1 Jan 2010

Bila patah kaki, kepala jadi tensen, maka...

Mengasapkan dapur la apa lagi =p

Sumpah bosan gilos bila takde kereta. Owh, tapi 'kaki' yang patah bakal diganti dengan 'kaki' baru yahu yabeda bedu! TQ Abah!

Penafian: Bapak haku bukan belikan kereta baru ye, dia bagi pinjam kereta lama dia sajork T____T (Abah, kalau nak belikan kereta baru pon takpe saya sudi menerimanya. Abah bayarkan down payment, bulan-bulan pon Abah bayarkan sekali tau. Panggggg...tetiba kena lempang sebab bermimpi disiang hari!)

Semalam mengisi waktu 'kepatahan kaki' di rumah sambil melakukan aktiviti berfaedah di dapur. Yeszzaaaa, aktiviti menambahkan kalori dalam badan kah kah kah! Humang aih kakak saya punya la happy bila dengar saya nak buat cheese tart. Dia dah lama mintak, disebabkan adik dia neh kerjanya asyik keluar berfoya-foya + malas, baru semalam la kakak ku itu merasa cheese tart yang diidam-idamkan ;p

Plan nak buat blueberry cheese tart je, tapi tengok dalam peti ais strawberry and kiwi filling ada lagi buat jelah cheese tart perisa macam-macam hehe. Mood rajin macam neh 3-4 bulan sekali baru datang. Kot nanti kakak saya nak makan cheese tart lagi, tunggu la lagi 4 bulan baru haku buat bahahahaha!


Model: Blueberry, strawberry and kiwi cheese tart
Props: Pinggan Oakwood emak
Camera: Fuji Finepix S9500 (mak nan hado SLR ye nok, ini bridge camera sajork. Tapi, gambar mak tatap mantop khennn? Mati la perasan kah kah kah!)
Photographer: Diri sendiri (cey verangan nak title photog muahahaha)

yang neh patutnya snap guna macro mode je (kot) instead of super macro. gambar jadi tak sharp =p


Selamat Tahun Baru semua! =)

6 comments:

yantie said...

waa..menggoda aku betul..aku dah la suke makanan berkonsepkan cheese nih..Hehe..

Fatul Akrul Ramli said...

wahh.. sedapnyaaa..

cikjun said...

simpan..mggu depn kite serbu..kih3

CikChelsea said...

yantie,
mkn boleh, tp jgn bnyk2...nanti ______ (sila isi tmpt kosong hahahaha)


fatul,
kau tgk gmbr sy sudah blh rasa sedapkah? =P


cikjun,
heheheee...voley jun =D

reena said...

Pandainya buattt!

CikChelsea said...

reena,
senang saja...nt if rajin i letak recipe..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...