16 Dec 2009

Please, please, please kamu jangan nakal

Dah la sudah-sudah cerita pasal artis, dah tak larat nak gelak! :D Nasib baik la through blog sajork, kalau in real life mereka yang berkenaan begitu senang diprovok...apa natijahnya? Kita jumpa kat court! Keh keh keh ;p


Sesiapa yang "hangen" dengan penulis, penulis nak suggest korang dapatkan minyak angin macam dalam gambar kat atas neh. "Minyak gosok panas cap helang" memang berkesan menghilangkan angin. Errrrrr, tapi kalau hangen tak tau la berkesan ke tidak. Kena cuba sendiri la kikiki...

Tapi penulis guna untuk membuang angin di perut, sangat berkesan sekali! (bukan sekali tapi berkali-kali-kali). Penulis neh kadang-kadang mempunyai masalah sakit perut kalau time nak tidur. Mula la perut rasa sebu sampai tak selesa langsung nak tidur. So, amik minyak neh gosok kat perut 5 minit lepas tu Alhamdulillah boleh tidur dengan selesa + nyenyak. Dah pernah guna Vicks, bam serai wangi, minyak Yuyi (ingat kau bayi ke? kah kah kah!) tapi minyak gosok panas neh yang paling excellent kesannya! =D

Kot-kot Smile dengan AAAA (apa punya anon guna nickname macam neh? takde taste langsung ;p) nak cuba buang angin yang tak patut dalam badan, boleh la cuba. Ke nak penulis tolong beli and postkan? Heheh =p

Owh! Malam tadi penulis cerita pasal "kepanasan" yang melanda kat blog neh pada YB. Penulis adalah kena tegur sama YB dia kata "Please, please, please kamu jangan nakal..." (-___-') Ok tipu, tu sebenarnya lirik lagu Alif Satar haha! Takde maknanya dia nak tegur cakap ayat macam kat atas tu, sangat tidak menonjolkan ciri-ciri YB. Errrr...tapi hari neh dia nak buat spot check kat blog neh, dia mahu baca apa yang mengakibatkan kepanasan itu. Siap tak kasi edit walau sebaris ayat pon T_____T. (Takde makna ah nak edit-edit!)

Err, hai sayang *__*

Provokasi yang penulis buat rasanya light-light je, takde la melampaui batas kan? Masih ditahap boleh diterima akal (untuk yang kental sahaja!). Alahhhh, sikit aje tu! Penulis tak marah pada AAAA yang doakan macam-macam kat penulis. Siap kata kalau penulis kawen nanti mintak-mintak la suami penulis curang, padan muka! <-- ayat neh sebenarnya yang buat YB sentap malam tadi, terus penulis kena 'tegur' wawawa~ Kalau anda kata saya berdosa kutuk CT, doa anda untuk saya itu apa pula hukumnya? Wahhhh, mendoakan kecelakaan orang adalah berdosa ye AAAA. Jadi, penulis rasa sebelum anda minta penulis tak kutuk CT...anda perlulah cermin diri sendiri sebelum berkata-kata. Sebab apa penulis mintak anda cermin diri?
  1. Sebab anda kelihatan sangat BODOH bila nak tegur orang tapi diri sendiri yang hado nak betol.
  2. Supaya anda dapat lihat diri anda sendiri dalam cermin tu. Nak kata orang, tapi dalam cermin adalah diri sendiri. Paham ke tak?

Macam Smile pulak, Alhamdulillah bagus suruh penulis bertaubat. Amin...mudah-mudahan termakbul! Siap doakan penulis terbuka pintu hati (tak tahu la terbuka pintu hati untuk apa? Minat CT balik ke?). Neh lagi 1 kes LUPA NAK CERMIN DIRI SENDIRI. Hati anda tu dah terbuka ke? Dah nampak apa yang betul apa yang salah? Takkan la kerana fanatik sangat minat terhadap artis, sampai tak boleh nak nampak silap orang yang anda puja tu. Kalau tengok dengan mata kasar pun tak boleh nak nampak, apa lagi dengan mata hati..ye dop?

Eh dah la panjang pulak penulis membebel pepagi neh. Adehhh tetiba perut sebu. Jangan risau gunakan "minyak gosok panas cap helang" untuk membuang angin di perut =p


P/S: Puan Saira, ko musti bosan kan pagi-pagi kat ofis takde nak buat apa =p

6 comments:

mimie said...

i pun nak minyak angin bukan penin tapi nak taruk kat perut sebab asik gelak je pai sakit perut:$lalalalalalala. dahla biarla peminat penetik ct ni terjun dengan labu2nya....ada kita kisah?cak3. malas i nak layan dah....hua3.

Saira Azura said...

mimie, stuju ah ngan luh..

chel, aku sajes ko gelak jer..tayah layan lah budak2 tuh..bagus tok kesihatan..

meyour said...

minyak angin tu jugak la yang digunakan essien untuk urut 'hamstring' yang injured....

CikChelsea said...

mimie,
cerita kedai kopi..owh cerita kedai kopi..tida hakim tiada saksi..lalala~

semalam dh penat dh gelak sampai senak perut T___T


saira,
mmg dok gelak jelah skrg neh...sambil geleng kepala tgk perangai bdk2 zaman skrg!


meyour,
woaaaaaa..kat england pon hado minyak neh eh??? kagum kagum ;p

izwan7 said...

pinjam tu
bukan minyak,buku tu
anybody out there

CikChelsea said...

izwan,
cessssss =p
eh ko bace chic lit gak ke? tralalala~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...