg kata2 org matang yg perlu diambil berat..hehe ;D


Anon,
mungkin segelintir je yg bsetuju, tp thnx sbb kita sekpal kot dlm isu neh =)

mimie said...

usahlam layan...kalau kita cakap pe2 pun tetap nak kata ct betul walau sanggup belakangkan agama(kenyataan yang pahit tuk ditelan oleh smiley and ct luverness ke apa)lalalala...

CikChelsea said...

mimie,
provoke lg dan lg dan lg ;p

(pelik mereka neh, sakit hati ttp tatap la baca apa yg i tulis...muehehehehee...i loikeeeee!!!)

gelak guling2 atas katil

mimie said...

tula....i pun like:) menarik untuk lihat orang penetik2 ni. cakap tanpa gunakan akal dan pengetahuan yang diberi olehnya......silela datang ke blogku plak kalau komen sini da penuh ye cik smiley and ct lurveness....lalalalalala

Saira Azura said...

ALLAHU AKBAR..

ape kejadahnye anak2 muda di zaman sekarang..mereka sudah tidak memperdulikan tentang ISLAM..tetapi lebih memuja manusia? dimana akal mereka?adakah ini salah mak bapak mereka?atau pemikiran kolot anak muda zaman serba canggih ini?

semakin canggih dunia semakin terpesong akal fikiran mereka..ape nak jadi???

terlalu memuja manusia bersamaan dengan ORANG-ORANG KAFIR YANG MEMUJA MANUSIA, HAIWAN, BATU, MATAHARI..JAHIL SUNGGUH!!!

(sila baca dengan nada wan kamruddin)..huhuhu

CikChelsea said...

mimie,
sempat lg promote blog dia..cehhhh =p


saira,
haha..ada style wan din la ko saira..kah kah kah!!!

Saira Azura said...

bese lah..aku dulu cita2 nak jd wartawan.tp tak boleh..nak jadi wartawan kene cun..aku tak cun..comel jer..huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...