15 Dec 2009

Sebuah provokasi

Haha! Memang lawak ah, ternyata "experiment" saya yang sengaja memprovok peminat tegar Tok Tikus berkesan. Ada la beberapa orang yang melenting bila saya post entry sebelum neh =p (siap hantar komen panjang, terima kasih la ye!)

Saya adalah peminat eh chop ralat: BEKAS PEMINAT CT. I know exactly how it feels bila CT kena "hentam" (well I don't want to use perkataan 'kutuk' since I'm not throwing any kutukan kat penyanyi tersohor tu). TAPI, susah sangat ke kipas-susah-mati CT neh nak faham the different between kutukan @ fakta???

Cuba tengok entry lepas, ada ke saya maki penyanyi kesayangan Cik Smile and CT LUVERSSS tu? Ada saya mencarut tak pasal-pasal? Ada saya letak perkataan caci-maki? Boleh print screen dan hantarkan bukti kepada saya untuk menuntut hadiah (ceh over sangat kau!)

Rasanya bahagian saya kata CT tu hipokrit je berbentuk pendapat peribadi. The rest adalah fakta. Jadi, tolonglah bijak membezakan kutukan dan fakta.

Setelah membuat sedikit kajian bersama Perempuan Kesayangan malam tadi, dapat kami simpulkan bahawa:
  • Yang melenting-lenting ni semua budak yang baru nak 'up'. We've been on that particular stage, pertahankan artis kesayangan bagai nak rak. LOL. Sekarang bila flash back, terasa bodoh ;p. At the end bukan dapat apa pun, dapat penat je haha!
  • So, adik-adik tak payah la beriya-iya sangat nak pertahankan artis kesayangan anda tu. Tak bawak ke mana pun. Lagi elok kalau adik-adik semua concentrate pada study, lebih berfaedah =). Jangan jadikan CT sebagai idola dalam study sudah la. Pangkat 3 gamaknya. Oppsssss...!!!
  • Kalau setakat suka tengok Tok Ti dalam tv, dengar lagu-lagu dia kat radio lepas tu download secara HARAM mp3 dia dari internet, sila la malu untuk mengaku diri anda tu peminat. Serius, dulu saya beli semua CD Tok Ti yang ori (waktu bergelar pemint la). Sanggup save duit belanja sekolah semata-mata nak beli album terbaru dia T___T. Bayangkan masa tu CD dia antara yang paling mahal harganya compare dengan artis Malaysia yang lain. Kalau tak silap RM45.90 sebuah. Pengorbanan seorang peminat kaedahnya kah kah kah!
  • Dulu sanggup berdiri 5 jam semata-mata nak tengok dia duet lagu Seroja dengan Mawi sempena Sambutan Hari Kemerdekaan kat Danga Bay. Perempuan Kesayangan pulak, sanggup pergi Muar tengok Konsert CT bersama Hotlink siap ponteng sekolah hari Jumaat kah kah kah! Kau hadoooo??? (tetiba kekwat muahahahah!)

And last but not least...

Cik Smile dan CT LUVERSSS ko hado pergi Albert Hall? Tumpang lalu~


(Kalau tau masa konsert neh dia dah ada skandal dengan D.K hareeeemmm haku nak pergi tengok! Konon baik tetaplah nak laki orang <-- yang neh adalah kutukan ke fakta ye Cik Smile dan CT LUVERSSS??? lalala~)

28 comments:

Saira Azura said...

hahaha..kamikaze tol ko..tak pe..aku tak kesah ape pon..kekadang aku heran, ye yer je minat giler, artis2 tu kenal ker korang??pastu siap berabih sakan semata2 artis tu wat ape..bek korang bagi kat mak bapak..kang bile mak bapak mintak duit or luang waktu sikit jer pon, kemain takde mase lah, tak de duit lah..kalo bab artis tu, sanggup ape saje..cam lah artis tu yg bagi makan, bagi korang skolah! tak salah nak minat k..tp agak2 lah..lebih banyak rugi dr untung..sok luse bile korang dah besau panjang, baru lah time tu nak terpikir..

CikChelsea said...

saira,
kamekaze tang mana? dl jd peminat tegar ct ke kamekaze berkaitan entry? wakakak!

panas la telinga kipas-susah-mati-sitikus

smile said...

tergamak anda tulis tok tikus?? biarlah..ini last comment saya..ternyata anda susah untuk memikirkannya dan membiarkan rasa benci menyelubungi diri anda..semoga tuhan bukakan,cahayakan hati anda..amin..

smile said...

di dalam ISLAM,kita dilarang menjatuhkan maruah orang..????

CikChelsea said...

smile,
1. kn dh strike KUS tu so technically kau yg baca tikus. sapa suruh ;p n btw, if u ever heard word GURAU. ke kau neh mmg tak tau nak bergurau gamaknya?

2. tang mana aku jatuhkan maruah penyanyi kesayangan kau neh? confuse~~~


(pg2 dh singgah, trime kaseh hehe)

aaaa said...

kau ni tulis suka hati je??masa bila pulak ct rampas laki org??semoga bila kau kawin nati,suami kau curang pada kau..padan muka!!

eddie dewanaga said...

Oh my goodness...

minat tu biar berpada, jgn menonong sampai sodok orang lalu lalang.
dari segi apa nak dijadikan siti tu idola, seriously gua tak nampak charity dia untuk public.
tak boleh lupa moment dia charge 98 ribu untuk 3 jam appearance masa annual dinner Kenwood Johor dan Singapore, tapi nyanyi minus one je tanpa penari.

seorang rakan yg pernah kerja dgn jojo's production bilang dgn jumlah sebanyak itu, Kenwood boleh dapat ziana zain, kumpulan slam dan pilihan pelawak extra dengan live music.

masa tu dah penghujung 90an, ziana zain masih garing beb...

smile said...

masa bilanya ct ambik laki org??mase tu dk dah divorce ekk..tak tahu apa2 jgn cakap!!satu,lagi kau kutuklah ct lagi..rezeki ct smakin bertambah..hehehe tahun depan ct ada 3 konsert lagi..kutuk lagi..smakin kau kutuk,smakin bertambah rezeki ct,,yg kau dapat hanya DOSA kerana memfitnah org..hakikatnya ct tak rampas suami org..ingat,dosa memfitnah lebih besar dari membunuh..bertaubatlah wahai saudaraku..

Yana said...

cik chelsea..

pasni...takyah la wat entry pasal tok ti ni..let it be..


org tua2 ada kata..selagi kite nak menegur tu maksudnye kite masih sayang..(walaupon xminat dah katanya..hiks!)
kalau dah buat tak peduli tu..paham2 sahaja la..

Saira Azura said...

cik smile, name da sedap..tp lu umur bape ek? aku heran lah..aku nak ty ko soklan lah..siti tu ada tak bagi ko seringgit mase dia menang ape award?ada tak bagi ko hug mase dia kawen? takde kan..yang ko yer ye nor nak bekap si siti tu nape? kan aku ckp, nak minat tu tak salah tp ape yg org tegur tu lu nak amek pusing pastu nak sound2 org lain pehal?adoiyai..aku minat gaks kat artis..kat nabil raja lawak..tp mase dia kene henatm sebab peluk irma hasmie tu aku ckp ha..hambek ko!!sape suh ko peluk anak dara orang kan dah kene mcm2..tak de plak aku nak hangen tak tentu pasal kat org2 yang menghentam dia tu!!

mimie said...

hi smile...kalau nak doakan bukakan pintu ati orang, bek berdoa utk diri sendiri. kami yang menegur ct sebab perkara yang betul atau anda yang cuba menegakkan kebenaran walhal ct tak kenal anda pun...pastu menyokong ct pakai tudung ala2 topi...mana anda rasa patut dibukakan pintu hatinya. kami tak kutuk tapi ini adalah fakta. bagusla bagi komen terakhir, anda pun tak sakit hati dan kami takdala ketawa melihat gelagat anda yang menegakkan benang yang basah.:)

net, memenag budak sekolah kot dia ni...tak dapat bezakan fakta dan kutukan...biarla budak2....tetap ct yang betul dari agama:)lalalalalalalala

uLat cOmeL said...

adusss~! gawat nieh..blog ni asik citer sal Dato' Siti Nurhaliza jer..
adesss~

Hana said...

mcm pengacara misteri nusantara la plak smile ni...

huhuh~

cik C,

jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri...TOK TI>>>>

huhuhuahuahuahua~

CikChelsea said...

aaaa + smile,
i'm not going to argue with you KIDS! obviously u didn't hv any idea the reality of 'dunia artis'...y do u think DK n TZ get divorced for the 2nd time? well...u r not matured enough to think about it ;)

aaaa, blog aku suka hati aku...blog ko..suka hati ko. voley? ngeh3

smile, ana adri ila "al fitnal tul ash-shadum minal khot" :)

CikChelsea said...

edddie,
bro..bak kata akak ipar merangkap pengurus dia "bayaran adalah setimpal dgn populariti dia as a number 1 singer in malaysia"

alasan yg sama dia buat majlis kawin super duper grand ;p


yana,
so skrg neh sapa yg buta hati? lu pikir la sndr...kwang3

CikChelsea said...

saira,
satu lg pesanan penaja yg matang utk renungan bersama. biar la saira...budak2 baru nak "naik", walaupun bukan dia yg kena 'jentik' tatap la terasa..kita yg dh matang neh senyum jelah


mimie,
SERIOUSLY i'm enjoying this provocation stuff...haha!!! they were definitely keep giving us what we want >> responding to the provocation! kah kah kah!!!

CikChelsea said...

ular comel,
alaaa noor..takde la asik cite je..br buat 2 posts hah psl tok ti. saja provoke budak2 ;p


hana,
wahahahah!!!
mesteriiiiiiiiii ;p

mimie said...

wah tetiba pecah rekod pai 17 comment ni net...hua2. pas meroyan kat blog i kat sini lagi dasyat. agaknya ct bagi diorang LCD atau HPNOKIA N97 kot sebab mempertahankan ct bagai nak rak:) kalau ct bagi tu, i pun nakla pertahankan ct:)
ct tu baikla...terbaikkkkkkkk...dia pakai tudung macam tu lagi baik tau dari terus tak pakai tudung...kan bagus pakai tudung gak...voley??? i pertahankan ct ni...agak2 dapat tak HP nokia N97 cam smiley:p

ajun said...

perghhh...tibe2 je jd panas kat sini..hohoho...

nak nyanyi sikit..

'aku wanita punya hati nurani, yg tak dapat dibohongi'

muahahaha!!

Anonymous said...

aaaa...bagi komen macam orang takda akal..tetibe nak doakan orang biar kalau dah besuami dapat yg curang???? kang doa kat orang tetapi terkena diri sendiri....kan yang adoh namanya.... apa ko dapat dari ct??? tv plasma? ko doa2kan orang, ko dapat dosa free...uh. pendek akal punya olang....

CikChelsea said...

mimie,
provoke lg ;p sian dorang mieeeeeee!!! suhu badan tak stabil beberapa hari neh disebabkan kita..uhuuuu~


ajun,
takde lagu lain ke nk nyanyi? tssskkk T__________T


anonymous,
ayat mcm kenal je sapa...hmmppp. dh la kita tak usah doakan dia apa2...chill! ;)

reena said...

Panasssssss panassssssssss! :p

Oh, i memang menyampah dengan Siti Nurhaliza since 1st time i saw her masa dia nyanyi dalam pertandingan Bintang RTM tu yang dia menang tu. Seriously.

Menyampah dulu, kini dan selamanya.

Muahahaha!

CikChelsea said...

reena,
skrg i dh join club u...muahahahaha!!! ;p

Saira Azura said...

chel, pecah rekod ko nyer komen nih..banyak dowh..huhuhu

aku rase kan, ko dulu minat nak mampos ngan ct tu kan..siap gi LONDON nak tgk konsert ct tu..

tp dek tetibe halilintar datang mnerobos ke dalam minda ko, terus ko nyampah..sebab ko dah namapk ape yg ko dpt ko support artis tu kan..

aku harap sgt korang yang asik dok membekap ct tu, bawak2 lah renungkan baik dan buruk..
jgn kita terlalu tanksub sehinggakan kebaikan yang dipamer menidakkan keburukan yang terang2 kita nampak..

korang doakan chel nih bukak pintu hati lah, bertaubat lah..sekurang2 nya chel nih tak de lah membuka aurat nyer walaupon tak bergelar HAJJAH..korang ada blajar agama ISLAM ker tak?mmg ISLAM itu bukan paksaan..nanti aku nak post kan satu entri pasal tudung..korang chek blog aku ek..

apepon, budak2 mentah nih chel tak payah dilayan..tp kalo layan pon best gaks..leh dijadikan bahan lawak dlm blog ko..wakakakkakakakk..

CikChelsea said...

saira,
tu la psl kus smgt komen ;p

yerr aku dl mmg peminat tegar tok ti yek...dl kebetulan ms aku dok manchester, ct nk buat konsert kat london. so aku pegi la london, sanggup weh travel jauh nk tgk T____T

aku start tak minat dia sejak detik dia umumkan dia nk kawen dgn DK. volehhhh??? keciwa siot dia pilih lelki tua tu sbg pasangan. aku bkn nk melawan takdir, mmg dh jodoh dia la kan, spe la aku nk menidakkan jodoh yg dh tentu2 kerja Dia. tp aku ada sbb la kenapa aku tak suka dia kawen dgn DK! personal reason..hehe

mls nk cite kt cni sbb nt jd isu plak =)

Saira Azura said...

weh, kongsi ar ngan aku..ym jom..huhuhu..sbb aku pon same gaks ada personal reason (ceh..omputih plak)..tak suke..tak suke..tak suke dia kawen ngan DK

waNny said...

wahahha .. menyampah ke dia DULU KINI DAN SELAMANYA

konon bagus x mana pun :p

YES .. time kat ROYAL ALBERT mmg dah ada scandal ..

Exwife DK balik bilik kantoikan derang 2 orang .. slalu exwife tu kalu shopping lama .. skali tu ALLAH nak tunjuk .. gi kejap jer ..

hahahahahahah :D SAYA DAPAT CERITA DARI SUMBER BOLEH DIPERCAYAI TEMAN RAPAT FAMILY DATO yer :D

CikChelsea said...

saira,
aku lg la kuciwa...setelah tau "sifat" sebenar tok ti tuh T___T


wanny,
yeszaaaaa..itu yg org tatau. sume ingt dia baik sgt. tp hakikatnya...dia hanyalah manusia biasa yg bnyk buat silap. tp org xnampak. xpelah...kat dunia maybe blh lps...kannnn???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...