2 Dec 2009

A 'quater day' as personal shopper

Semalam last day 'mania sales' kat Parkson Batu Pahat. Mania sales neh memang buat orang gile ah! Mana tidaknya jadi gila, discount up to 80%. Baju harga ratus-ratus tinggal puluh-puluh sajork, yang puluh-puluh tinggal beberapa ringgit. Gila tak? Gila tak?

So, menjadi spesies pantang nampak perkataan SALES neh haruslah saya terjah tempat kejadian =p. Dapatlah rembat beberapa helai baju buat stock tambahan dalam wardrobe theheeee~

Semalam juga menyaksikan saya jadi personal shopper kepada 2 orang kakak saya. Mereka bagi budget dan saya jadi orang gila berebut-rebut pakaian kanak-kanak bersama para ibu lain T____T. Sumpah macam rebut apa ntah, kembur baju sana sini demi nak cari yang cantik di mata dekat di hati (cehhh tetibaaaa!).

Rembatan untuk kakak-kakaku

Naseb baik ah belum ada anak, kalau tak...confirm dah beli baju anak secara tamak semalam kah kah kah! Gile koooo, baju Disney kids harga asal RM50-RM60, tinggal RM15. Tunggu happy hour muncul jam 8 malam, discount lagi jadi RM12. Memang laju ah tangan si personal shopper neh pick sana pick sini =p

Kakak 1 punya

Kakak 2 punya

Saya adalah boleh dipercayai, taste I bagus okeh! (mati la statement perasan!). Kakak 2 bagi budget RM50 saja, suruh beli baju 'basahan' (baju pakai kat rumah) untuk 2 orang anak dia. Tapi, si personal shopper neh over pergi beli baju yang lawa-lawa untuk pergi holiday ke kenduri kahwin ke etc sebab tak boleh tahan tengok baju cute miut theheeee~

Natijahnya, total pembelian untuk kakak 2 ialah RM145. 3 kali ganda over budget. Gagagagagagagaga~ (harap Kakak 2 tak pecat saya as personal shopper T__________T)

6 comments:

Lizz said...

muahahaha. kopak duit sampai rm145. hehehe.

mimie said...

i pun tak pasal2 jadi pengaut baju budak2..isk3

CikChelsea said...

lizz,
haha takpe claim blk kt kakak 2 ;p

CikChelsea said...

mimie,
alaaaa xpe la sesekali...bkorban apa saja heheh

ween said...

taste anda bagus, tp budgeting need to be improved ;p hehe. nice picks!

CikChelsea said...

ween,
errrrr...obviously la kn ;p hancussss bab budget hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...